The Prostitutes a Apollinaire chystají na úterý dvojkřest

27.11.2015 13:52 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Začátek letošního prosince by se z fleku mohl přejmenovat na den Martina Přikryla. Indie stálice The Prostitutes, jejichž je zakládajícím členem, stejně jako a jeho nový elektronický projekt Apollinaire totiž 1. prosince v MeetFactory budou křtít.

Prostitutky definitivně ukončí krátkou odmlku, která nastala po vydání předchozí řadovky "Deaf To The Call" mj. kvůli zdravotním problémům baskytaristy Adama Vopičky (Calm Season), na jehož pozici jej nahradil Tuzex (Vanessa, Smrtislav, Sunshine). V nové sestavě představí desku "Zum Passer", která vznikla v krušnohorské hospodě U Pašeráka a o níž skupina sama říká, že se jedná o její zatím nejsyrovější a nejméně učesanou nahrávku, absorbujcí rozporuplnou atmosféru krušnohorských lesů, luk, uranových dolů a pracovních táborů. Přestože vznikla jako experiment, v rámci rozloučení před plánovanou roční pauzou, skupina se ji nakonec rozhodla vydat jako celé album. Mimopražskému publiku The Prostitutes zahrají v prosinci také v Plzni, Děčíně a Pardubicích, kam je zavede podzimní turné s kapelou Luno.

Nováčky Apollinaire, ve kterém kromě Martina Přikryla působí také Zdeněk Lichnovský (Peter Pan Complex, blacksheepboy), Tereza Vytisková a Petr Matoušek, pro změnu čeká křest debutu "Nocturne". V jejich podání se můžete těšit na košaté popové songy, jimž dominují hutné syntetické plochy a prolínající se vokály Zdeňka a Terezy.

Coby předskokan celý večer otevře talentovaný electrofolkový písničkář Lukáš Landa a na závěr zahrají svůj set Drumax a Vidras, rezidenti úspěšného hudebního projektu Beats.PM. Cena vstupenek činí v předprodeji 160 Kč a na místě 200 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY