Justin Bieber a One Direction i nadále kralují ostrovním hitparádám

24.11.2015 12:04 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Justin Bieber, Adele a Justin Bieber. Tak by se dala charakterizovat současná situace v britských žebříčcích. Ještě se tam někde vejdou kluci z One Direction a další novinky. Hudební statistiky následujícího týdne každopádně očekávají otřes způsobený novým albem Adele...
Justin Bieber
© rollingstone.com
SINGLY - Že už vám leze na nervy Adele? To máte smůlu. V singlovém žebříčku sice spadla o jedno místo a přenechala po čtyřech týdnech zlato Justinu Bieberovi a jeho "Sorry", který se za tenhle tah rozhodně omlouvat nebude, ale je více než jasné, že se příští týden vřítí Adele do hitparády desek a zamíchá s pořadím. Zpěvačka, která zvládla strhnout davy fanoušků i po dlouhém čekání na nový materiál, je teď dokonce obklopena dvěma Biebery. Na třetím místě máme totiž kanadskou novinku "Love Yourself". Soutěžící z X Factoru z roku 2005 Fleur East se stejně jako Adele posunula o jednu příčku níž a se svým singlem "Sax" se momentálně usídlila na místě čtvrtém. Ze sedmé pozicea, jako kdyby ho v první pětce nebylo už dost, se na pátou příčku vyškrábal opět Justin Bieber s "What Do You Mean". Velký katapult zažila Jess Glynne, která se konečně podívala, jak to vypadá v první desítce. Z dvacátého druhého místa na sedmé, to už je celkem skok. Její "Take Me Home" se v hitparádě pohybuje teprve třetím týdnem, uvidíme tedy, jak si povede dál.

Do top desítky se nedávno prodralo duo Mnek & Zara Larsson. Jak bylo řečeno již dříve, rozhodně si stabilní pozici na vršku žebříčku zaslouží. Tentokrát jim připadlo sedmé místo, lehce si tedy pohoršili. Stejně jako Wstrn a The Weeknd, jež se svými singly "IN2" a "The Hills" okupují osmou a devátou příčku. Do desítky se tentokrát prodrali i kluci z One Direction a se singlem "Perfect", který na pár týdnů odskočil dozadu, se opět derou výš v první desítce.

Za zmínku určitě také stojí "I’ll Show You" Justina Biebera, které si pomohlo o sedmnáct příček a momentálně vyčkává na patnáctém místě. Co se jen první čtyřicítky týče, momentálně najdeme Biebera, kam se podíváme. Osmnáctku však stráží Coldplay. Se singlem "Adventure Of A Lifetime" z nadcházející desky si pohoršili, album však ještě nepřistálo na pultech, takže je ve hvězdách, jak si singly povedou právě v prosinci.

    Top 10 - singly:
  1. Justin Bieber - Sorry
  2. Adele - Hello
  3. N Justin Bieber - Love Yourself
  4. Fleur East - Sax
  5. Justin Bieber - What Do You Mean
  6. Jess Glynne - Take Me Home
  7. MNEK & Zara Larsson - Never Forget You
  8. Wstrn - IN2
  9. Weeknd - The Hills
  10. One Direction - Perfect

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

One Direction, Made In The Am
© facebook interpreta
Po krátkém nahlédnutí do sekce komentářů je snad každému jasné, že se v následujících týdnech rozdělí hudební fanoušci minimálně do dvou týmů. Týmu "do toho , Adele!" a týmu "už tu Adele někdo ukliďte." Tento týden zažívají tabulky klid před bouří. Nová deska kapely One Direction dle očekávání prosákla dřív, než měla. Zda byla "Made In The AM" tvořena především v ranních hodinách, ví asi jen čtveřice, která se na její tvorbě podílela. Album samozřejmě vystřelilo na první příčku hned první týden své působnosti. Uvidíme, jak dlouho se tam anglo-irská formace udrží, neboť je stíhána kým jiným než Justinem Bieberem. Ten se svou novinkou "Purpose" obsadil stříbrnou pozici. Díky dvěma novinkám musel král rock ‘n’ rollu ustoupit a dát prostor popovým mladíkům. Sám s deskou "If I Can Dream" momentálně sedí na bronzové bedně.

O nové desky není v první desítce rozhodně nouze. Po One Direction a Justinovi máme na čtvrté příčce elektrický orchestr Jeffa Lynna a jeho nový počin "Alone In The Universe". Jedná se o třinácté album této britské rockové kapely, jehož vydání bylo předznamenáno už v září singlem "When I Was A Boy". O tři stupínky se propadla deska "Get Weird", za níž stojí britská dívčí kapela Little Mix, která vznikla v roce 2011 pro účely soutěže X Factor. V roce 2012 jim vyšla deska "DNA", jež se v britských hitparádách zvládla vyškrábat na druhou příčku. Na desce "Get Weird" slibují Britky svým příznivcům zcela nový zvuk.

Jess Glynne poskočila nejen se svým singlem, ale také s deskou "I Cry When I Laugh", kterou zde zmiňujeme pokaždé, neboť se v žebříčku pohybuje už třináctým týdnem. Tentokrát je to pro sympatickou zrzku pěkná šestá pozice. Naopak Rod Stewart sešel o pár schodů níž a jeho "Another Country", o kterém už jsme psali jako o mixu Mumfordů a reggae, je tentokrát na příčce sedmé.

První týden slaví v britské albové hitparádě holandský houslista a dirigent André Rieu, který spolu se svým Orchestrem Johanna Strausse přichází s maximální italskou romancí ve formě desky "Roman Holiday". Desítku uzavírá Ed Sheeran, pendlující s albem "X" na chvostu horních deseti, a novinka Bena Haenowa s příznačným názvem "Ben Haenow". Ben je dalším produktem soutěže X Factor, o které v žebříčcích není nikdy nouze. Záleží jen na tom, jak dlouho se na příčkách jeho povinný debut udrží a jak si během následujících týdnů ve společnosti One Direction a jiných povede.

Na dvanáctém místě už Vánoce netrpělivě očekává Kylie Minogue, jež přichází s hřejivou, slavnostní záležitostí "Kylie Christmas". Jedná se sice o třinácté album zmíněné Australanky, ale "Kylie Christmas" je její první vánoční. Dočkáme se mimo jiné verze vánočního hitu "Christmas Wrapping", se kterou Kylie pomohl Iggy Pop

Co se nižších příček týče, desítku definitivně opustil Sam Smith a Andrea Bocelli a do útrob žebříčku se propadá Hozier mezi čtyřicátým a padesátým místem. Co přinese tento pátek a jak moc zavířilo pozicemi album "25", na to si ještě pár dní počkáme.

    Top 10 - alba:
  1. N One Direction - Made In The AM
  2. N Justin Bieber - Purpose
  3. Elvis Presley - If I Can Dream
  4. N Jeff Lynne’s ELO - Alone In The Universe
  5. Little Mix - Get Weird
  6. Jess Glynne - I Cry When I Laugh
  7. Rod Stewart - Another Country
  8. N André Rieu & Johann Strauss Orchestra - Roman Holiday
  9. Ed Sheeran - X
  10. N Ben Haenow - Ben Hanow

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY