Xindl X i nadále válcuje rádiový éter, v prodejích se vrací na trůn kapela Kryštof

19.11.2015 13:37 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V rádiích se nám za posledních sedm dní nic moc nezměnilo. Nejčastěji z éteru slýcháme česko-slovenský duet Xindla X a Mirky Miškechovské. Nejvyšší novinkou je Adele, která startuje hodně vysoko. V prodejích jsou opět první Kryštof, mezi novými tituly je nejvýše kolekce Petra Hapky, která obsadila bronz.
Xindl X - Čecháček Made
© facebook interpreta
RÁDIA - Nejhranější songy v rádiovém éteru si na prvních sedmi místech jen velmi decentně vyměnily místa. První je i nadále Xindl X s Mirkou Miškechovou, na druhé místo poskočil Lost Frequencies a třetí příčku berou Anna Naklab & Alle Farben & Younotus. Do první desítky se vrací Mandrage a jejich "Brouci", kteří jsou osmí, devátý je navrátivší Sebastian se singlem "Toulavá" a první desítku uzavírají One Direction se singlem "Drag Me Down".

A novinky? Pouze tři. První má dle očekávání Adele, jejíž "Hello" odstartovalo na šestnáctém místě. Další novinky mají mnohem méně výrazný start. Aktuální singl Rudimental "Lay It All On Me", který natočili s Edem Sheeranem, začíná svoji pouť na devětašedesáté příčce, comebackový singl Janka Ledeckého "Já se vracím" je o čtyři příčky horší. Bohužel, žádné jiné songy se do první stovky prozatím nedostaly.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  2. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  3. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  4. Kryštof - Ty a já
  5. Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
  6. Kygo - Stole The Show
  7. Calvin Harris & Disclipes - How Deep Is Your Love
  8. Mandrage - Brouci
  9. Sebastian - Toulavá
  10. One Direction – Drag Me Down

Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V albech je situace o trochu veselejší. Máme novou jedničku, v Top 100 je celkem devět novinek a hned čtyři z nich atakují první desítku.

První je po týdenní absenci kapela Kryštof a její deska "Srdcebeat", která si prohodila místo s titulem "Duety" Karla Gotta. Na trojce je hned první novinka, a tu má díky své "Zlaté kolekci" na svědomí Petr Hapka. Čtvrtý je projekt s názvem "Sociální síť", tedy album, pod kterým je podepsána trojice Richard Müller, Michal Horáček a Michal Pavlíček. Pětici uzavírá Miro Žbirka a jeho album "Miro".

Šestá je další novinka - reedice výběrovky hitparádových jedniček kapely The Beatles s prostým názvem "1". Sedmá je další z novinek, jmenuje se “Souhvězdí romantiků“ a jde o nové album kapely Olympic. Osmičku berou Iron Maiden, kteří se s titulem "The Book Of Souls" vrací z třináctky, ale na záda jim dýchá Ellie Goulding s novinkou "Delirium". Nejprodávanější desítku uzavírá aktuální album kapely Tata Bojs.

Jednadvacítka je tento týden ve vlastnictví Petra Koláře, kde startuje jeho nové rockové album "A proč ne", na třicítce je v prvním týdnu Seal s novinkou "7". Jednačtyřicítku si vysloužila Mylene Farmer, jejíž nová řadovka dostala název "Interstellaires". Na šestapadesátce je jedno překvapení, debutové album Marina & The Diamonds "Family Jewels", které pochází z roku 2010. Poslední novinka je devětapadesátá, jde o trojdiskový komplet "Vánoce pro celou rodinu".

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Karel Gott - Dueta
  3. N Petr Hapka - Zlatá kolekce
  4. Richard Müller - Sociální síť
  5. ▼ Miro - Miro
  6. N Beatles - 1
  7. N Olympic - Souhvězdí romantiků
  8. Iron Maiden - The Book Of Souls
  9. N Ellie Goulding - Delirium
  10. Tata Bojs - A/B

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY