Karel Gott je opět nejprodávanější, v rádiích stále vládne Xindl X. Digitály si podmanila Adele

10.11.2015 11:30 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Rádia nám opět pěkně stagnují, jelikož již několik týdnů je na špici Xindl X s Mirkou Miškechovou. Prodejnost má opět staronového vítěze - kapelu Kryštof přeskočil Karel Gott s kompletem "Duety". Digitální prodeje po světě ovládá novinka od Adele, a tak ani Česká republika není výjimkou.
Xindl X - Čecháček Made
© facebook interpreta
RÁDIA - Možná mají čeští posluchači na starosti jiné věci než řešit to, jaké novinky hrají česká rádia, ale vývoj za posledních sedm dní je opravdu tristní. Šest z deseti songů si udrželo v Top 10 své pozice, ostatní zaznamenávají pouze mírné pohyby. První je tedy Xindl X, druhý Kygo, třetí místo obhájil Lost Frequencies. Na dalších pozicích najdeme samozřejmě opět kapelu Kryštof, Robina Schulze, Calvina Harrise nebo Barboru Polákovou.

První novinku hledejte až na sedmasedmdesátce, jmenuje se "Loving You" a jde o nový singl Celeste Buckingham. Druhá je šestadevadesátá a uvelebila se na ní Meghan Trainor s Johnem Legendem v písni "Like I'm Gonna Lose You". Posledním nováčkem je na devětadevadesátce Jakub Ondra s písní "On The Menu". A to je bohužel pro tento týden v rádiích vše.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  2. Kygo - Stole The Show
  3. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  4. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  5. Kryštof - Ty a já
  6. Calvin Harris & Disclipes - How Deep Is Your Love
  7. Nicky Jam & Enrique Iglesias - El Perdón
  8. Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
  9. Barbora Poláková - Nafrněná
  10. R. City feat. Adam Levine - Locked Away

Karel Gott - Duety
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Bohudík, že český posluchač alespoň trochu kupuje desky. Ale i v prodejích se sází na známá jména. První je (možná i díky pravidelným televizním reportážím o své nemoci) Karel Gott s pětidiskovým výběrem "Duety", na záda mu ale dýchá kapela Kryštof s albem "Srdcebeat". Třetí je i tento týden Richard Müller s deskou "Sociální síť", zatímco čtyřku i tentokrát udržel Miro Žbirka.

Na pětce je první novinka. Jde o novou studiovku Def Leppard. Z desítky na šestku poskočil Andrea Bocelli s albem "Cinema", následují Tata Bojs s kolekcí "A/B", "Žito" Daniela Landy a novinka "Up!" Bryana Adamse, který poskočil na devítku z třicítky. Desítku pak uzavírají Kabáti, jejichž "Do pekla do nebe" se vrací ze sedmnáctého místa.

Vánoce se pomalu blíží, a tak není divu, že další z novinek nese název "Velká vánoční kolekce". Jde o trojdiskovou kompilaci, na které najdeme popové i klasické vánoční písně a samozřejmě koledy. Devětadvacátý je další výběr. Jde o to nej od Bonnie Tyler s názvem "Ravishing - The Best Of". Třicítku uzavírá soundtrack k dokumentu o Amy Winehouse pojmenovaný prostě "Amy".

Na pětačtyřicítce startuje nové album Marka Ztraceného s názvem "Pády", o dvě místa horší je "Christmas Album" Franka Sinatry. Pětašedesátý je výběr z osmdesátých let pojmenovaný "80 Hits Of The 80's", jedno místo za ním je soundtrack k nové bondovce "Spectre". Výčet novinek uzavírají čtyřiaosmdesátí Mirai a jejich debutové EP "Cesta z města".

Top 10 - prodejnost:
  1. Karel Gott - Duety
  2. Kryštof - Srdcebeat
  3. Richard Müller - Sociální síť
  4. Miro Žbirka - Miro
  5. N Def Leppard - Def Leppard
  6. Andrea Bocelli - Cinema
  7. Tata Bojs - A/B
  8. Daniel Landa - Žito
  9. Bryan Adams - Up!
  10. Kabát - Do pekla do nebe

Adele - Hello
© facebook interpreta
DIGITÁL - Novinka zpěvačky Adele boduje po celém světě, takže podobně to muselo dopadnout i u nás. Její singl "Hello" je již druhým týdnem nejstahovanější i českými posluchači. Následuje dvojice písní od Justina Biebera. Na druhém místě je jeho aktuální hit "Sorry", čtvrtá je singlovka "What Do You Mean?" a mezi ně se vklínil Robin Schulz a jeho "Sugar". První pětku uzavírá Shawn Mendes s písní "Stitches".

Šestí jsou stejně jako minule R. City, na sedmé místo poskočil Calvin Harris s "How Deep Is Your Love", osmá je Selena Gomez s hitem "Same Old Love". Na devítce najdete pilotní singl nové desky Ellie Goulding, její song "On My Mind" poskočil na devítku z desítky a aktuální Top 10 uzavírají nezničitelní Major Lazer, DJ Snake a .

Nejvyšší novinku hledejte až na dvaasedmdesátce, jde o předzvěst nové desky Ariany Grande, která dostala název "Focus". Dalšími nováčky mezi první stovkou jsou Lukas Graham na čtyřiasedmdesátce s písní "7 Years" a 5 Seconds Of Summer, kteří s písní "Hey, Everybody!" berou třiadevadesátku.

Top 10 - digital:
  1. Adele - Hello
  2. Justin Bieber - Sorry
  3. Robin Schulz & Francesco Yates - Sugar
  4. Justin Bieber - What Do You Mean?
  5. Shawn Mendes - Stitches
  6. R. City - Locked Away
  7. Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love
  8. Selena Gomez - Same Old Love
  9. Ellie Goulding - On My Mind
  10. Major Lazer & DJ Snake & MO - Lean On

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 45. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY