"Sisisisi" Pudingu pani Elvisovej je zábavné a vypilované retro

11.11.2015 17:57 - Dan Hájek | foto: ppe.sk

V květnu košická skupina Puding pani Elvisovej (PPE) vydala své čtvrté album "Tektonická platňa", ale až s příchodem podzimu vypustila ven první oficiální video k písničce "Sisisisi". Říjen pak muzikanti věnovali společnému turné s Billy Barman, kterému dali celkem prozaický název "Ľudovít tour" (to bylo zakončeno před týdnem v Bratislavě). Jako připomínku této štace si můžete pustit záznam skladby "Spev sirén", v níž hostují právě Billy Barman.

Ale zpět k "Sisisisi". Písnička dostala vtipný retro vizuál, pod který se podepsal team v čele s Philem La Noiraude (režie, scénář), za kamerou byl Igor Smitka, výtvarné rekvizity nachystala Miriam Kulacsová a pak vypomohli studenti bratislavských škol VŠMU a VŠVU. Idea klipu se nese v paralelách textu, má vychytaný retro nádech, srší vtípky, hravostí a barvami kulis. Dějová zápletka je postupně odhalována a rozpletena v samotném závěru.

"Tektonická platňa" si žije svým životem a samotný klip k "Sisisisi" ukazuje, jak trefná (nejenom v textech) umí tato formace být. Puding pani Elvisovej se obklopil tvůrčí sešlostí mladých talentů, a vzniklo tak povedené dílko, které vám na podzim určitě zvedne náladu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY