shop.musicserver.cz
SuperStar 2015, 2. finálový večer - Top 7, 8.11.2015

Vizuálně chytlavý večer SuperStar nabídl propady, Jamese Bonda i princeznu Elsu

Vydáno: 09.11.2015 08:48 v sekci Naživo - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

8. listopad patřil filmovým písním. Ani tento večer neupustili soutěžící od bolestivě ohraných skladeb, a tak jsme se vrátili na špinavé bulváry v "Pretty Woman" či k vesmírnému pádu v "Armageddonu". Došlo i na pády pěvecké? Převálcovala své konkurenty již po několikáté Emma Drobná? Dozvíte se v našem komentáři.

Live: SuperStar 2015

kolo: 2. finálový večer - Top 7
datum: 8. listopadu 2015

Při společné písni "Pretty Woman" tří finálových kluků, která tento večer zahájila, se po pódiu procházela pretty woman v červeném. Ta však vzhledem k nízkému věku soutěžících působila spíše jako nová přítelkyně jejich tatínků.

Začínáme s "Let It Go" od Demi Lovato. Já myslela, že když nevlezu ani do jedno obchodního domu do roku 2017 a vypnu si všechna rádia, tak si mě ta skladba nenajde. Veronika Danišová ji odzpívala v pološepotu, aby snad nevzbudila usínající diváky. Ačkoliv se jí po technické stránce nedá nic vytknout, oproti jejím předchozím vystoupením byla tohle totiž těžká nuda. Vystoupení jak z Disneylandu, už tomu chybělo jen přepálené vstupné a zákaz tekutin. Třpytivé šaty a šperky jen potvrzují, že se z Veroniky tým snaží stále dělat hubnoucí divu, ale možná by se na to měla vykašlat a opřít se do toho svým ohromným hlasem tak, jak se opřít umí.

Štěpán Urban, SuperStar
© nova.cz
Před Shrekovskou "Hallelujah" se taky těžko zdrhá, ale na rozdíl od "Let It Go" má dobrý text a hlavně je tam to srdíčko. Štěpán Urban tam toho srdíčka taky krapet dostal a je znát, že mu pomalejší, procítěné skladby sednou stejně jako ty hopsavé současných popových hvězd. Je vidět, že když se Štěpán nad volbou repertoáru zamyslí a nejde si tam zazpívat jen pro radost a skok, je schopný přesvědčit porotu i veřejnost o tom, že zvládá mnoho poloh. S pokorou, klavírem a vokály to zvládl, že by na něj byl král bažiny a určitě i Leonard Cohen alespoň trochu pyšný.

"I Don’t Want To Miss A Thing" v podání Aerosmith známe především z katastrofického filmu. Výkon Pavola Kovalička zase tak katastrofický nebyl, měl ale štěstí, že večer do sálu dorazily i vokalistky, díky nimž se snadno ztratila valná většina falšů v refrénu. Od samého začátku této soutěže je ale jasné, že rockové balady budou tím, do čeho by se měl fitnessový nadšenec s naléhavým přednesem pouštět. Tímto výkonem alespoň částečně vyžehlil démonický průšvih z minulého kola.

Dalibor Slepčík
© nova.cz
On ten mladý kluk možná opravdu umí. Tentokrát navíc všechny překvapil, když vsadil na klasickou image i na klasickou píseň "Do věží" Waldemara Matušky. Na cimbuří Karlštejna nás s sebou vzal Dalibor Slepčík. Hlas se mu lámal na správných místech a nezradil ho, když se to očekávalo. Celý výkon místy působil až oxymorónsky, když se dětský vzhled tloukl s obsahem textu. Avšak díky jedincům, jakým je Dalibor, to vypadá, že bychom se přece jen mohli dočkat rostoucí kvality nejen vzhledové, ale i pěvecké, a to i přes to, že se Kláře Vytiskové víc líbí jeho taneční skladby, protože se u nich může vyblbnout. Škoda, že od toho tam nesedí. Tatínek Slepčík zase přiznal, že je jeho syn na tu skladbu moc mladý, ačkoliv mu ji sám doporučil. Dneska to byl bizár na všech frontách.

Barbora Hazuchová si pod sebou větev od minule řezat nepřestala. Minule šla málem domů a dnes nepředvedla výkon, který by ji měl nasměřovat jinam. Ačkoliv vypadala krásně, už tak rozhodně nezněla. "Skyfall" od Adele je nálož, která jí vybuchla pod rukama. Nejistotu a falše se snažila maskovat jistějšími úseky v polohách, které jí sedly. Těch však bylo málo. Když se ještě nakonec pustila do závratných falzetových výšek, které musely zatahat ušima i samotné soutěžící, éterická Slovenka si tím, myslím, zpečetila svůj SuperStarový osud.

Pokud nepojede domů Barbora, pak je dost možné, že doma už brzy svému dvouletému synovi bude zpívat nemastná neslaná Sabina Slepčíková. Loudavá "It Must Have Been Love" sice proslavila kapelu Roxette, ale mladou maminku vytrestala především v těch klidnějších pasážích, kde se projeví každý záchvěv, natož intonační pohroma. Soudě dle Sabininých gest a grimas je jasné, že sama ví, jak to odkroutila. Je dost možné, že se zuby nehty udrží, neboť jak zcela bez příkras pravil Pavol Habera, hlasy ze soucitu fungují již několik let.

Druhé finálové kolo zcela jasně rozdělilo sedm statečných na ty, kteří umí, a na ty, kteří slzí při zdaleka ne krutém hodnocení poroty, při kterém neslyší nic, co by nebyla pravda. Nicméně jak se již několikrát v historii soutěže prokázalo, smsky přistávají nejen těm, kteří jsou obdarováni talentem.

Emma Drobná
© nova.cz
Emma nás baví, Emma nás nezklame. Stejně jako Dalibor vsadila tato zrzavá, nenápadná Slovenka na českou klasiku a jazzově vystřihla bez mrknutí oka "Čerešně" Hany Hegerové z filmu "Pelíšky". Především na jejím výkonu bylo znát, jak snadné je obrátit lyričnost a textovost češtiny a slovenštiny ke svému užitku, neboť při této skladbě by byl v sále slyšet pád špendlíku, kdy nejen nás u obrazovek Emma Drobná bez sebemenších obtíží vtáhla do příběhu. Zda se na tuto sympatickou zpěvačku s velkým Z dostanou smsky, či ne, zas takovou roli nehraje, neboť s takovou kapacitou je dost možné, že nebude mít obtíže prorazit, aniž by skončila na zlaté příčce.

Slabší výkon částečně nahnaly Barbora se Sabinou ve společné písni, kdy spolu s Emmou a Veronikou zazpívaly hit z "Velkého Gatsbyho" "A Little Party Never Killed Nobody", kde dost obstojně udržovaly tempo se zmíněnými dvěma kolegyněmi.

Nicméně, domů tentokrát dle očekávání odjela Barbora Hazuchová. Přežije Sabina příští, tentokrát česko-slovenské, kolo?

A co na to Honza Průša

Každá druhá písnička se objevila v nějakém filmu a přesně tak přistupuje produkce SuperStar k filmovému kolu. Takže tu nebyly jen skladby, které vznikly pro stříbrné plátno, ale i Shrekovské "Hallelujah" nebo Pelíškovské "Čerešně". Začalo to odrhovačkou. Kvůli zpěvu bez energie a šťávy měl člověk pocit, že sedí u táboráku a banda trampů zcela bez "No Explanation" zpívá "Pretty Woman".

Filmové sólové výkony otevřela Veronika Danišová s epickou překomplikovanou choreografií, která příliš popisně nevyjadřovala vůbec nic. Špatný úvod s knedlíkem v puse, Veronika trochu přimrzla a vlastně se jí nepovedlo úplně roztát. Cohena i Shreka mám rád. Štěpán Urban zazpíval asi stotisící verzi "Hallelujah" (a kdo nemá dost může mrknout sem), kterou ničím neozvláštnil, nepřidal tam kus sebe, a tak zůstane jen u jedné další zapomenutelné podoby této skladby. Na druhou stranu, tu svou verzi dramaticky nepodělal (třeba tak jako Lucie Bílá tu počeštěnou). Jen škoda, že je Štěpán pořád děsně vysmátej. To tu bylo jaksi navíc. Možná že Bruce Willis tenkrát radši hrdinně zemřel na asteroidu, protože tušil, že někdo jako Pavol Kovalčík bude zpívat "I Don’t Want To Miss a Thing" tak blbě. Pro Pavola to bylo sousto, které neukousl, zejména v přesoustředěných slokách. Matuškovo "Do věží" přineslo zjištění dne. Dalibor Slepčík neumí česky. Blbě vyslovuje (třeba měkké l ve slovu láska). A i když mu písnička vůbec nesedla, pěvecky v ní nakonec docela exhiboval. "Skyfall" je silná písnička plná obrovskýho napětí a toho se Barboře Hazuchové nepovedlo dosáhnout ani ve stopovém množství, navíc to i docela dost blbě zazpívala. Marnost večera. Sabina Slepčíková jako by vypadla z příšerných popových osmdesátek. "It Must Have Been Love" tu dobu dost dobře charakterizuje, byla to nejpitomější píseň, co dnes zazněla. A stejně pitomě vyzněla i její interpretace. Plochá, nekořeněná, naivní. A na závěr všechny přezpívala Emma Drobná. Ona je tak dobrá! V krásně zaranžovaných "Čerešních" s úžasnou basovou linkou odzpívala Emma tak, jak by mohla bez problému vystoupit v jakémkoliv jazzovém klubu a fungovalo by to. Nádhera. Na tohle stálo za to si počkat. První zapamatovatelný výkon z letošní SuperStar. Jo.

Na závěr zazpívaly holky skladbu "A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)" a překvapivě jim to dohromady fungovalo mnohem víc než sólově. Dokonce i Sabina Slepčíková se do toho dokázala obout. Ale i tak. V letošním ročníku si ke mně cestu našla zatím jen Emma Drobná. Nikdo jiný. A vlastně mi je jedno, kdo kdy vypadne, budu čekat jen na to, až to božská Emma vyhraje. A na závěr otázka za sto bludišťáků. Kolik máte babiček?


NÁZORY
  • Průšův komentář (divák, 09.11.2015 09:23) Reagovat

    Průšův komentář má výbornou pointu. Nováčková asi není zlá, ale... Na druhou stranu přijala "stěr".
    Pro redaktory: naučte se rozlišovat přídavná jména přivlastňovací (Shrekův) a tvrdá (shrekovský).
    V přídavném jméně odvozeném od podstatného také nebude velké písmeno: superstárový (osud).

  • nejhorší není zpěv (Roteles, 09.11.2015 09:49) Reagovat

    Nechci být zlý, navíc zdejší server řeší přeci jen jiné okolnosti superstar, ale nejhorší mi zatím připadá moderátorský výkon Jitky Nováčkové.
    Nejistá, pokouší se o jakousi milost a roztomilost a ještě v tom není přesvědčivá, přehrává... No a pak ty její rozhovory...
    Myslím, že jí bohužel není dáno, ale to není konec světa, určitě se může uplatnit jinde a jinak. Já bych také moderátora konferenciéra dělat nemohl...
    Nejzajímavější barvu hlasu má pro mě Štěpán Urban. Navíc si cením toho, že dokáže zazpívat i různé žánry a je to showman. Zpěvák asi není excelentní, ale pokud bude schopen najít dobré autory, mohlo by z něj i něco být... Otázka samozřejmě je, jak bude zpívat česky? Ostatně českých a slovenských kol by mělo být více, protože je sice fajn, že soutěžící zpívají anglicky, ale zatím se ze superstar nikdo s angličtinou významně neuchytil. Můžeme samozřejmě diskutovat o tom, co to je významně.
    Slepčík asi potřebuje hlasového poradce, ale jinak v něm jakýsi potenciál je. Pavol Kovalíček chybuje, nechybuje - není to přesvědčivé. Veronice Danišové schází výraznější osobnost, což je ještě patrnější u Sabiny Slepčíkové. B. Hazuchová se přecenila a na Skyfall zkrátka nemá...
    A včera to byl první večer, kdy mě zaujala Emma Drobná. Na kolik to bylo samotnou písní netuším, protože pokud si vzpomenu na scénu z Pelíšků při níž zní hlas Hany Hegerové, anebo jen její interpretaci, Hana Hegerová vyhrává. Je to asi tvrdé, ale občasné srovnání neškodí.


  • Emma už tu kdysi byla jako Marlena Dietrichová, ... (Martin Bergl, 09.11.2015 11:34) Reagovat

    Emma už tu kdysi byla jako Marlena Dietrichová, pusťte si třeba Sag Mir Wo Die Blumen Sind.

  • Emma nudí (Mike, 09.11.2015 14:01) Reagovat

    Já nevím, co na té Emmě všichni máte, mě její projev i ten zastřený hlas strašně nudí. Když jsem ji slyšel poprvé, tak mě bavila, říkal jsem si, jo, slovenská Vanessa Paradis, ale dnes už se zdá její zastřený hlas jako jediná kvalita, kterou má a slyšeno po osmé je to strašná nuda.

  • Špatná dramaturgie... (Jindřich Kunc, 09.11.2015 14:21) Reagovat

    Superstar opět ukázala velmi špatnou dramaturgii... když se řekne filmová píseň, představuji si, že se jedná o píseň, která byla speciálně napsaná pro film. Člověk pak nechápe, proč se soutěžícím dávají do výběru písně jako Čerešně nebo Hallelujah... já prostě píseň, která ve filmu jen zazní, za filmovou píseň nepovažuji. Ale to je můj názor, tak snad mi dovolíte ho tady prezentovat.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- "Čisté zlo," kritizuje frontman Skillet potratovou hymnu Demi Lovato (25.01.2024 12:14)
- Aerosmith odkládají rozlučkové turné na rok 2024. Steven Tyler má poškozené hlasivky (02.10.2023 11:41)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)
- Recenze: Album "Greatest Hits" od Aerosmith je konečně výběrovkou, co stojí za to (06.09.2023 08:00)
- Video: Adele vyrazila s Jamesem Cordenem na poslední Carpool Karaoke (04.05.2023 17:00)
- Startuje Thunderflix, streamovací služba zaměřená na heavy metal (19.04.2023 13:32)
- Konec královny srdceryvných balad? Nové album zamilované Adele prý bude povznášející a pozitivní (11.04.2023 10:55)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (30-21) (25.01.2023 20:00)
- Letos můžete oslavit silvestra s Adele (21.11.2022 12:58)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu