Led Zeppelin vydávají remasterovanou verzi desky "Mothership"

06.11.2015 12:53 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Legendární Led Zeppelin se ještě jednou připomenou v rámci reedicí. Již šestý listopadový den vydají remaster kompilační desky "Mothership".

Led Zeppelin se během posledních dvou let vrátili ke svým albům a postupně je všechny znovu zveřejnili v rozšířené a nově zremasterované verzi. Vzhledem k tomu, že celá reediční kampaň zaznamenala obrovský ohlas, dalo se čekat, že posledním kouskem, který vyjde v nové podobě, bude kompilační výběr z roku 2007 pojmenovaný "Mothership".

Alba se dodnes prodalo přes čtyři miliony nosičů, ale jak se zdá, brzy se toto číslo rapidně zvýší. Již za pár dní bude k dispozici i na 180 g vinylech ve zvukově dokonalé úpravě, jejímž základem jsou nové 96kHz/24bit mastery. Zlepšenou technickou kvalitu, jejíž supervizorem byl opět kytarista Jimmy Page, ocení hlavně audiofilové, kteří měli k zvuku původního vydání výhrady.

Titul bude k mání na 2CD setu a kompletu čtyř LP. Pro úplnost ještě dodejme tracklist: Good Times Bad Times, Communication Breakdown, Dazed And Confused, Babe I'm Gonna Leave You, Whole Lotta Love, Ramble On, Heartbreaker, Immigrant Song, Since I've Been Loving You, Rock And Roll, Black Dog, When The Levee Breaks, Stairway To Heaven, The Song Remains The Same, Over The Hills And Far Away, D'Yer Maker, No Quarter, Trampled Under Foot, Houses Of The Holy, Kashmir, Nobody's Fault But Mine, Achilles Last Stand, In The Evening, All My Love.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY