Kultovní "Screamadelica" od Primal Scream vyjde v nové reedici

09.11.2015 11:49 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Blíží se období Vánoc, čas, kdy se na pultech pravidelně objevuje nejvíce remasterovaných, limitovaných a jiných speciálních edic oblíbených nahrávek. Některé si zaslouží oprašovat více, jiné méně, kultovní "Screamadelica" od britských Primal Scream má ale nárok na remaster neoddiskutovatelný. Přelomové album skupina natočila v letech 1990 až 1991 a způsobila jím malou revoluci nespoutaným skloubením lokálního opojení acidhouseovým fenoménem, gospelu a dubu.

Deska byla zlatá na všech frontách už v době svého vydání a ku příležitosti dvacetiletého výročí se dočkala rozsáhlého turné i první reedice. Podílel se na ní Kevin Shields z My Bloody Valentine a britský hudební magazín NME ji před čtyrmi lety uvedl na prvním místě mezi svými nejoblíbenějšími reedicemi.

Další vydání kapela nadělí fanouškům 27. listopadu letošního roku. Obsahovat bude čtyři CD, včetně živáku z koncertu v Hollywood Palladiu a nových mixů hitů jako "Movin' On Up", "Loaded" nebo "Higher Than The Sun".

Frontman Primal Scream Bobby Gillespie už zkraje letošního roku navnadil pozdravem ze studia na novou desku, další informace o novém materiálu ale od té doby neprosákly. Zatím to vypadá, že více než domácí kapela Bobbyho vytěžuje spolupráce se Sky Ferreirou na jejím druhém albu "Masochism", které vyjde na přelomu roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY