shop.musicserver.cz
SuperStar 2015, 1. finálový večer - Top 8, 1.11.2015

Prvnímu finálovému večeru SuperStar vévodily dívky a odrhovačky

Vydáno: 02.11.2015 08:52 v sekci Naživo - Karolína Stránská a Honza Průša | foto: facebook interpreta

Osmička finalistů letošní SuperStar se konečně přesunula na pořádné pódium, kde poměřila síly v prvním z finálových večerů. Co se lepšího konce týče, od minulého týdne nedošlo k žádným změnám. V soutěži i nadále udává tempo Emma s Veronikou a Daliborem. Na chvostu už to tak předvídatelně neskončilo.

Live: SuperStar 2015

kolo: 1. finálový večer - Top 8
datum: 1. listopadu 2015

Nikdo letos zjevně nestihl spáchat originální píseň finalistů, a tak jsme se vrátili k jistotě "Příběh nekončí" z dílny Pal'a Habery, kterou jsme již v závěrečných večerech soutěže zaslechli mimo jiné v roce 2009. V podání osmi finalistů dopadla skladba na rozdíl od "Vody živé" z minulého kola méně tragicky. Nadějný úsměv se ještě tkvěl na tvářích mnohých, neboť "nosí dosud stejný jméno, svoboda je jim příjemná a jejich story každý zná jen zdáli". To, že story většiny z nich nebude díky kapitalistické nátuře soutěže za pár týdnů znát už vůbec nikdo, je věcí další. Chlapci už asi pochopili, že ve finále o něco kráčí, a tak se do toho místy i opřeli.

Barbora Hazuchová zahájila písní, která mnoho týdnů okupovala světové hitparády. Její verze už taková hitparáda nebyla. Sia a David Guetta jí se skladbou "Titanium" rozhodně nepomohli, a tak i nadále pokračujeme v podivuhodném trendu, kdy se soutěžící zásadně pouští do záležitostí, které absolutně neodpovídají jejich poloze.

Štěpán Urban má slabost pro starší ženy a líbivé popové baladky, které mu sedí. Škoda, že mu během vystoupení došel dech a že začal posléze koktavě improvizovat v jakémsi jazyku nepodobném angličtině. Celkově není v písních Eda Sheerana a Jasona Mraze, kterým Štěpán holduje, moc prostoru na nějaké hlasové výstřelky, které však při hlasování stejně v podstatě nehrají roli. Poté, co dozněly poslední tóny písně "I'm Yours", přistály ze strany poroty samé pozitivní komentáře a ze strany publika trenky na pódiu.

Emma Drobná
© nova.cz
Emma Drobná změnila barvu vlasů. Barva hlasu jí naštěstí zůstala. Emma přesvědčivě postoupila ze semifinále, kde svou naléhavostí a bezprostředností rozmetla své konkurentky. Nikdy neměla učitele zpěvu a zpívání je pro ni přirozené. Její přirozenost je znatelná i na pódiu, ať už se jedná o zpěv či pohyby. Do svého prvního finálového vystoupení vyrukovala s méně tradiční "Habits" švédské zpěvačky Tove Lo a opět potvrdila, že má nad svým hlasem téměř absolutní kontrolu, a tak svým chraplákem intonačně sebejistě skákala. Pal'o Habera si nepřeje, aby soutěž vyhrála, protože by byl nerad, aby narychlo splácala jakousi takousi desku a ztratila se v davu, s čímž nelze než souhlasit.

Pro některé symbol letošního léta, "Demons" od Imagine Dragons, není lehkou záležitostí. Ondřej Soukup označil výkon Pavola Kovalčíka za plochý. Já bych se ho nebála označit za falešný. Marta Jandová byla z jeho nepřesvědčivého výkonu nadšená. Ale to možná proto, že má z rýmy zalehlé uši.

Sabina Slepčíková
© nova.cz
S další odrhovačkou nastoupila Sabina Slepčíková. V "All About That Bass" Meghan Trainor revolučně v roce 2015 hlásá, že dívky s pár kily navíc nejsou méněcenné. Méněcenný nebyl ani Sabinin výkon. S písničkou si poradila bez problémů a čistě. Škoda jen, že mezi finálovým výběrem se neobjevilo moc písní, na kterých by to mohli rozsahově soutěžící rozjet. Maminka dvouletého syna to pohybově rozjela bez ohledu na povahu skladby, která je sice skočná, ale melodií cyklická, což pravděpodobně vedlo k tomu, že frázování místy přebíjelo melodii.

Kdyby Danielu Křižkovi nevyšla pěvecká kariéra, bude se prý dále věnovat svému bojovému oddílu. Není si jistý, zda má na to být SuperStar. S písní "You’re Beautiful" bojoval solidně, neboť sáhnutí do staršího šuplíku nebylo zcela krokem mimo. Miláček dívek se touto písní jal objevovat nové polohy svého hlasu. Ještě kdyby se víc soustředil na zpěv než na uhrančivé pohledy směrem do dívčí sekce publika. Během rozhovoru se velice rychle SuperStar stačila proměnit v Poštu pro tebe, kdy byla odstraněna zeď mezi Danielem a jeho matkou.

Veronika Danišová
© nova.cz
Člověk jako by si ani pomalu neuvědomoval, jak průměrné jsou výkony většiny soutěžících, než k mikrofonu přistoupí Veronika Danišová. Stejně jako jí sedla hitovka od Adele v minulém kole, tak se tentokrát popasovala s "No One" Aliciy Keys. Jediné, co by se jí dalo vytknout, jsou pokusy o tanečky a rozpačité mávání rukama, které nemá se svým hlasem absolutně zapotřebí. Znatelně jí vzrostlo sebevědomí, což není na škodu, ačkoliv většina hodnotících to přikládá změně image či figury. Od toho tu však máme jiné soutěže, což si porota i komentátoři nějak stále neuvědomují.

Dalibor Slepčík
© nova.cz
Dalibor Slepčík by chtěl být českým Michaelem Jacksonem. Proto se chopil skladby "Billie Jean", kterou nečekaně zpomalil, což se mu v závěru vyplatilo. V druhé části nestárnoucího hitu se Dalibor dostával do nižších poloh, které se ukazují být jeho achilovkou. Avšak pasáže, ve kterých svůj dospívající hlas vytáhl do výšin, byly bez problémů a ještě přikrmily výskoty pubescentních dívek.

Pavol Kovalčík může být po nedělním démonickém provaru rád, že je rád. Stejně je na tom i Barbora Hazuchová, jež na rozdíl od Daniela Křižky v soutěži zůstává. Po včerejšku jsme tedy, jak by řekla Jitka Nováčková, ještě daleko, ale skoro blízko finále. Třeba příště vrazí mimoděk Kinder Bueno do ruky už i Veronice.

A co na to Honza Průša

SuperStar už tolik netáhne. Upadá, chcete-li. Takže letošní ročník se nezmůže ani na svou píseň a zpěváci se museli na playback spokojit s tím, že "Příběh nekončí". No, nevěřil jsem jim to a nepomohla tomu ani jakože komorní smyčcová aranž. Ještě větším průšvihem je ale Jitka Nováčková s majstrštyky jako "Ona nejenže polykala prášky, ona navíc i držela bobříka mlčení a ono se to vyplatilo!" (čekání na potlesk nebo reakci, která nepřišla). Jo, ta paní je určitě nejhorší moderátorkou, co kdy v SuperStar byla. Stejně absurdní a uvěřitelná, jako kdyby nějakej atlet četl zprávy, například. První finále bylo mizerné. Fakt mizerné. Co všechno se teda nepovedlo?

Začala Barbora Hazuchová a bylo to moc špatné, hlavně kvůli nejistému zpěvu. Jako když vaří ten Hruška. Prostě splácané věci, co se k sobě nehodí a nepasujou, chvíli se tváří zajímavě, ale jíst se to opravdu nedá. Trochu lepší byl Štěpán Urban. Jako by přišel na pláž a tam si broukal svou píseň a vlastně to bylo o ničem. Chtělo to THC v krvi nebo aspoň dva panáky před vstupem na pódium. Pak to mohlo fungovat. Takhle šlo jen o další zapomenutelný výkon. Ani Pavol Kovaliček nenadchnul. Znuděnej plyšovej medvěd stál u mikrofonu a zpíval a zpíval a ne úplně dobře a já se nudil a po první sloce (mizérie) a prvním refrénu (to šlo) jsem věděl, že vlastně už nic nového nepřijde. A nepřišlo. A démonické to fakt nebylo. Mladá nesmělá mamina Sabina Slepčíková pracovala s dynamikou. Aspoň trochu. Což byl už sám o sobě šok. Ale i tak to bylo zas takové uhlazené a posypané peřím a nevýrazné. Daniel Křižka pořád nemůže uvěřit, co tam dělá. Daniel je bojovník, a tak si logicky vybral píseň zpívajícího vojáka. Ale byl tak strašně statickej a rozvážnej a ukázněnej a bez prožitku, že jsem taky musel přemejšlet, co tam vlastně dělá. Jeho charisma, o němž mluvil Ondřej Soukup (možná tam to charisma vidí, protože mají podobný účes), se skrz obrazovku nedostalo.

Jo, pouze tři čísla stála za poslech. Dalibor Slepčík sice tak blbě jako dnes ještě nezpíval, ale i tak to byl jeden z nejlepších výkonů večera, což svědčí o mnohém. Jo, je sladkej a mladej, ale u něj to nějak nevadí. Minule jsem se Veroniky Danišové bál. Působila jako čarodějnice nebo domina nebo něco mezi tím. Její vzhled na mě působil tak, že jsem ani pořádně nevnímal zpěv. Dnes to bylo, co se vzhledu týká, mnohem lepší a to, co nezvládala nepřirozenými pohyby, bohatě nahrazovala výborným přirozeným zpěvem. A nejlepší, nejlepší byla Emma Drobná. Ten hlas, ten hlas! A myslím tím barvu. Jo, je to ta nejzajímavější osoba z finalistek. A navíc je i sympatická a milá. Jasná favoritka. Kdyby mi nezlobila ta hlasovací aplikace, dostala by můj hlas.


NÁZORY
  • :D :D (chocobo, 02.11.2015 13:11) Reagovat

    "Během rozhovoru se velice rychle SuperStar stačila proměnit v Poštu pro tebe, kdy byla odstraněna zeď mezi Danielem a jeho matkou." rofl! :D

  • 1.finále (Radys, 02.11.2015 16:06) Reagovat

    Celé to byla děsná nuda, kterou ani Pyco nezachránil. Tragická moderátorka Jitka je tam zřejmě omylem. Nicméně vyřazení Dana překvapilo.

  • Billy Jean? Billie Jean!... (Anonym, 02.11.2015 19:44) Reagovat

    Billy Jean? Billie Jean!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 25/2023 - od Kelly Clarkson přes Marka Ztraceného po Portugal. The Man (28.06.2023 20:00)
- Naživo: Finále Metronome Prague obstaraly hity M83, Tove Lo nebo White Lies (25.06.2023 18:53)
- Fotogalerie: Nejen White Lies a M83, ale taky prsa a kalhotky zpěvaček. To byl závěrečný den Metronomu (25.06.2023 09:28)
- Video: Jason Mraz se v klipu "I Feel Like Dancing" protancuje celým domem až na svatbu (18.03.2023 13:32)
- Video: Tove Lo si v "Borderline" hraje na Duu Lipu. A jde jí to skvěle (10.03.2023 15:41)
- Video: Alicia Keys a Lucky Daye opěvují v klipu "Stay" pravou lásku (14.02.2023 11:03)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (20-11) (26.01.2023 20:30)
- Nové desky 44/2022 - od Alicie Keys přes Drakea po The Pretty Reckless (09.11.2022 10:00)
- Nové desky 41/2022 - od Tove Lo přes Red Hot Chili Peppers po Richarda Müllera (20.10.2022 08:00)
- Video: Tove Lo v "2 Die 4" zavzpomínala na Crazy Froga. Bohužel (14.09.2022 11:37)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu