Nové desky pro 44. týden

01.11.2015 23:30 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Na novinky tohoto týdne se již těší příznivci Katy Perry, která vydává první plnohodnotný živák. Jí pak doplní matadoři Def Leppard, Jewel vracející se ke kořenům, po delší pauze James Morrison, také čeští Čankišou a Olympic, jazzový kytarista Lionel Loueke a na loňskou spolupráci navazují i někdejší členové The Beautiful South.
Pokud se v pondělí 2. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Katy Perry - The Prismatic World Tour (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Katy Perry - The Prismatic World Tour
Ačkoli má Katy Perry za sebou tři velká světová turné, doposavad jsme si její koncert nemohli užít z křesla obývacího pokoje, nepočítáme-li tedy speciál "MTV Unplugged" nebo dokument "Katy Perry: A Part Of Me", kde byly pouze fragmenty z předchozí show. To se ale teď změní. Jak už napovídá název "The Prismatic World Tour", dočkáme se záznamu jejího osmnáct měsíců trvajícího turné, které skončilo teprve před dvěma týdny koncertem v Kostarice. Záznam koncertu vyjde na DVD a Blu-Ray a měl by být k dispozici také digitálně. Nosiče přinesou nejen záznam celé výpravné show, kterou zpěvačka předvedla počátkem roku i v Praze, ale také půlhodinový bonusový materiál obsahující záběry ze zákulisí, zvukových zkoušek a z příprav celého turné, včetně návrhu pódia. Na co se fanoušci mohou těšit, poodkrývají videa, která zveřejnila na svém VEVU.


Def Leppard - Def Leppard (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Def Leppard - Def Leppard
Kultovní rocková formace Def Leppard se s poslední nahrávkou "Songs From The Sparkle Lounge" přihlásila před sedmi lety. Od té doby s novým materiálem šetřili a fanoušky v tomto směru rozhodně nerozmazlovali. Z původního záměru přichystat EP ale sešlo a plnohodnotné CD s výmluvným názvem je na světě. Nahrávka s vydatným tracklistem čítajícím čtrnáct písní na sebe upozornila pilotním singlem "Let's Go", kterou si můžete poslechnout zde. Na oficiálních stránkách kapely najdete navíc odkaz k poslechu další novinkové písně "Dangerous".


Tip týdne

Jewel - Picking Up The Pieces (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Jewel - Picking Up The Pieces
Americká písničkářka Jewel na posledních dvou řadových albech přesedlala na country, ke kterému utekla z popových vod. Nicméně jejími nejslavnějšími alby zůstávají první tři folková a především pak dvacet let starý debut "Pieces Of You", který je jen v Spojených Státech dvanáctkrát platinový. A právě na tento počin se Jewel rozhodla navázat se svojí dvanáctou studiovkou a nikterak to neskrývá ani v názvu "Picking Up The Pieces". Zahodila tedy country a vrátila se zpět k syrovému folku. Původně na produkci alba najala Paula Worleyho, ale nakonec jí on sám poradil, že by ho měla produkovat ona sama. Jewel pak čtrnáct písní nasměrovala k akustickému živému folku bez použití technických vychytávek, vrstvení tracků nebo autoladičky. Přesto nechybí ani písně s kapelou, k nimž se vrátil zvukový inženýr Jeff Balding, jehož služeb naposled muzikantka využila na albu "This Way". Nechybí ani dva hosté - Dolly Parton a Rodney Crowell. Jak to vše zní, můžete zjišťovat například z ukázek na webu onkyomusic.com.


Paul Heaton & Jacqui Abbott - Wisdom, Laughter And Lines (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / soul

Paul Heaton & Jacqui.Abbott - Wisdom, Laughter And Lines
Minulý rok v květnu jsme vám představovali společné album Paula Heatona a Jacqui Abbott, které budete znát z The Beautiful South. Tahle spolupráce jim evidentně pořádně zachutnala, protože se opět hlásí s pokračováním, které tentokrát nazvali "Wisdom, Laughter And Lines". A společná práce jim nejen zachutnala, ale především jim šla lehce od ruky, protože zatímco standardní edice obsahuje dvanáct písniček, ta s přídomkem deluxe nabídne songů šestnáct. Stejně jako předchůdce i tentokrát se naladili na poměrně svižnou notu a do písniček zařadili i řadu humorných prvků. To koneckonců poznáte i z pilotního singlu "The Austerity Of Love", kde místy tak trochu napodobují Miku. Videoklip k němu uvidíte na VEVU Paula Heatona a zbytek písniček uslyšíte v ukázkách na Supraphonline.


James Morrison - Higher Than Here (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul pop

James Morrison - Higher Than Here
Britský písničkář James Morrison vydal svojí poslední desku "The Aweking" na konci léta 2011 a poté zprávy o něm takřka utichly. Loni v létě se ovšem na jeho facebooku objevily vzkazy o natáčení nového alba a to přímo ze slavného newyorského studia Electric Lady. Výsledek tohoto nahrávání uslyšíme právě nyní s deskou "Higher Than Here", která přinese v základní verzi dvanáct písniček a v té s přídomkem deluxe o tři kousky více. Sám Morrison pak toto album označuje jako jeho doposud nejosobnější desku, v písních totiž popisuje v první řadě bolest a problémy, které poslední léta provázely jeho osobní život. Z novinky představil již dva singly "Demons" a "Stay Like This", jejichž videoklipy již sdílí na svém VEVU.


Guy Garvey - Courting The Squall (Universal)
web / / Deezer / psali jsme žánr: alternativní pop

Guy Garvey - Courting The Squall
Máte rádi The Elbow? Pak by vám neměla uniknout sólová deska frontmana této formace Guye Garveyho. Nese název "Courting The Squall" a zpěvák na nich pracoval také s řadou dalších známých osobností pop music, jako třeba s Nathanem Suddersem z The Whip, Petem Jobsonem z I Am Kloot a také s Alexem Reevesem. A pokud máte po poslechu ukázky na YouTube.com pocit, že je nový materiál "lehce experimentální", máte úplnou pravdu. O svůj názor se ale s námi přesto podělte v komentářích pod článkem.


Jimi Hendrix - Jimi Hendrix: Electric Church (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock and roll

Jimi Hendrix - Jimi Hendrix: Electric Church
Milovníci slavného kytaristy Jimiho Hendrixe se v nadcházejících dnech dočkají DVD a Blu-ray se záznamem legendárního vystoupení zaznamenaného v roce 1970 na Atlanta Pop Festival. Fenomenální kytarista si zde střihl vystoupení před největším americkým publikem za svou kariéru. Koncertní snímek doprovází i dokument, díky kterému fanoušci poznají i politické pozadí společně s problémy společnosti té doby. Původní záznam byl citlivě převeden z vysokého rozlišení a podobně bylo nakládáno i se soundtrackem. Na jeho mix totiž dohlížel Eddie Kramer. Ochutnávku v podobě traileru najdete na YouTube.com.


Olympic - Souhvězdí romantiků (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Olympic - Souhvězdí romantiků
Po dvou předchozích deskách "Souhvězdí šílenců" a "Souhvězdí drsňáků" přichází modla tuzemské rockové scény Olympic s posledním dílem trilogie, a sice s deskou "Souhvězdí romantiků". "Trilogie souhvězdí vznikla vlastně na tiskovce k albu Souhvězdí šílenců, kde jsem zcela spontánně řekl, půjde o trilogii. Nakonec jsem rád, že to tak dopadlo," uvedl lídr Olympiku Petr Janda. Jako hosté na ní zazářili houslista Pavel Šporcl, jazzový trumpetista Laco Déczi, violoncellista Jiří Bárta a hráč na foukací harmoniku Vladimír Papež. Slavnostní křest alba má proběhnout 24. listopadu na koncertě v Praze v Malostranské besedě.


Laurie Anderson - Heart Of A Dog (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativa / mluvené slovo / filmová hudba

Laurie Anderson - Heart Of A Dog
Americká umělkyně Laurie Anderson se pohybuje na velmi širokém poli uměleckých činností. Vedou ovšem dvě - film a hudba. Ty nyní opět spojila v jeden celek, když natočila snímek "Heart Of A Dog", který je směsicí realistických záběrů s animacemi zachycující imaginární scény. Vše spojuje postava jejího psa Lolabelle a obsahuje úvahy o životě a smrti, včetně pocitů zpěvačky bydlící v New Yorku po 11. září. Premiéru měl na několika festivalech a nyní k němu vychází i stejnojmenný audio disk obsahující kompletní zvukovou stopu z filmu, tedy jak hudbu, tak mluvené slovo. V hudební části najdete vedle původní scénické hudby i její skladby ze starších alb, nebo třeba i nevydanou "Turning Time Around", kterou pro ni složil ještě před svou smrtí její manžel Lou Reed. Ukázky z tohoto alba najdete na stránkách vydavatelství Nonesuch.


Skindred - Volume (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Skindred - Volume
Na příznivce nevšední metalové muziky letos čeká novinka svérázné formace Skindred. Kapela za pomoci producenta Jamese Loughreyho (známého ze spolupráce s Depeche Mode, White Zombie nebo Manic Street Preachers) připravila svou očekávanou nahrávku "Volume". Nahrávalo se v londýnských studiích The Strongroom a deska bude k dostání hned v několika verzích - jako klasické CD, barevná vinylová deska v limitované edici a také jako digipack o CD a DVD s dokumentárním snímkem "Rude Boys For Life". Trailer najdete tady Pledgemusic.com.


Lionel Loueke - GAÏA (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / jazz rock

Lionel Loueke - GAÏA
Jazzový kytarista pocházející z Beninu Lionel Loueke se po třech letech od alba "Heritage" vrací s dalším albem pro label Blue Note. Mezidobí vyplnil nahrávkami po boku svých kolegů Kenny Wernera a Jeffa Ballarda, nebo třeba koncertováním s Herbiem Hancockem. Před časem ale opět svolal členy svého tria, basistu Massima Biolcati a bubeníka Ference Nemetha a natočil s nimi novinku, kterou nazval stejně jako letos svoji desku Radúza - "GAÏA". Pro něj složili celkem jedenáct originálních kompozic, ke kterým přidal jednu překvapivou coververzi v podobě hitu Bee Gees "How Deep Is Your Love". Jak naznačuje trailer k albu, potlačil tentokrát Loueke vlivy world music a pustil se daleko více k rocku.


Maverick Sabre - Innerstandings (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / post-dubstep / reggae fusion

Maverick Sabre - Innerstandings
Angličan Maverick Sabre se po vydání debutu "Lonely Are the Brave", které vyšplhalo těsně pod vrchol britského žebříčku, na nějaký čas utlumil svoji vlastní hudební kariéru a poslední dva toky spolupracoval s ostatními umělci, jako jsou Joey Bada$$, Gorgon City, Idris Elba, nebo Stephen McGregor, syn jedné z legend reggae Freddieho McGregora. Nicméně nyní se vrátil zpět ke své vlastní hudební kariéře a připravil své druhé album "Innerstandings". Pro album ve standardní verzi připravil celkem třináct skladeb, které deluxe edice rozšíří o další trojici. Sabre na nich zůstává věrný svému hudebnímu koktejlu z debutu, kde míchá dohromady soul, r'n'b, hip hop, reggae, a třeba i dubstep. Co se týče hostů, pak mu spolupráci oplatil Joey Bada$$, k němuž se pak připojil ještě Chronixx. První ukázky z desky umístil Maverick Sabre na své VEVO.


Seinabo Sey - Pretend (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / soul pop

Seinabo Sey - Pretend
Ačkoli se to podle jména nezdá, zpěvačka Seinabo Sey je rodilá Švédka ze Stockholmu. Její jméno ale pochopitelně naznačuje, že kořeny má v Africe, konkrétně v Gambii. Ačkoli do této doby neměla na svém kontě žádné plnohodnotné album, díky dvěma EP a několika singlům už ve své domovině posbírala několik hudebních cen včetně švédské Grammy. Zaujala jednak svým velmi hlubokým hlasem a pak také kombinací soulu, popu a elektroniky. Nyní je tu konečně se svým debutem, který nazvala "Pretend", a zařadila na něj celkem šestnáct písniček včetně těch, které vyšly na zmíněných EP. Jejich produkce se ujal spolupracovník Madonny Magnus Lidehäll. Několik videoklipů z "Pretend" naleznete již nyní na VEVU zpěvačky.


Amy Winehouse & Antônio Pinto - Amy (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / filmová hudba

Amy Winehouse & Antônio Pinto - Amy
Na letošním festivalu v Cannes měl premiéru dokumentární film o životě Amy Winehouse s jednoduchým názvem "Amy". Během léta pak vstoupil snímek i do našich kin a nyní k němu vyšel také soundtrack. O jeho náplň se vedle zesnulé zpěvačky postaral také skladatel Antônio Pinto, který má na svědomí scénickou část. V rámci písničkové části uslyšíte některé písně jako demo, a capella a také v živých verzích. Celkem se na soundtrack dostalo třiadvacet položek a část z nich představuje trailer na facebookovém profilu filmu .


Donaha - Beta samci (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

Donaha - Beta samci
Mladá pop punková formace Donaha útočí na tuzemskou hudební scénu s debutovým albem "Beta samci". Čtyřčlenná studentksá formace se dříve honosila názvem On The Way, ale vzhledem k tomu, že písničky zdobí výhradně české texty, rozhodli se pro změnu. Desce předcházel oficiální pilotní klip "Příběh z křídel", který odvysílala hudební televizní stanice Óčko. Nové písně znají mnozí z vás jistě už i naživo, protože tato mladá formace již koncertovala s kapelami jako Imodium, Pipes and Pints nebo Rybičky 48. Na YouTube.com. si můžete poslechnout další z novinkových skladeb"Nedostupná", ke které vznikl i videoklip.


Claptone - Charmer (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika / alternativní pop

Claptone - Charmer
Pro Claptone může anonymita znamenat víc, než dobře napsaný song. Anonymita je totiž v případě tohoto umělce základ kreativity. Na hudební scéně se objevil před čtyřmi lety a společně se svou zlatou maskou si fanoušky velice rychle získal. Nyní přichází i se svou plnohodnotnou debutovou nahrávkou "Charmer". Čítá třináct písní, na kterých rodilý Berlíňan spolupracoval například s hvězdami jako Nathan Nicholson z Boxer Rebelion nebo Clap Your Hands Say Yeah a taky s finským hudebníkem Jimim Tenorem. Na úvodní skladbě nahrávky "Puppet Theatre" se podílel Peter, Bjorn and John a vy si ji můžete vychutnat na stránkách YouTube.com.


Basement Jaxx - Junto Remixed (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: house

Basement Jaxx - Junto Remixed
Je to už více jak rok, co houseové duo Basement Jaxx vydalo svoje zatím poslední album "Junto". Ačkoli už to bylo dosti taneční, rozhodli se ho kompletně zremixovat. Rozhodili sítě a o celkem šestnáct stop se postarali například Adrian Hour, Alex Metric, Big Dope P, TT THE ARTIST, Carlo Lio, catz'n dogz, Dub Phizix, Eden Prince, Fei-Fei, Luciano, The Martinez Brothers, Sidney Charles a Wayward. Pět z těchto remixů uslyšíte již dnes na YouTube.com profilu ##Basement Jaxx#X#.


Čankišou - Supay (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / alternativní rock

Čankišou - Supay
Šesté řadové album kapely Čankišou odhaluje, čím vším musí projít jednonohý národ Čanki, aby vymýtil zlo, které proniká do reality všedního dne. I z toho důvodu formace pojmenovala album "Supay", což znamená zlo ve formě myšlenky či bytosti, které se jako parazit sytí naším tělesným a duševním utrpením. Novinka představuje formaci v nečekané poloze melodické kapely, která využívá prvky world music velmi uvážlivě a proti počátkům možná až střídmě. Natačelo se ve studiu COX Davida Kollera pod dohledem Jiřího Topola Novotného, který desku točil, míchal i masteroval a díky jeho přínosu tvorba kapely nabrala nečekaný směrem ke kompromisu mezi našlapanými rytmy a harmonií. Výsledkem je celkem deset skladeb, jejichž ukázky nabízí vydavatelství Indies Scope.


Jack Pack - Jack Pack (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / swing

Jack Pack - Jack Pack
O tom, že jsou swing a tradiční pop stále populární, přesvědčili i diváci a hlasující osmé řady "Britain's Got Talent". Do finále se tam probojoval vokální kvartet Jack Pack, a ačkoli skončil na čtvrtém místě, i tak si vysloužil nahrávací smlouvu. Tu nyní naplňují eponymním debutem, kde mezi deset písniček nahraných s více jak sedmdesátičlenným orchestrem zařadili jak klasiku v podobě "Light My Fire", "I Put A Spell On You", "My Way", tak i původní materiál například z pera Randyho Newmana. Ukázky z alba postupně uvolňují prostřednictvím svého profilu na facebook.com.


Travis Greene - The Hill (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský pop / rhytm and blues / gospel

Travis Greene - The Hill
Když byl americký zpěvák Travis Greene malý, vypadl v Německu ze čtvrtého podlaží a byl prohlášený za mrtvého. Proti tomu se ale postavil on sám a tento zážitek ovlivnil jeho další osud. Nejenže se stal věřícím a posléze i pastorem, on se rozhodl o své víře v Boha i zpívat. Daří se mu to velmi dobře, kupříkladu jeho singl "Intentional" se blíží k milionu shlédnutí na YouTube.com. Nyní k němu přidá dalších jedenáct písniček s hosty jako KJ Scriven, Laura Wilson, Jordan Connell, Chandler Moore. Výsledek nazval "The Hill" a vy z něj můžete slyšet několik písniček na jeho YouTube.com profilu


V krátkosti - Reedice a Kateřina Marie Tichá

V tomto týdnu vychází hned několik velmi zajímavých výročních reedic a také EP Kateřiny Marie Tiché.

  • Kateřina Marie Tichá sice pilně koncertuje s kapelou Jelen, ovšem její příznivci již dlouho čekají na její debutové album. Jeho vydání je ještě v nedohlednu, a tak jim jako závdavek nabídne alespoň EP "Otazníky" s pěti písničkami, včetně titulního singlu .
  • Nejslavnější album Alanis Morissette "Jagged Little Pill" letos oslavilo dvacet od svého vydání. Kanadská zpěvačka na ní bude vzpomínat hned dvěma způsoby. Jednak deluxe edicí bohatší o jeden disk s dosud nevydaným materiálem a dále sběratelskou edicí, se čtyřmi kotoučky, jejichž obsah jsme vám poodhalili před časem.
  • Neméně zásadní a více jak dvojnásobně starší album se rozhodli oslavit také Velvet Underground. Jejich "Loaded" oslavila letos pětačtyřicet let, a tak výroční edice bude opravdu naložená. Přinese hned šest disků s pěti CD a jedním DVD. CD budou obsahovat remasterované verze jak v mono, tak stereo, dema, alternativní verze a dva živáky. DVD bude překvapivě také pouze audio a uslyšíte na něm "Loaded" v prostorovém mixu a především upravenou i originální podobu alba v kvalitě 96kHz/24bit.
  • Patnáct let trvaly přípravy dvojalba Opeth "Deliverance & Damnation". I když tyto dvě nahrávky vyšly v letech 2002 a 2003, jejich přípravy a nahrávání probíhaly současně. Nová reedice v podobě dvojalba potěší příznivce zasmušilého metalu pečlivě vypracovanou grafikou a kvalitně zpracovaným zvukovým formátem. Sběratelé navíc jistě ocení edici na vinylech.


Dále vychází:

Álvaro Soler - Eterno Agosto (Universal)
Asylum Pyre - Spirited Away (Mystic Production)
Bad Boys Blue - 30 (Bertus)
Beborn Beton - A Worthy Compensation (Mystic Production)
Blomst - Blomst (Mystic Production)
Bruno Walter - Bruno Walter Conducts Beethoven (Sony Music)
Camouflage - Count On Me (singl) (Bertus)
Devation - Scorn Through An Abscent Scene (Mystic Production)
Draconian - Sovran (Mystic Production)
Ellie Goulding - On My Mind (singl) (Bertus)
Elvis Presley - If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra (Sony Music)
Eugene Ormandy - Eugene Ormandy Conducts Sibelius (Sony Music)
Igor Stravinsky - Stravinsky Conducts Stravinsky - Symphonies And Concertos (Sony Music)
Immolation - Dawn Of Possession (EP) (Mystic Production)
Ivanhoe - 7 Days (Mystic Production)
Jimi Hendrix - Jimi Hendrix: Electric Church (BluRay) (Sony Music)
Joe Satriani - Live In San Jose ´88 (bootleg) (Bertus)
Joe Satriani - Surfing In San Jose (bootleg) (Bertus)
John Williams - John Williams: The Great Movie Soundtracks (Sony Music)
Justin Bieber - What Do You Mean ? (singl) (Bertus)
Kathryn Stott - Kathryn Stott: The Complete Solo Recordings (Sony Music)
Miriam Makeba - Mama Africa (Mystic Production)
Norman Jay Mbe - Skank & Boogie (Mystic Production)
Paul Butterfield Blues Band - Complete Albums 1965 1980 (EP) (Warner Music)
Paul Crossley - Paul Crossley Plays Poulenc - Complete Works For Piano (Sony Music)
Petal - Shame (Warner Music)
Peter Green - Alone With The Blues (Mystic Production)
Pierre Boulez - Pierre Boulez Conducts Ravel (Sony Music)
Prof - Liability (Warner Music)
RAM - Svbversvm (Mystic Production)
Rush - Live In St.Louis (bootleg) (Bertus)
Různí - A Family Christmas (Mystic Production)
Různí - He Named Me Malala (soundtrack) (Bertus)
Různí - I Believe In Miracles (DVD) (Bertus)
Různí - Irish Drinking Songs (Mystic Production)
Různí - Rock'N Roll Love Songs (Mystic Production)
Různí - Rock'N'Roll Party (Mystic Production)
Různí - Rockabilly Rockout (Mystic Production)
Různí - Swing (44 Songs From Masters Of Swing) (Mystic Production)
Různí - We Love Disney (Universal)
Sadist - Hyena (Mystic Production)
Serge Gainsbourg - Casino De Paris 1985 (Universal)
Sir Colin Davis - Sir Colin Davis Conducts Schubert (Sony Music)
Son Volt - Trace (Expanded & Remastered) (Warner Music)
Steve Jablonsky - The Last Witch Hunter (soundtrack) (Warner Music)
Suede - Dog Man Star (20th Anniversary Live) (Bertus)
Suzi Quatro - The Very Best Of (Bertus)
Synapson - Convergence (Warner Music)
Temple Of Baal - Mysterium (Mystic Production)
Tokyo String Quartet - The Tokyo String Quartet Plays Haydn And Mozart (Sony Music)
Tom Petty - Dean Smith Activity Center (bootleg) (Bertus)
Tom Petty - The New York Shuffle (bootleg) (Bertus)
Vektor - Terminal Redux (Mystic Production)
Whitechapel - Brotherhood Of The Blade (Mystic Production)
With The Dead - With The Dead (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Def Leppard - Def Leppard (Mystic Production)
Eels - Daisies Of The Galaxy (Universal)
Eels - Electro-Shock Blues (Universal)
Eels - Shootenanny! (Universal)
Eels - Souljacker (Universal)
Erroll Garner - The Complete Concert By The Sea (Sony Music)
Guy Garvey - Courting The Squall (Universal)
Immolation - Dawn Of Possession (Mystic Production)
Opeth - Deliverance & Damnation Remixed (Sony Music)
Prof - Liability (Warner Music)
RAM - Svbversvm (Mystic Production)
Sadist - Hyena (Mystic Production)
Serge Gainsbourg - Casino De Paris 1985 (+DVD) (Universal)
The Internet - Ego Death (Sony Music)
Vektor - Terminal Redux (Mystic Production)
Wolfmother - Wolfmother (Universal)

Reedice:
Aretha Franklin - The Atlantic Albums Collection (Warner Music)
Art Blakey & The Jazz Messengers - Art Blakey: The Complete Columbia & RCA Victor Albums Collection (Sony Music)
Dubliners - Whiskey In The Jar (The Essential Collection) (Mystic Production)
Duke Ellington - The Complete Columbia Albums Collection 1959-1961, Vol. 2 (Sony Music)
Empire! Empire! (I Was A Lonely Estate) - What It Takes To Move Forward (Warner Music)
Herb Alpert - Christmas Album (Warner Music)
Hilary Hahn - Hilary Hahn - The Complete Sony Recordings (Sony Music)
Lou Reed - Sire Years (Complete Albums Box) (Warner Music)
Nightwish - Endless Forms Most Beautiful (Tour Edition) (Mystic Production)
Otis Redding - Soul Manifesto (1964 - 1970) (Warner Music)
Thelonious Monk - The Complete Columbia Live Albums Collection (Sony Music)
Van Morrison - Astral Weeks (Expanded Edition) (Warner Music)
Van Morrison - His Band And The Street Choir (Expanded Edition) (Warner Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY