shop.musicserver.cz
SuperStar 2015, Semifinále - Top 20: Holky, 25.10.2015

Semifinálové dívky podaly v SuperStar přesvědčivější výkony než kluci

Vydáno: 26.10.2015 08:45 v sekci Naživo - Karolína Stránská a Honza Průša | foto: facebook interpreta

Po nemastném a neslaném klučičím semifinále z minulého týdne předstoupilo tuto neděli večer před porotu SuperStar deset dívek, které čekalo stejné vyřazování. Daly do toho všechno, nebo se, stejně jako chlapci, raději šetřily na finále, které ale pro ně nemusí přijít?

Live: SuperStar 2015

kolo: Semifinále - Top 20: Holky
datum: 25. října 2015

S vědomím, že do finále se podívají jen čtyři z nich, zahájily semifinalistky večer společnou písní. Tentokrát došlo na "Vodu živou", čímž nám produkce soutěže dokázala, že umí odrovnat polovinu soutěžících ještě dříve, než se stihnou odrovnat při sólovém vstupu.

Často nervózní a z hladu protivná Karolína Přibylová zahájila semifinálový večer étericky, hitem "I See Fire", který známe v podání Eda Sheerana. Karolína těmi rozmachy rukou draka Šmaka z jeskyně málem přivolala. Brigádnice z Novy ovšem tentokrát nebyla protivná. Nervózní zpočátku ano, ale popasovala se s tím velmi obstojně a na rozdíl od chlapeckého večera nasadila od začátku laťku poměrně vysoko. Co se názoru poroty týče, vypadá to, že stačí, abyste si odpárali osobitost, vyžehlili vlasy a večerní šaty a vystřelíte náhle do pozice favoritky.

Réka Ballová, zpěvačka německých šlágrů z Mallorky, o sobě tvrdí, že je bojovná a že neumí kreslit. Do boje se vyzbrojila hitem "Ain't Nobody" čtrnáctileté zpěvačky Jasmine Thompson. Člověk by si myslel, že když mají soutěžící možnost vybrat si písničku dle vlastního uvážení, že si vyberou skladbu, která jim sedne. Réce totiž mnohem vice sedlo těch "99 Luftballons" z medailonku, neboť ve skladbě mladinké zpěvačky se její hlas a osobnost zcela vytratily.

Sabina Slepčíková, SuperStar
© nova.cz
Sabina Slepčíková, maminka dvouletého syna, kterého její zpěv dojímá, se jala dojmout i publikum v muzeu současného skla. Nešetřila se a naložila si nelehkou skladbu "Run To You" z repertoáru Whitney Houston. Jak se nešetřila ve výběru skladby, tak se logicky šetřila v jejím provedení. Do gradací se pouštěla opatrně, pravděpodobně ze strachu z ulétnutí. V závěru tak neurazila ani Whitney, ani přítomné, ale rozhodně nezúročila veškerý potenciál a dojala pouze sama sebe, zatímco naslouchala ne zcela pozitivnímu, ale pravdivému hodnocení poroty.

Barbora Hazuchová se ráda učí. Jde jí pečení i vaření. Nejdou jí nízké polohy. Proč se tedy pustila do "Jar Of Hearts" Christiny Perri, je mi záhadou. Rozpačitý začátek vystřídala nabytá jistota ve vyšších polohách, která však její vystoupení jako celek, dle mého názoru, bohužel nespasila. Klára Vytisková byla z jejího výkonu veselá. Tak to ji Bryan Adams minulý týden asi neztrestal, když o jeho písni řekla, že je retro.

Veronika Vrublová, dívka s kytarou, prý občas pokazí, co se dá. Hitu "Love Me Like You Do" anglické hvězdy Ellie Goulding vtiskla hodně ze sebe, respektive ze svého předem připraveného scénáře. Zcela bez problémů ukázala, že rejstřík na Ellie rozhodně má, a kdyby se přestala snažit o zbytečné tanečky a divadlo a zůstala s kytarou v poloze, která jí sedí, mohlo to dopadnout celkem dobře.

Nikol Kassell se údajně bojí výšek. Tentokrát do výšin mířila, ale nedolétla tam. "Love On Top" od Beyoncé je skladbou zrádnou, už jen proto, že aura, která se v současné kolem Bey, královny hudebního světa, vznáší, je z velké části tvořena jejím sebevědomím, temperamentem a jistou zdravou drzostí. Pokud již u úvodního "come on baby" působíte tak, že byste to asi neměli říkat nahlas, o něčem to vypovídá.

Melindě Noákové se nelíbí česká populární scéna a Karel Gott. Při výběru písně sáhla na vrchol současné hudební scény, kdy zvolila "Over The Love" od Flo. Jak jistě sama při zkouškách a konečně i oficiálním vystoupení zjistila, naložila si slušně. Bledá ďáblice do svého výkonu vlila veškeré emoce a strhla publikum. Díky tomuto citovému výplachu, jak uvedl Pavol Habera, se jí poměrně snadno odpouští falše, jež byly díky jejímu čistému, nezastřenému hlasu zcela zřejmé.

Veronika Danišová, Superstar
© nova.cz
Veronika Danišová. Dvacet jedna let. Nejde jí matematika. V proslulém hitu "Rolling In The Deep" se nevyválela, a naopak se do něj pustila celým svým srdcem stejně jako Adele. Píseň však pojala po svém a i menší zaváhání se v dynamickém vystoupení snadno ztratilo. Pal'ovi sa páčí, že Veronika konečně vypadá i přitažlivě. Hurá. Celý rozhovor po jejím vystoupení byl věnován ne právě vyslechnutému zpěvu, ale kilogramům, které už Veronika shodila. Hurá.

Západočeška Alena Shirmanová se skladbou "New York, New York" Lizy Minnelli jako jediná sjela z mainstreamové dálnice, po které se dosud řítily její předchozí konkurentky. Co se zpočátku zdálo býti kabaretním karaoke, se ve své druhé polovině přehouplo v příjemný výkon. Potřeštěná blondýnka má spoustu rezerv, několikrát se rozešla s doprovodem, ale hlasová kapacita tam bezesporu je. Pro Pavola Haberu bylo její číslo nezapomenutelným výjevem, snesitelným jedině po užití drog. Podobně to cítil i zbytek poroty, neboť Alena svým výstupem příliš vybočila.

Emma Drobná, SuperStar
© nova.cz
Mikrofon jako poslední vzala do ruky jednadvacetiletá nenápadná cestovatelka ze Slovenska. Emma Drobná kolo uzavřela písní od Ellie Goulding a "Your Song" vyšvihla bez sebemenších potíží s neuvěřitelnou lehkostí a grácií. Díky nezaměnitelné barvě svého hlasu se s přehledem stala nejlepší zpěvačkou tohoto kola, a jak si na závěr při žonglování pohrála s tyčemi, si pohrála i se svými hudebními sokyněmi.

Co se kvality zpěvu týče, v porovnání s chlapci se i přes jistá zaváhání dá hovořit o převaze dívek, neboť semifinálový večer byl zahájen i zakončen přesvědčivými výkony. První finalistkou, která se přidala ke čtyřem chlapcům (a svému bratrovi), se stala Sabina Slepčíková. Spolu s ní vyslala porota do finále Barboru Hazukovou a díkybohu také Veroniku Danišovou a Emmu Drobnou.

Ve finále se máme na co těšit především v dívčí sekci. Nebo se snad dočkáme dramatického sourozeneckého souboje?

A co na to Honza Průša

Ať už si o SuperStar myslíme cokoliv (a doufám že tu není fakt nikdo, kdy by ji ještě dnes považoval za pěveckou soutěž, o zpěv tady jde skoro až na posledním místě), desítka semifinalistek nebyla vybraná úplně marně. Jo, pár průserů se konalo, občas jsme se mohli cejtit trapně, ale to se dělo vždycky. A vedle toho se tu ukázaly i fakt zajímavé semifinalistky. Vlastně stejně to funguje i u moderátorské dvojice - přirozený a pohotový Pyco a hrozitánská a umělá princezna Jitka Nováčková. Prej miss. Promiňme holkám úvodní "Vodu živou" aneb jezera, moře a oceány nepřirozenosti, manýr a problémy většiny slovenských zpěvaček s češtinou a pojďme se podívat na to zajímavější.

Vezmeme-li to vzestupně, tak na úvodní píseň navazovaly Veronika Vrublová, Nikol Kasalová a Réka Ballová. Veronika odehrála vykalkulované divadlo, ve kterém chyběli jen tančící pudlíci. Strašně moc tlačila na pilu, nezpívala úplně dobře, na kytaru moc dobře nehrála. Průšvih večera. Nikol má bohužel pro mne docela nepříjemnej hlas a její vystoupení vypadalo jako karaoke ze školní diskotéky. Při jejím setu jsem si vzpomněl na trapnou ségru Baby z "Hříšného tance", jak pěla jakousi píseň pro závěrečnou besídku. No a Réka. Ta má sice docela hezkou barvu hlasu, ale vybrala si úplně pitomou písničku a její číslo byla děsná nuda. Jak dětskej vlček. Káča. Bez kouzla.

A kdo se mi líbil? Bylo jich víc, jak zpívá Janek Ledecký. Asi nejhezčí hlas mezi holkama má Emma Drobná. Sice vypadala nervózní, ale i že má na víc. Měl jsem pocit, že se držela při zemi, ale možná právě proto se stala jednou z jasných favoritek. A pak Melinda Noáková. Jako jedna z mála v SuperStar má vkus, výborně si vybrala svou píseň. A její "Over The Love", to byla energie jak kráva, všechno uvěřitelné a přirozené. Melinda je holka s názorem, která se nebojí hejtovat Karla Gotta. Možná i to se jí vymstilo.

Výborná byla také Barbora Hazuchová, která se silným prožitkem a plná emocí odzpívala "Jar Of Hearts", dobrá byla i Karolína Přibylová. Sice působila přesoustředěně, bylo vidět, že si vše důkladně hlídá. Hodně nad písničkou přemejšlela a odedřela to. Ale když nezpívá a mluví, tak bohužel působí místy až protivně.

Ale nejzábavnější věc předvedla Alena Shirmanova. Její "New York, New York", to bylo muzikálové číslo se vším všudy. Trapný divadlo, řek' jsem si na začátku. A pak jsem to Aleně žral i s navijákem. Hustý číslo s mnoha výkyvy nahoru a dolů. Překvapivě uvěřitelné a totálně dekadentní. A pak tu byla ještě Sabina Slepčíková. Milá a sympatická holka, a to je půlka úspěchu. Sladký sourozenecký pár, a to je druhá půlka. Pak nemůže vadit ani takové klišé jako Whitney Houston a navíc nezáživná balada "Run To You". Díky osobnosti Sabiny to ale vlastně fungovalo, a to i přesto, že většina zpěvaček tu zpívala mnohem energičtěji a zábavněji.

Nejvíce překvapivý je pak pro mne ale fakt, že bych finalistky vybíral velmi podobně, jako to nakonec dopadlo. Pokud by to bylo na mně, poslal bych do finále Sabinu Slepčíkovou, Emu Drobnou, Melindu Noákovou a Barboru Hazuchovou. A litoval bych, že se mi do pětice nevešla Alena Shirmanova.


NÁZORY
  • Semifinále holek (Radys, 26.10.2015 09:47) Reagovat

    Přesně tak, baby s přehledem daleko lepší než chlapi minulý týden. Škoda, že mohly postoupit jen čtyři.

  • Napriek tomu, že Super Star ako nesporne komerčn... (Katarína, 26.10.2015 10:21) Reagovat

    Napriek tomu, že Super Star ako nesporne komerčnému hudobnému programu by sa dalo všeličo vyčítať, bolo by neférové neuznať, že sa tam mnoho krát objavia skutočne zaujímavé a talentované osobnosti. Tak tomu bolo aj tentokrát či už u chlapcov, ale ešte výraznejšie u dievčat a vybrať z nich len styri do finálových kôl, tak tam už museli zapracovať aj vyslovene subjektívne pocity sympatii, mne osobne sa tiež zatiaľ zdá najzaujímavejšia Emma Drobná, Barbora Hazuchová, ale aj Melinda Noáková a zvlaštny zjav je aj mladučká Alena Shirmanová, hoci myslim, že v inej pesničke by jej obrovský hlasový fond a talent bol vynikol viac, tu sa zbytočne riešilo či to nebol skôr kabaret. Samozrejme tých výborných výkonov tam bolo viac a niekedy sa tak zamyšľam, pri niektorých jedovatých poznamkach komentujúcich či diskutujúcich, ako by obstáli niektorí aj nimi uznávaní speváci vo veku tých súťažiacich, s ich niekedy v podstate nulovými skúsenosťami s pódiovými súsenosťami a hlavne na živo v priamom prenose, niekedy sa mi zdá, že hodnotiaci zabúdajú, že sú to zatiaľ iba objavené talenty, pri ktorých sa predpokladá, že napriek nesporným kvalitám sa ešte potrebujú oťukávať, naberať skúsenosti a rozvíjať, čo už samo o sebe je zaujímavý proces aj pre fanúšika, čím samozrejme netvrdím že nemajú byť kritickí, či nároční, skôr mi vadí niekedy ten sarkastický, ironický, dopredu odsudzujúci tón, v zmysle " v podstate sa ospravedlňujeme, že o tom vôbec píšeme, ale niekedy sa aj medzi plevami zrno objaví":-) Napriek tomu, som rada, že si tu môžem vaše komentáre prečítať, nemusím so všetkým súhlasiť, ale rada si porovnám vaše názory, hudba je mnoho krát vec hlavne subjektívneho vnimania a subjektívnych preferencií a tak je to zrejme správne a ešte som chcela opraviť nejaké nepresnosti čo tam máte uvedené- je to Melinda Noáková nie Nováková a Honzovi tam "vypadla" z hodnotenia nejakým nedopatrením Veronika Danišová, ktorá určite patrila k napriemeru, zrejme ju "vybavil v rámci Veroniky Vrublovej, veď Veronika ako Veronika :-)

  • Oprava: (Katarína, 26.10.2015 10:27) Reagovat

    s ich niekedy v podstate nulovými skúsenosťami s pódiovými vystúpeniami


  • Souhlas s tím, že Karolína Přibylová včera (Bára, 26.10.2015 12:13) Reagovat

    Souhlas s tím, že Karolína Přibylová včera úplně ztratila svoji osobitost. Upravili ji tak, že jsem jí vůbec nemohla poznat a ruku na srdce, dřív se mi, v té své přirozensoti líbila mnohem mnohem víc. Asi tak jako většina holek včera - říkala jsem si, co to s nimi provedli - děvčata vypadala jako přes kopírák...

  • Melinda Nováková zaválela (chocobo, 26.10.2015 12:45) Reagovat

    její verze Over The Love byla boží. nádhera. škoda, že nepostoupila :/

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Nejvíc nej: Ellie Goulding. Ta, která málem odmítla svůj největší hit a kterou Ed Sheeran po nevěře vyškolil před celým světem (12.07.2023 08:00)
- Minirecenze: Jak Ellie Goulding představila album "Higher Than Heaven" jako své nejlepší aneb Slibem nezarmoutíš (04.07.2023 08:00)
- Recenze: Proměna Eda Sheerana. "Subtract" je jeho první snahou o skutečné umění (30.05.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu