Slza v klipu ke "Katarzi" nabízí sexuální trojku se šťastným koncem

26.10.2015 09:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Přes veškeré řeči o zkostnatělosti tuzemské popové scény je třeba poznamenat, že nových jmen se také nerodí zrovna málo. Jen za poslední dobu je to třeba Pavel Callta, Voxel a z kapel Nebe, Mirai či Slza. Ta má po roce existence nachystáno k vydání debutové album "Katarze", jež aktuálně prezentuje videoklip ke stejnojmenné písni. Ta je nyní i s jejich předchozími skladbami "Lhůta záruční" a "Celibát" třetím singlem nacházejícím se v žebříčku IFPI Top 100 v českých rádiích.

Právě "Katarze" se stala průvodní písní nového televizního seriálu "Přístav". "Katarze je o snaze napravit nefungující vztah, přestože víme, jak malá je pravděpodobnost, že se vše vrátí do starých kolejí. Nemusí se jednat jen o mezilidský vztah, ale například i o vztah k životu jako takovému," vysvětluje Lukáš Bundil, který je spolu s Petrem Lexou členem tohoto dua. Navíc s producentem Daliborem Cidlinským jr. je i hlavním autorem hudby kapely.

Scénáře a režie videoklipu se ujal Vít Karas, jenž se skupinou již spolupracoval na obrazovém doprovodu písně "Celibát". Ve filmově zpracovaném videu se objevují i osudové ženy a známé herečky Vlastina Svátková ("Ganster Ka", "Casino Royal", "Ženy v pokušení") a Eva Nejedlá. Mužskou roli ztvárnil Andrej Polák ("Tobruk", "Případy 1.oddělení", "Rozkoš"). Klip s příběhem milostného trojúhelníku působí mírně kontroverzně, na druhou stranu jej doprovází solidně udělaná popová písnička a i díky obsazení se na něj dá velmi dobře koukat.

"Čím dál víc spatřuji, jak důležité je v našich životech ODPUŠTĚNÍ. Druhým, ale i sobě. Pak přichází úleva. Osvobození. Katarze. A o tom jsme se rozhodli natočit nový klip pro Slzu," říká Vít Karas a půvabná Vlastina Svátková doplňuje: "Život nás nenechá vydechnout. Ve chvíli, kdy máme pocit, že už nemusíme se sebou vůbec nic dělat, přijde zkouška, která rozvíří proud události, a my se učíme milovat ještě víc, odpouštět nebo nechat odejít někoho, koho jsme milovali, a mysleli si, že s námi bude navždy. Nic není jisté, než co je tady a teď."

Lukáš Bundil se s Petrem Lexou ve videu objevují jako pozorovatelé a průvodci dějem. "Nikdo nás nevidí, nikdo si nás nevšímá, představujeme jakési anděly strážné, kteří dohlíží nad hlavními aktéry příběhu. Naše písničky jsou o emocích. Ty můžou být jak veselé, tak smutné - stejně jako Slza - o štěstí i o smutku. Vizuálně tento protiklad nejlépe vystihují barvy. Proto černobílá image, proto černobílý klip."

Debutové album s názvem "Katarze" se objeví pod hlavičkou Universal Music na pultech s hudebními nosiči 13. listopadu. Ten samý den proběhne i křest CD v Megastore Koruna na Václavském náměstí v Praze a pár dní poté proběhne setkání s fanoušky v několika regionech. Veškeré informace naleznou fanoušci na oficiálním webu či facebooku kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY