Olympic dokončil další trilogii. "Souhvězdí romantiků" vyjde už 6. listopadu

27.10.2015 11:58 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Legendární Olympic dokončil svoji slibovanou trilogii "Souhvězdí". Po "Souhvězdí šílenců" a "Souhvězdí drsňáků" následuje už 6. listopadu finále v podobě "Souhvězdí romantiků". Pokřtěno bude 24. listopadu na koncertě v Malostranské besedě.

Olympic - Souhvězdí romantiků
© facebook interpreta
"Trilogie souhvězdí vznikla vlastně na tiskovce k albu 'Souhvězdí šílenců', kde jsem zcela spontánně řekl, že půjde o trilogii. Nakonec jsem rád, že to tak dopadlo," glosuje vznik trilogie Petr Janda. K nahrávání byli pozváni i zajímaví hosté. Hráč na foukací harmoniku Vladimír Papež už se několikrát na nahrávkách Olympicu objevil. Rozhodně poprvé se ale podobné úlohy zhostili jazzový trumpetista Laco Déczi, houslista Pavel Šporcl a violoncellista Jiří Bárta.

Určitě zde nejsou pouze zamilované balady. Hudbu Petra Jandy opatřil svými texty stabilní tým textařů z minulých desek složený z Aleše Brichty, Miroslava Černého, Ondřeje Fencla, Vlasty Henycha, Pavla Chrastiny, Eduarda Krečmara a Karla Šípa. Tři písně jsou čistě autorské.

Čtrnáct nových, nejen romantických písní vyjde 6. listopadu u vydavatelství Supraphon. Tracklist alba je následující: Nech si o tom zdát, Krteček, Láska má bejt akorát, Tak jdem hrát (Rockový šílenství), Asi to byl správnej flám, Amoleta, Lampión, Život je vzácný dar, Bourák, Mimino, Opilej touhou, Láska je někdy černá, Nám to neva (Vzpomínka na Mirka Berku), Nemám žádnej plán.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY