Florence And The Machine v klipu k "Delilah" bojují s vlastními démony

24.10.2015 08:48 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Už šestý díl z hudebně-filmové série "The Odyssey" vypustila na internet formace Florence And The Machine. Z opulentní nahrávky "How Big, How Blue, How Beautiful" byla tentokrát vybrána její zřejmě nejhitovější písnička "Delilah" a ani tentokrát nechybí polonahá Flo, její epileptické tanečky a melodramatické pasáže. Tedy přesně to, co si fanoušci v předchozích počinech zamilovali. Za vše může dvojice Holly Blakey (choreografie) a Vincent Haycock (režie), která se skupinou kolem Florence Welch už v minulosti spolupracovala.

Ani v Dalile, zrádkyni Samsona, na kterou interpretka v textu odkazuje, se neupustilo od sedmdesátkového retro přibližování kamery či tlumených barev. V návaznosti na předchozí počiny tak vzniká obrazově i motivicky ucelené dílo, jež bude jistě pokračovat i dalšími vizuály. Zajímavé je, že v jinak civilním klipu se mihne i jakási temná verze zpěvačky samotné, která má symbolizovat jejího vnitřního démona. Ostatně, o překonávání mnoha druhů závislostí a nejistot je i celá deska, která byla nominována na prestižní Mercury Prize.

Pro fajnšmekry tu máme ještě bonus: Florence And The Machine před pár dny navštívili oblíbenou show moderátorky Ellen DeGeneres, kde odehráli vokálně sice ne úplně dokonalé, přesto velmi charismatické živé verze songů "Ship to Wreck" a "What Kind Of Man". K nezapomenutelnému výkonu posloužil i mělký bazének, v němž Flo nedávné singly energicky odzpívala. Na druhý zmíněný se můžete podívat pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY