Selena Gomez v USA porazila The Gamea

20.10.2015 23:45 - Petr Doupal | foto: Billboard.com

Selena Gomez si s druhou sólovkou "Revival" poradila s ostříleným rapperem The Gamem a jeho "The Documentary 2". Dařilo se i jejímu singlu "Same Old Love". Jednoznačně nejúspěšnější písní byla opět "The Hills" The Weeknda, nyní díky remixům s Eminemem a Nicki Minaj. Drake tak dále čeká na vítězství.
The Weeknd - The Hills
© facebook interpreta
SINGLY - Drake musí na svůj první zlatý singl ještě počkat. Video na "Hot Bling" vyšlo právě dnes, týden předchozí byl ale ještě jasně v režii The Weeknda.

"The Hills" totiž dominovalo všem měřítkám, především díky remixům s Nicki Minaj a Eminemem a vystoupení v Saturday Night Live. Jako Digital Gainer s 93% nárůstem na 189 tisíc jasně vedl v downloadech (z toho 14 % Nicki a 35% Em), zopakoval vítězství v rádiích se 150 miliony impresí a znovu se dostal na čelo v počtu streamů s 20 miliony, o 14 % více než posledně.

Drake rostl jak ve streamech, tak v rádiích, dokonce jako Airplay Gainer, zatím se ale musel spokojit se stříbrem a musí počkat s oslavami nejspíše tedy do příště.

To Justin Bieber se už s "What Do You Mean?" na jedničku znovu nedostane, po instantním zlatém debutu stagnuje, tedy vyjma v rádiích. Naopak ho může porazit Kanaďan, o kterém tvrdil, že jej dosud neznal: Shawn Mendes je se "Stitches" nově na pětce.

Polepšil si i Fetty Wap, "679" skončilo čtvrté, a Taylor Swift, která s "Wildest Dreams" poskočila na šestku. Místa naopak ztratili The Weeknd, R. City a Silentó. Selena Gomez desítku udržela, navíc se v týdnu vydání desky dostala s "Same Old Love" na osmnáctku.

"Downtown" Macklemorea & Ryana Lewise je nově dvanácté po dvou měsících v žebříčku, na třináctku postoupili Drake & Future s "Jumpman" a na šestnáctku po více než roce od vydání singlu vystoupala Elle King s bluesrockovým "Ex's & Oh's". Novinky nezvykle najdeme až za 90. místem, a jsou nedůležité, jinak tedy viz odkaz na konci.

    Top 10 - singly:
  1. The Weeknd - The Hills
  2. Drake - Hotline Bling
  3. Justin Bieber - What Do You Mean?
  4. Fetty Wap feat. Remy Boyz - 679
  5. Shawn Mendes - Stitches
  6. Taylor Swift - Wildest Dreams
  7. The Weeknd - Can't Feel My Face
  8. R. City feat. Adam Levine - Locked Away
  9. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  10. Selena Gomez feat. A$AP Rocky - Good For You

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Selena Gomez - Revival
© facebook interpreta
DESKY - Selena Gomez do svých devatenácti let s vlastní kapelou The Scene stačila získat tři umístění v americké Top 10, nejlépe však bronzové. Až jako solo interpretka vybojovala zlato, s debutem "Stars Dance". Nyní, po dvou letech, úspěch zopakovala. Albu "Revival", poháněném singly "Good For You" a "Same Old Love", v prvním týdnu napočítali 117 tisíc jednotek, z toho 85 tisíc v čistém prodeji celých desek.

Stříbrný byl The Game s první částí pokračování legendárního debutu "The Documentary" s označením "The Documentary 2". Již tento týden přitom vyšlo druhé CD, "2.5". První placky se prodalo jen 83 tisíc kusů (95 tisíc jednotek), čímž potvrdil svou sestupnou tendenci. Každopádně je to rapperovo sedmé Top 10 umístění a ty tři zlata mu nikdo nevezme.

Poslední novinkou v první desítce je druhá deska jednatřicetileté country zpěvačky Jany Kramer "Thirty One" na desítce. S opět vysokým prodejem třetí skončil The Weeknd, posledně zlatá Janet Jackson spadla na osmičku.

Příští týden se o vítězství budou prát Demi Lovato a Pentatonix. "Confident" i "Pentatonix" předpovídají přes 80 tisíc jednotek. Za nimi by se měli umístit rappeři, The Game se zmíněným "The Documentary 2.5" a Machine Gun Kelly s "General Admission".

    Top 10 - alba:
  1.  N Selena Gomez - Revival (117 tísc jednotek)
  2.  N The Game - The Documentary 2 (95)
  3. The Weeknd - Beauty Behind The Madness (77, +5 %)
  4. Fetty Wap - Fetty Wap (53, -17 %)
  5. Drake & Future - What A Time To Be Alive (49, -25 %)
  6. Taylor Swift - 1989 (37, -1 %)
  7. Luke Bryan - Kill The Lights (31, +5 %)
  8. Janet Jackson - Unbreakable (30, -74 %)
  9. ▼ Thomas Rhett - Tangled Up (27, -16 %)
  10.  N Jana Kramer - Thirty One (22)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY