V rádiích máme novou jedničku, prodeje nečekaně ovládli Tata Bojs

22.10.2015 00:31 - Jaromír Koc | foto: rockforpeople.cz

Tak konečně! V rádiích jsou tento týden nejhranější Xindl X a Mirka Miškechová se svým česko-slovenským duetem a dvě novinky máme i mezi třemi nejprodávanějšími alby uplynulých sedmi dnů. Úplně nejvíc desek za poslední týden prodali Tata Bojs, kteří ovládli IFPI svojí novinkou "A/B".
Xindl X - Čecháček Made
© facebook interpreta
RÁDIA - Možná naše postesknutí z minulého týdně četli hlavouni z českých rádií, nebo je to jen shoda náhod. Důležité však je, že máme novou nejhranější píseň a zároveň se v první desítce objevují tři novinky, které doposud bodovaly mimo Top 10. Xindl X a Mirka Miškechová to dokázali! Jejich hit "Cudzinka v tvojej zemi" porazil baladu "Ty a já" a je novou jedničkou v české rádiové IFPI. Druzí je již zmiňovaný Kryštof, na třetím místě se drží Kygo a jeho "Stole The Show".

Na páté místo se nově probojoval Robin Schulz s hitem "Sugar", který byl minulý týden ještě jednadvacátý. O jedno místo horší jsou Anna Naklab & Alle Farben & Younotus, kteří bodují s coververzí písně "Supergirl", největšího hitu kapely Reamonn. Devátý je pak Calvin Harris s Disciples, kteří se singlem "How Deep Is Your Love" byli minule šestnáctý.

Novinek je tento týden opravdu hodně - celkem dvanáct. Nejvýše postavenou si tentokrát uzmula Olga Lounová se singlem "Jsem optimista", kterým ohlašuje novou desku. Na dvaačtyřicátém místě je žhavá novinka od kapely Team, která písní "Viem, čo cítíš" zve na turné, jež si naplánovala na jaro příštího roku. Čtyřiašedesátou příčku okupuje Sam Smith s titulní písní nové Bondovky. Za zmínku stojí ještě třeba dvaaosmdesátá příčka, na které je novinka Sebastiana "Záchranný bod" a šestadevadesáté místo, z kterého odstartoval Naughty Boy s písní "Runnin' (Lose It All)", ve které mu hostuje i Beyoncé.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  2. Kryštof - Ty a já
  3. Kygo - Stole The Show
  4. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  5. Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
  6. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  7. Nicky Jam & Enrique Iglesias - El Perdón
  8. Avicii - Waiting For Love
  9. Calvin Harris & Disclipes - How Deep Is Your Love
  10. Sebastian - Toulavá

Tata Bojs - A/B
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Božský Karel byl poražen. Jeho pětidiskový box "Duety" neobhájil jedničku z minulého týdne a podlehl náletu fanoušků kapely Tata Bojs, kteří jejich novou desku "A/B" poslali až na samotný prodejní trůn. Karel Gott tak padá na druhou příčku, na třetím místě ho následuje další novinka - deska Richarda Müllera s názvem "Sociální síť". Na čtvrté místo padají Kryštof, o jednu příčku si pohoršil i Miro Žbirka, který je tento týden pátý.

Na šesté místo padla z dvojky kapela Škwor, po týdenní pauze se do hitparády vrací i "Má vlast" v podání České filharmonie pod vedením Rafaela Kubelíka, kteří berou sedmou příčku. Na osmičku padají Iron Maiden, na devítku Daniel Landa. První desítku uzavírá David Gilmour se svým novým albem "Rattle The Lock".

Další novinky v hitparádě najdeme na jedenáctém a dvanáctém místě. Tu první má na svědomí Pražský komorní orchestr s výběrem symfonií, druhou britské duo Hurts s jejich albem "Surrender". Patnáctá je Selena Gomez a její druhé sólové album "Revival", o místo horší je nový živák kapely Stromboli. Třetí desítku otevírá comebackové album Janka Ledeckého s názvem "Na konci duhy", o dvě místa horší start má skvělé album New Order "Music Complete".

Na čtyřiadvacítce najdeme výběrové album Roberta Křesťana a Druhé Trávy s prostým názvem "To nejlepší", třicítku tento týden vlastní Janet Jackson s comebackem "Unbreakable". Třiatřicátí jsou Children Of Bodom s albem "I Worship Chaos", o čtyři místa horší je deska kapely W.A.S.P. pojmenovaná "Golgotha", čtyřicítku bere nové album Toma Jonese "Long Lost Suitcase".

Jednačtyřicátá je výběrovka zpěvačky Jennifer Rush, o místo horší výběr letošních tanečních hitů s názvem "Just Dance 2015". Na jednašedesátce najdete další reedici starší desky Paula McCartneyho, tentokrát jde o titul "Pipes Of Peace". Třiasedmdesátá je novinka slovenské kapely Vidiek s názvem "S oblohou", o jedno místo horší má Jan Vyčítal s albem "Píseň tuláka". Poslední novinka je osmadevadesátá, na svědomí ji má Petr Skoumal a jmenuje se "Kampak běžíš, ježku".

Top 10 - prodejnost:
  1. N Tata Bojs - A/B
  2. Karel Gott - Dueta
  3. N Richard Müller - Sociální síť
  4. Kryštof - Srdcebeat
  5. Miro Žbirka - Miro
  6. Škwor - Hledání identity
  7. Česká filharmonie / Rafael Kubelík - Má vlast
  8. Iron Maiden - The Book Of Souls
  9. Daniel Landa - Žito
  10. David Gilmour - Rattle The Lock

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY