shop.musicserver.cz
SuperStar 2015, Semifinále - Top 20: Kluci, 18.10.2015

Místy rozpačité klučičí semifinále SuperStar má své čtyři finalisty

Vydáno: 19.10.2015 08:43 v sekci Naživo - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Před sedmi týdny bylo zahájeno hledání nové SuperStar. Výběry prošlo do semifinále deset holek a deset kluků, přičemž první desítku, tu klučičí, jsme měli možnost v živém přenosu slyšet tuto neděli. Jak se chlapci popasovali se semifinálovým večerem, zhodnotili nejen porotci, ale také my.

Live: SuperStar 2015

kolo: Semifinále - Top 20: Kluci
datum: 18. října 2015

Večer byl zahájen na tesklivé notě, kdy deset semifinalistů společně zazpívalo hit Eltona Johna "Sorry Seems To Be The Hardest Word". Tato hudební vložka na začátku sloužila jako vodítko pro nově příchozí diváky, neboť nás seznámila se škálou hlasů, které nás možná budou provázet finálovými večery. Nezbývalo než doufat, že se, na rozdíl od vybrané společné písně, nebude za své výkony nikdo muset moc omlouvat.

Průběh celé soutěže se poměrně brutálně urychlil selekcí, která probíhá již během semifinále. Finálovou atmosféru totiž okusí pouze čtyři jedinci z každého kola. Hudební večer proběhl v prostorech muzea současného skla, které místy připomínalo klubovou scénu se stydlivými tanečníky postávajícími na okraji parketu.

Štěpán Urban
© nova.cz
Vůbec první živý přenos zahájil svým vystoupením Štěpán Urban, jenž sám sebe popsal jako šíleného a sobeckého. Pro své semifinálové okénko si vybral skladbu "Mad World" Garyho Julese. Usměvavý dvojník Evana Peterse zněl zpočátku velmi zahuhlaně. Sám později přiznal, že má rýmu v podstatě nonstop. Gary Jules se ve svém hitu nepouští do žádných velkých výšin, což se Štěpán snažil nahnat intonačními skoky a občasné problémy s podtónem se víceméně ztratily. Svým výkonem rozhodně neurazil, naopak potěšil jedinečnou barvou hlasu. Porotu také zaujaly jeho pohyby, které však podle mého názoru byly téměř neexistující.

O vystupující se v mezidobí rozpačitě starala misska Jitka Nováčková, kterou však za hromadou Kinder vajec nebylo téměř vidět. Nova totiž letos zuřivě hledala nejen nové talenty, ale také nové sponzory.

Štěpána na parketě vystřídal údajně chápavý a lenivý Samuel Sleziak. Nakřáplým hlasem odzpíval "Love's Divine" z repertoáru Seala. Skladby se zhostil velmi něžně, až mu z té něžnosti občas docházel dech. Podobně jako jeho kolega neurazil, ale chyběl mu ten potřebný cit, který známe z původní verze. Tento zpívající ekonom má své rezervy a do svého zpěvu rozhodně nedal všech sto deset procent. Ve výběru účastníků se ostatně objevovaly především poněkud couravé, teskné písně, během kterých to málokdo může rozjet či přesvědčit diváky a porotu o svých schopnostech.

Marek Pošta o sobě tvrdí, že se mu většinou nic nepovede. Jinak tomu bohužel nebylo ani v semifinále. "Photograph" od Eda Sheerana je vděčnou skladbou, pokud nebojujete s falešnými tóny a ustrašeností. Ačkoliv patnáctiletý mladík přistoupil s písni s citem, citu pro melodii už příliš nezbylo. Navíc právě ze strachu obvinil Marka Ondřej Soukup a nezbývá než souhlasit.

Pavol Kovaliček se prý neumí ovládat a rád se pere. Jak se popral se skladbou "Heaven" od Bryana Adamse? Ačkoliv píseň Kovaličkovi víceméně sedla, nástup, který měl přijít v refrénu, nepřišel. Hlasové prostředky na to Pavol určitě má, neboť je od pohledu rockový typ. Výsledek to byl slušný, po zpěvácích nelze v prvních kolech požadovat stoprocentní výkony, ovšem při takovém sítu, jakým je postup pouhých čtyř z deseti soutěžících, by člověk očekával absolutní nasazení. Většina interpretů však bojovala s nemastností, neslaností a Muzeum současného skla se z žádného výkonu rozhodně neotřáslo v základech.

I přes úprky ve frázování odvedl osmnáctiletý Peter Farkašovský velmi dobrou práci u skladby "Who You Are" anglické zpěvačky Jessie J. Peter zasedl za klavír a vzniklo z toho vystoupení plné emocí, které mu zajistilo jeden z těch lepších výkonů večera.

Prvním semifinalistou, který to v sále trochu rozhýbal, byl Daniel Křižka s hitem George Ezry "Blame It On Me". Fanynky si získal svým tancem, porotu svým zpěvem už trochu méně. V určitých výškách začal ztrácet na hlase, ale vesměs není co kritizovat, ani co chválit. Devizou tohoto ranaře jsou uhrančivé pohledy do kamery, disponuje také distinktivní hloubkou hlasu a miláček fanynek má tedy na čem pracovat.

Daniel Křižka
© nova.cz
Jan Tejkal by se mohl s klidným svědomím vmísit mezi zbývající čtyři členy One Direction a možná by si toho nikdo díky jeho vizáži ani nevšiml. To by ale nesměl začít zpívat. Již ze své podstaty nezajímavá písnička "Story Of My Life" Honzovi na jeho vystoupení nepřidala. Tlačil to, tlačil, ale nikam nedotlačil. Zatímco si jeho kolegové vybírali především skladby, které diváka, i přes občasné falše, vzaly za srdce, mladík ani přes svou úpornou snahou píseň nedotáhl do žádného zdárného konce.

Vojtovi Dzudzovi prý vůbec nejde tanec. Právě proto si možná zvolil pomalejší pecku "One And Only" od Adele. Zvolil zatraceně dobře, neboť bylo jasné, že mu písnička od prvních tónů jako jednomu z mála sedla. Vojtěch se nehnal do závratných výšin, držel se při zemi a udělal nejspíš dobře, ačkoliv díky tomu působil jeho přednes poněkud rozvláčně. Jeho výkon zvedl ze židle i Martu Jandovou s Klárou Vytiskovou, což však, přiznejme si, není až takový problém.

Patricio Malundo na sobě nemá rád nedochvilnost, a tak na své vystoupení dorazil včas. Před diváky předstoupil s písní "Candle In The Wind" Eltona Johna. Musím uznat, že jsem od něj nečekala takový hlas, který se rozhodně jako svíčka ve větru netřásl. Překvapil sametovým chraplákem, s nímž Eltonovi rozhodně ostudu neudělal a přesvědčil nás, že druhá polovina soutěžících to té první s přehledem natře. Dredovatý mladík svým výstupem dojal nejen část publika, ale především sám sebe, což mnozí mohou považovat za melodramatické divadlo, o čemž však valná část showbusinessu je, jak trefně poznamenal Ondřej Soukup.

Dalibor Slepčík
© nova.cz
Posledním odvážlivcem, který si v neděli stoupl za mikrofon, byl Dalibor Slepčík. Skladbu "It Will Rain" Bruna Marse zahrál hodně na city, k čemuž pouze přispěl jeho dětský hlásek. Celá píseň v závěru působila možná až afektovaně, ale mladičký patnáctiletý soutěžící má velký potenciál stát se miláčkem diváků, tedy především divaček, a to právě díky svému atraktivnímu, mladistvému vzhledu.

To se následně potvrdilo při vyhlašování výsledků, neboť soutěžícím s nejvyšším počtem zaslaných hlasů se stal právě Dalibor Slepčík. Z postupu do finále se radují také Daniel Křižka, Štěpán Urban a Pavol Kovaliček. Ačkoliv jsem měla pocit, že mám ve finalistech jasno, výsledky mě překvapily - především co se nepostupujících týče. Cestu soutěží Patricia a Vojtěcha bych totiž sledovala s velkým zájmem.

Na nedělní vystoupení všech čtyř postupujících finalistů se můžete podívat na stránkách televize Nova.

NÁZORY
  • Slabucka uroven (john, 19.10.2015 09:02) Reagovat

    Sutaz sa uz vycerpala a vycpela. Chlopi nespievali dobre, podali slabucke vykony. Sutaz uz straca dych a uz to nema zmysel hladat nove talenty. Navic v CR zostane Ceskym slavikom Karol Gott aj 20 rokou po smrti...

  • - 10/ + 10 (Rocasser, 19.10.2015 09:15) Reagovat

    Naše republika je přehlcená takýma věcma, chodí tam jen divní lidé, smsky stojí čím dál více, a urověn zpěváku klesá čím dál níže..Langerová se dá považovat za první superstar ale i top.. čr už by mělo zakázat tak na deset let talentové soutěže, jako je Xfactor,Hlas česka,SuperStar,Talentmania a česko má talent..

    • Re: - 10/ + 10 (leea, 20.10.2015 16:11) Reagovat

      Stylistická úroveň tvého příspěvku je horší, než všechny talentové soutěže dohromady. Pravopisné chyby v diskusních příspěvcích jsem ochotna odpustit, ale pokud ten příspěvek nemá hlavu a patu a je dokonce horší než od cizinců navštěvujících kurzy češtiny, tak to nesnáším. Roccaser je automatický robot, jinak si to nedovedu vysvětlit.
      Letošní Československo má talent má nejvyšší úroveň od roku 2010. Superstar je naopak nejslabší, ba co víc hotové karaoke a ti dotyční zatím nemohou vystupovat ani na okresních zábavách nebo diskotékách. Ledaže by je Peterka pouštěl na Šlágr TV

  • ??? (JJ, 19.10.2015 09:23) Reagovat

    Slepčík? To dítě? Really?

  • Story of my life (Wee, 19.10.2015 10:27) Reagovat

    "Již ze své podstaty nezajímavá písnička "Story Of My Life" ... skladba je krásná ..není chyba 1D, že mu to nevyšlo ..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Video: Pavol Habera s vánoční písní "Nikto nemusí byť sám" u některých rádií narazil (09.12.2023 13:52)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Na novince Rolling Stones hostují i Paul McCartney, Lady Gaga, Elton John a Stevie Wonder (19.09.2023 13:12)
- Video: "Všetko sa môže stať". Pavol Habera vydává po letech novou písničku (13.07.2023 11:30)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Recenze: Proměna Eda Sheerana. "Subtract" je jeho první snahou o skutečné umění (30.05.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu