Limetal se v prvním singlu pohybuje "Na tenkém ledě"

19.10.2015 14:08 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Personálními otřesy v rockové legendě Citron jsme se už zabývali. Jejich staronový odštěpek Limetal nyní představuje svůj první videoklip k písni "Na tenkém ledě". Režisér Tomáš Bláha už pracoval například pro Davida Kollera či Annu K., nyní se zaměřil na první ochutnávku z chystaného studiového alba sestavy bývalého Citronu, kde pouze na bubenickém postu vystřídal Radima Pařízka Lukáš Pavlík, známý už z působení u Ewy Farné, Gabriely Gunčíkové, Aleše Brichty či Čechomoru.

"Když mi kapela volala, zda bych jim nenatočil klip, byl jsem zrovna na letišti v Japonsku. Nechal jsem si písničku poslat a v letadle jsem si ji hned poslechl. Dostala mě obrovská energie, která je v nahrávce zaznamenaná. Ještě než jsem přistál v Praze, mi bylo jasné, jak klip natočíme. Věděl jsem, že chci tu rockovou energii zaznamenat syrově, aniž bych vytvářel v druhém plánu nějaký příběh," popisuje Bláha.

Inspirovala ho prý videa rockových legend sedmdesátých a osmdesátých let, ale i současné rockové kapely jako Rival Sons nebo Wolfmother. "Vždycky mě bavilo prohlížet si staré elpíčka a videa a pozorovat ty kapely během hraní nebo se dívat na jejich kytary a aparáty. To tam všechno je. Navíc se ukázalo, že muzikanti z Limetalu v sobě mají přirozenou energii. Takže to přede mnou jen rozbalili a já to zaznamenal," dodává režisér.

Staří bardi Bartoň se Šperlem své kytary pořádně nabrousili, šťavnatý zvuk a kypící energie ze všech stran je zezadu poháněna virtuózními Pavlíkovými bicími, a tak jediným problémem je občasná špatná srozumitelnost zpěváka Fanyho Michalíka. Videoklipu chybí alespoň nějaká dějová linka, záběry pouze na muzikanty začínají být po určité době dost ploché.

"Přestože už máme něco za sebou, stojíme na začátku něčeho nového. Díky tomu se můžeme podívat na naši tvorbu i z jiného pohledu. Máme nového bubeníka, makáme na nových věcech, máme z toho radost. Pokračujeme s názvem Limetal," dodává kytarista Jarda Bartoň. První regulérní koncert odehraje formace 5. listopadu v pražském Hard Rock Cafe. Doma v Ostravě se ukáže 8. ledna v klubu Barrák.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY