Jelen vyjíždí na podzimní Backstage tour. Podpoří ho Sima Martausová

20.10.2015 08:19 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kapela Jelen uzavře úspěšnou sezonu předvánočním Backstage Tour. Již nyní jsou koncerty v Českých Budějovicích a Praze zcela vyprodány a ani ostatní zastávky si nemohou stěžovat na nepřízeň diváků. A to jejich osmdesát letních festivalových vystoupení vidělo přes sto tisíc diváků.

  "Jelen je hlavně koncertní kapela. Koncerty jsou to, co nás baví nejvíc. Hospody, poutě, jarmarky, náměstí, majálesy, ale i rockové, countryové a multižánrové festivaly. To jsou všechno místa, kde budeme v létě vystupovat. Máme hodně energie a velkou chuť do hraní," tvrdil už před nimi frontman Jindra Polák. Velký zájem je i o jejich debutové album "Světlo ve tmě". Kapela za něj obdržela zlatou desku, jelikož se nahrávky prodalo přes čtyři tisíce kusů. Silný je i ženský element, který zastupuje Kateřina Marie Tichá a Jana Kirschner, kterou je slyšet ze seriálového hitu "Co bylo dál?". Na aktuálním turné se jako předskokanka navíc představí na Slovensku známá Sima Martausová.

I přes jmenované úspěchy se ale hudbou formace stále zcela neuživí. "Pracuju jako grafik v měsíčníku a na datum prvního koncertu mám uzávěrku. Prostě to musím stihnout. Něco si naddělám, mám štěstí na hrozně fajn redakci, kde mi vycházejí vstříc. Ale je fakt, že letos jsem musel přejít na poloviční úvazek. Během léta jsme měli sedmdesát koncertů, občas tři až sedm koncertů za víkend, a to už bylo fakt těžké skloubit s plným úvazkem. S polovičním to zatím jde," prozradil Jindra Polák v rozhovoru pro aktuální číslo týdeníku Téma.

Termíny podzimního turné skupiny Jelen jsou následující:

23.11. Ostrava - Rock & Roll Garage
24.11. Brno - Fléda
25.11. Bratislava - Ateliér Babylon
27.11. Karlovy Vary - Lidový Dům Stará Role
4.12. Plzeň - Buena Vista Club
5.12. Pardubice - ABC klub
9.12. České Budějovice - Café Slavie
11.12. Ústí nad Labem Doma - music pub
13.12. Praha - Lucerna Music Bar



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY