Karel Gott přebírá otěže prodejnosti, v rádiích i nadále vládne Kryštof

15.10.2015 15:30 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Dle očekávání to Karel Gott opět dokázal. Jeho pětidiskový box "Duety" je nejvyšší novinkou v prodejní albové hitparádě a bere rovnou první místo. V rádiích bohužel zůstává vše při starém - i nadále jsou nejhranější Kryštof s baladou "Ty a já". Nejstahovanější je poprvé německý DJ a producent Robin Schulz.
Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
RÁDIA - Už asi není jak obhájit stagnaci českých rádií. Mezi stovkou nejhranějších písní jsou totiž pouhé dvě novinky a obě jsou navíc v poslední desítce. To tedy znamená, že český posluchač je vlastně moc spokojený, že stále dokola poslouchá Kryštof a jejich odrhovačku "Ty a já", Aviciiho, Xindla X, Kyga se "Stole The Show", Felixe Jaehna s Jasmine Thompson nebo Lost Frequencies. Přesně tito interpreti i tento týden patří mezi deset nejhranějších písní v českém éteru.

A zmiňované dvě novinky? Velmi pozvolna vstupuje do IFPI pilotní singl nové desky Ellie Goulding. Song "On My Mind", ke kterému zpěvačka natočila vcelku nákladné video, je prozatím třiadevadesátý. O čtyři místa horší je slovenská kapela Hex a jejich singl "Beh", tedy jedna z novinek jejich výběrové desky "Všetko najlepšie".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Ty a já
  2. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  3. Kygo - Stole The Show
  4. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
  5. Avicii - Waiting For Love
  6. Nicky Jam & Enrique Iglesias - El Perdón
  7. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  8. Sebastian - Toulavá
  9. Mandrage - Brouci
  10. Ellie Goulding - Love Me Like You Do

Karel Gott - Duety
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Čím míň český posluchač věnuje pozornost tomu, co se hraje v rádiích, tím víc se s příchodem podzimu soustředí na nově vydané desky. A samozřejmě největší šanci mají osvědčení koně. Dle očekávání je totiž novou jedničkou Karel Gott a pětidiskový box s názvem "Duety". Na záda mu ale dýchá další český interpret - kapela Škwor a její novinka "Hledání identity".

Třetí jsou Kryštof, čtvrtý je Miro Žbirka a pátí Iron Maiden s jejich "The Book Of Souls". Až na šesté místo padl minulý vítěz David Gilmour s deskou "Rattle The Lock", sedmý je Daniel Landa, osmí jsou Kabáti a na devátém místě je další novinka - finská metalová kapela Stratovarius a její patnácté studiové album "Eternal". První desítku pak uzavírá Keith Richards a jeho skvělá novinka "Crosseyed Heart".

Aktuální vydání IFPI nabízí dalších sedm novinek. Jedenácté místo uzmul Mirek Hoffmann s výběrovkou "Mirek Hoffmann 80", kolekci toho nejlepšího s názvem "Zlatá kolekce" vydaly i Martha a Tena Elefteriadu, které okupují čtrnáctku. Další opravdová novinka je tak dvacátá, mají ji Rudimental a jde o jejich druhou studiovku "We The Generation", která se doma v Anglii vyhoupla okamžitě na první příčku a i druhý týden si ji udržela.

Na pětadvacítce startuje Avicii s albem "Stories", o jedno místo horší jsou Cocotte Minute s deskou "Rituál, kmen a srdce a kmen". Reedici alba "Tug Of War" vydal i Paul McCartney a u nás mu patří devětatřicítka. Posledním nováčkem v hitparádě je slovenská legenda Elán, která oprášila svoji desku "Hodina něhy".

Top 10 - prodejnost:
  1. N Karel Gott - Duety
  2. N Škwor - Hledání identity
  3. Kryštof - Srdcebeat
  4. Miro Žbirka - Miro
  5. Iron Maiden - The Book Of Souls
  6. David Gilmour - Rattle The Lock
  7. Daniel Landa - Žito
  8. Kabát - Do pekla do nebe
  9. N Stratovarius - Eternal
  10. Keith Richards - Crosseyed Heart

Robin Schulz - Sugar
© facebook interpreta
DIGITÁL - Doufejme, že alespoň prodej digitálů odráží to, co ve svém volnu rádi posloucháme. První desítka tomu alespoň částečně nasvědčuje. Nejvyšší příčku má německý DJ a producent Robin Schulz a jeho hit "Sugar". Na dvojku padá Justin Bieber se singlem "What Do You Mean?", třetí jsou i nadále Major Lazer, DJ Snake & s hitovkou "Lean On".

Čtyřku mají Calvin Harris s Disciples, pátí jsou R. City, na šestku ze čtyřky padá Ellie Goulding se singlem "On My Mind". Sedmý je The Weeknd s "Can't Feel My Face", osmé místo ubránili One Direction s "Drag Me Down", devítku ovládá Felix Jaehn s Jasmine Thompson, desítku Shawn Mendes.

První novinka je padesátá šestá, má ji Avicii a je to jeden z promo singlů z desky "Stories", zajímavě znějící píseň "Broken Arrows". Devětašedesátá je Zara Larsson s hitem "Lush Life", za kterou následují na čtyřiasedmdesátce Disclosure s písní "Magnets", na které hostuje i Lorde.

Další novinku má půvabná Elle King s písní "Ex's & Oh's", která to dotáhla na osmasedmdesátku. Pětaosmdesáté jsou Little Mix s "Love Me Like You", o místo horší je vstup do IFPI pro Sebastiana a jeho druhý singl "Zachranný bod". Posledního nováčka hledejte na osmadevadesátce, jde o Leona Lewis a její singl "Thunder".

Top 10 - digital:
  1. Robin Schulz & Francesco Yates - Sugar
  2. Justin Bieber - What Do You Mean?
  3. Major Lazer & DJ Snake & - Lean On
  4. Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love
  5. R. City - Locked Away
  6. Ellie Goulding - On My Mind
  7. The Weeknd - Can't Feel My Face
  8. One Direction - Drag Me Down
  9. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain't Nobody (Loves Me Better)
  10. Shawn Mendes - Stitches

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 41. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY