Dokument o Kurtu Cobainovi bude mít i svůj soundtrack

13.10.2015 16:03 - Jaromír Koc | foto: UMG Recordings

Na konci jara vyšel na DVD a Blu-ray dokument o životní cestě Kurta Cobaina, frontmana legendární grungeové kapely Nirvana. Film pojmenovaný "Cobain: Montage Of Heck", který režíroval Brett Morgen a spoluprodukovala Cobainova dcera Frances Bean, bude mít v průběhu listopadu i svůj soundtrack.

Ten se na trhu objeví pod názvem "Kurt Cobain - Montage Of Heck: The Home Recordings" a u nás bude dostupný krom digitální verze také na CD, dvojvinylu a deluxe kompletu čítajícím dva disky. Za našimi hranicemi budou ještě o trochu kreativnější, tam bude k mání symbolicky i verze na kazetě.

Půjde o jeden z nejraritnějších materiálů pro milovníky Kurta Cobaina, neb jeho základ tvoří záznamy raných a nikterak nezpracovaných kazetových nahrávek, které Kurt natočil ještě sám. Autoři se pokusili poodkrýt Cobainův kreativní proces skládání - od krátkých hudebních nápadů, ukázek různých písní a krátkých demáčů, až po hudební experimenty a kousky songů či textů, které následně v různých formách můžeme najít i na deskách Nirvany.

Základní verze soundtracku, který vyjde 13. listopadu, bude čítat třináct písní a nabídne nahrávky Kurta Cobaina, které si zpěvák zaznamenával na svůj kazeťák v průběhu svých hudebních začátků. Deluxe verze bude obsahovat celkem jedenatřicet položek, krom některých kompletních písní a demonahrávek, který byly prezentovány již ve výše uvedeném dokumentárním filmu, půjde taktéž i o Cobainovo mluvené slovo. Stejný počet jich přinese i verze na dvojvinylu, který ale bude k mání až o tři týdny později.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY