Troye Sivan na "Wild" dokazuje, že je nesporný talent

25.10.2015 15:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Troye Sivan patří bezpochyby mezi nejtalentovanější mladé lidi, které do světa v minulých letech poslala Austrálie. Ačkoli mu je teprve dvacet let, má za sebou čtyři ípíčka, přičemž v prosinci se konečně dočkáme dlouhohrajícího debutu. A podle aktuálního EP "Wild" se máme na co těšit.
8/10

Troye Sivan - Wild

Skladby: Wild, Bite, Fools, Ease (feat. Broods), The Quiet, DKLA (feat. Tkay Maidza)
Vydáno: 4.9.2015
Celkový čas: 22:10
Vydavatel: Universal
Troye Sivan je na svůj věk nečekaně umělecky (a v zábavě obecně) plodný v mnoha oblastech. Můžete ho klidně označit za YouTubera, jeho kanál má totiž přes tři a půl milionu odběratelů a mezi aktuální kousky patří třeba i výukové video o bezpečném sexu. Je ale i filmový a divadelní herec, zahrál si třeba v jednom "Wolverinovi", trojici filmů s Johnem Cleesem "Spud", na prknech pak třeba v klasice absurdního dramatu "Čekání na Godota". Největší úspěchy by ale měl dosáhnout na poli skladatelském a pěveckém, talentu na to má totiž více než dost.

Po dvou domácky vydaných ípíčkách debutoval v létě minulého roku výborným minialbem u velkého labelu "TRXYE" a letos v prosinci se konečně dočkáme i dlouhohrající desky nazvané "Blue Neigbourhood". Té ovšem na počátku podzimu předcházelo ještě recenzované další EP s titulem "Wild".

Pokud byste nevěděli, jak Sivan vypadá, asi by vás nenapadlo, že je to neskutečně mladě vyhlížející dvacetiletý kluk. Jeho vyzrálý zpěv totiž disponuje nečekanou hloubkou emocí a hudba je vše jiné než jen teenagerský pop. Jakkoli je většina písniček na EP spíše v pomalejším tempu, slovo balada v žádném případě nevyjadřuje jejich formu a navíc po aranžérské stránce nabízejí spousty různých hudeních zákoutí. I nejpřístupnější písnička celé kolekce, pilotní singl "Wild", je ozvláštněn třeba netypicky využitým dětským sborem. V takové rozbité "Bite" zase uchvátí téměř dubstepové názvuky, v závěrečné "DKLA" se jeho hlas topí v moři zvuků, aby do něj šipku svým pohostinským rapem skočila Tkay Maidza. Troye ale dokáže i něžně pohladit, jako třeba když si do "Ease" pozval novozélandské duo Broods, které svými hlasy skladbu krásně provzdušnilo.

Sivanova herecká zkušenost se bezpochyby projevila i v aktuální klipové trilogii "Blue Neighbourhood", která musí být životním příběhem většiny mladých gayů, kteří si svůj coming out neprožili zrovna lehce. Jakkoli to dle Troyeův slov nebyl zrovna jeho případ - rodičům se se svou odlišnou sexuální orientací svěřil v patnácti letech. Zažil jich však okolo sebe během dospívání více než dost.

Neznalým se Troye Sivan může zdát jako další dokonale vysoustružená teenagerská hvězda, ale přesně to on není. Místo toho, aby se ve studiu potkal s producenty, kteří píší hity jako na běžícím pásu, radši spolupracoval převážně s australskými kolegy, kteří jsou většinou stejně staří (=mladí) jako on. Pokud si jeho albový debut udrží kvalitativní laťku jako "Wild", máme se na co těšit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY