Moby se na novince "The Light Is Clear In My Eyes" vrací ke svým rockovým kořenům

30.09.2015 17:04 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Americký hudebník Moby je znám tím, že přelétá z jednoho hudebního stylu do druhého. V roce 2013 vydal skvělé album "Innocents", které se svojí náladou a produkcí blížilo úspěšným deskám "Play" a "18", krátce nato se vrhl na klubovou scénu, pro kterou vydal několik EDM singlů, a loni se například spřáhl na společný song i s Miley Cyrus.

Pro letošní rok si vymyslel projekt, který nazval Moby & The Void Pacific Choir. Ať už se za ním kromě amerického hudebníka skrývá kdokoliv, jasné je, že seskupení nemá stanovené žádný hudební hranice. Na nové album totiž tento projekt natočil s německým DJem a producentem Robinem Schulzem skvělou taneční píseň, ale právě zveřejněný singl "The Light Is Clear In My Eyes" pro změnu vrací Mobyho do hudebních začátků, kdy založil či byl členem hned několika rockových či deathmetalových kapel.

Song "The Light Is Clear In My Eyes" sice obsahuje mnoho elektronických zvuků, zní i přesto hodně syrově. Rockové riffy, kterými píseň opravdu nešetří, mohou být pro někoho až nepříjemné, vše ale ve správnou chvíli vylepšuje příjemně zpěvný refrén. Tuhle hudební divočinu, která asi nejvíce zapadá do Mobyho komerčně neúspěšné doby kolem alba "Animal Rights", doprovází stejně bláznivé video. To přináší jakýsi odkaz na poslední desku tohoto padesátiletého hudebního chameleona, respektive jeho přebal a booklet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY