The Weeknd má v USA dvojitý double

15.09.2015 21:21 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

The Weeknd nejenže obhájil prvenství v deskách s "Beauty Behind The Madness", ale znovu se vrátil na čelo i v singlech s "Can't Feel My Face" a navíc přidal stříbro "The Hills", čímž napodobil Black Eyed Peas z roku 2009. V albech se dařilo Travi$ovi Scottovi, Troye Sivanovi, Five Finger Death Punch a Iron Maiden.
The Weeknd - Can't Feel My Face
© facebook interpreta
SINGLY - The Weeknd je zpět na čele, "Can't Feel My Face" tedy zaznamenalo již třetí vítězný týden. Je to první singl, který byl mezi vítěznými dvakrát přerušen, od čtyři roky starého "Grenade" Bruna Marse. Se 149 miliony impresí nadále vévodí rádiím, streamy jen nepatrně spadly na 17,5 milionů, a s 101 tisíci downloady (-19 %) to na zlato stačilo.

Na stříbro si navíc polepšil jeho další hit, "The Hills". Ten dokonce dosáhl více downloadů a streamů než "Face" a rádia mu rostou velmi rychle. Singlový double se posledně povedl Iggy Azalee v červenci 2014 s "Fancy" a featuringovým "Problem". Pokud bychom však chtěli interpreta pouze s vlastními singly, tak to se musíme vrátit o 6 let zpět! Tehdy Black Eyed Peas vévodili s "I Gotta Feeling" a "Boom Boom Pow". Zpěvák je teprve desátým interpretem historie, který tohoto dosáhl. O double s deskou si povíme ještě níže.

Justin Bieber po výborném startu nutně musel ztrácet a "What Do You Mean?" tak spadlo až na bronz, když přišel o více než polovinu downloadů (nyní 159 tisíc) a o 15 % streamů (19,6 milionu). Na druhou stranu si polepšil o třetinu v rádiích na 56 milionů impresí.

Singly na čtyřce až devítce si své pozice zopakovaly, Silentó dále dominuje streamům a Selena Gomez nově vede v mainstreamových rádiích, tedy žebříček Pop Songs. Desítku však nově obsadil Ed Sheeran. S "Photograph" dosáhl již třetího Top 10 z alba "x", tentokrát po relativně dlouhých 18 týdnech v hitparádě.

Taylor Swift si vylepšila své maximum s "Wildest Dreams", které nyní najdeme na dvanáctce, Shawn Mendes si se "Stitches" polepšil na čtrnáctku a na šestnáctku vystoupal Drake s "Hotline Bling" jako Digital a Streaming Gainer. Okolo osmdesátky najdeme dvě novinky: "Antidote" Travi$e Scotta a "Burn Slow "Wize Khalify a Rae Sremmurd.

    Top 10 - singly:
  1. The Weeknd - Can't Feel My Face
  2. The Weeknd - The Hills
  3. Justin Bieber - What Do You Mean?
  4. OMI - Cheerleader
  5. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  6. Major Lazer & DJ Snake feat. - Lean On
  7. Selena Gomez feat. A$AP Rocky - Good For You
  8. Fetty Wap feat. Remy Boyz - 679
  9. R. City feat. Adam Levine - Locked Away
  10. Ed Sheeran - Photograph

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


The Weeknd - Beauty Behind The Madness
© facebook interpreta
DESKY - Ačkoliv uplynulý týden vyšlo několik zajímavých novinek, albové vítězství opět připadlo Weekndovi. "Beauty Behind The Madness" si připsalo dalších 145 tisíc jednotek, tedy o dvě třetiny méně než při debutu. Z toho však bylo pouze 77 tisíc čistý prodej, žebříčku Top Album Sales tak opanoval někdo jiný.

114 tisíc kusů totiž prodali rockeři Five Finger Death Punch. "Got Your Six" je jejich šestá řadovka a stříbrem opakuje stejné umístění předchozích dvou počinů, nicméně osobní rekord týdenního prodeje nepatrně navyšuje. 119 tisíc jednotek celkem ale bylo na r'n'b zpěváka už málo.

Protože The Weeknd vévodí singlům i deskám najednou, musíme připomenout poslední stejný úspěch, kterého dosáhla Taylor Swift s deskou "1989" hned dvakrát, s "Shake It Off" a "Blank Space". Na bronzu je Weekndův zpřízněný interpret, rapper Travi$ Scott, který je poslední dobou velkým tématem. Talent s debutovou studiovkou "Rodeo" dosáhl 85 tisíc jednotek.

Kontrastem je album na čtvrtmé místě, "The Book Of Souls" je totiž už šestnáctkou řadovkou rockových veteránů Iron Maiden. Umístěním vyrovnali nejlepší výsledek kariéry a prodej 75 tisíc je nejlepší od 90. let. Hned na pětce je ale další mladá krev: Troye Sivan je australský talent a "WILD" je jeho druhé EPčko, a skončilo tak stejně jako předchozí "TRXYE".

    Top 10 - alba:
  1. The Weeknd - Beauty Behind The Madness (145 tisíc jednotek, -65 %)
  2.  N Five Finger Death Punch - Got Your Six (119)
  3.  N Travi$ Scott - Rodeo (85)
  4.  N Iron Maiden - The Book Of Souls (75)
  5.  N Troye Sivan - WILD (50)
  6. Luke Bryan - Kill The Lights (45, -11 %)
  7. Taylor Swift - 1989 (43, -2 %)
  8. Halsey - Badlands (35, -69 %)
  9. Ed Sheeran - x (27, -6 %)
  10. Future - DS2 (25, -4 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY