Foolk na "Automatic Happiness" nabízí krátkometrážní pestrost

15.09.2015 11:54 - Dan Hájek | foto: Foolk

"Millions Of" vyšlo již před více jak dvěma roky, od té doby Foolk (Dušan Vančo) spíše vydává singly či spíše krátká épéčka. Po únorové dvojici "Cmyk/Nuts" si na počátek září nachystal "Automatic Happiness", které na zhruba osmi minutách přináší tři kompozice. Zmíněné "Cmyk/Nuts" si odbylo na jaře i svou premiéru v pořadu BBC Introducing a na streamovací službě Spotify má aktuálně 130 tisíc přehrání.

Foolk - Automatic Happiness
© facebook interpreta
Cover artwork (můžete vidět nalevo) vytvořila Kristína Saganová a výrazně vystihuje atmosféru tohoto kompletu, uváděla jej závěrečná "Glass Ballerina", která opět nejvíce ctí hudební postupy Dušana a svou délkou je nejkratší položkou "Automatic Happiness". Naopak hned úvodní a zároveň titulní track je dynamicky vystavěná hitovka, na ní opět zkoumá jiná elektronická teritoria s přímočařejšími prvky - rytmem a poskládanou melodickou strukturou. Nechybí ani oblíbený sampling, na něm je postavena "Hot For You" - včetně použitého vokálního útržku, inspirace poslední dekádou minulého století a dozvuku jazzového feelingu.

"Cmyk/Nuts" se tak stalo logickým předvojem k "Automatic Happiness", na kterém Foolk pečlivě buduje svůj mikrosvět krátkometrážních elementů. Stále se však jedná o mezikrok k další desce, tedy pokud nakonec nezůstane jen u vydávání těchto minialb. "Automatic Happiness" je ve svém důsledku celistvé, pozitivně naladěné a nikterak nebortí odkaz předchozích dílčích fragmentů jeho diskografie, ve výsledku za sedm z deseti.

"Automatic Happiness" je možné stáhnout zdarma (nebo za dobrovolný finanční obnos) na tomto místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY