Uhrančivá písničkářka Chelsea Wolfe se vrátí v listopadu do Prahy

07.09.2015 19:13 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

S odstupem dvou let bude mít Praha opět tu čest hostit nezávislou písničkářku Chelsea Wolfe. Vystoupí zde 13. listopadu v Divadle Dobeška společně s novozélandskými A Dead Forest Index a Američanem Davem Heumannem.

Pokud byste se Chelsey Wolfe zeptali na její oblíbenou muziku, pravděpodobně se vrátí hluboko do minulosti a rozhodně vzpomene na několik sluníčkových hippie kousků. Sama si však paradoxně vybrala ponurou cestou, na které kombinuje akustický styl s dark ambientem, industrialem i noise-rockem, a to vše korunuje mystickými vokály. Díky své všestrannosti tak oslovuje široké spektrum posluchačů, od příznivců moderní elektroniky až po fanoušky metalu, což znovu dokazuje i svou aktuální deskou "Abyss", která vznikla ve spolupráci s producentem Johnem Congletonem (např. Swans, Anna Calvi nebo St. Vincent) a již představí i v Praze.

Pro Dead Forest Index, kteří Chelsea Wolfe doprovází na téměř celém jejím evropském turné, to rovněž nebude česká premiéra. Loni v zimě se zde představili jako předskokané post-punkerek Savages a publiku jistě uvízli v paměti. Bratrské duo založené na minimalistické produkci zaujalo křehkými, avšak naléhavými vokály a velvetovskou atmosférou. Do třetice v Divadle Dobeška zazní set frontmana kapely Arbouretum Davea Heumanna a jeho sólového projektu.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodeji za 383 Kč přes GoOut.cz



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY