shop.musicserver.cz
Voxel - Motýlí efekt

Voxelův "Motýlí efekt" má silné účinky

Vydáno: 12.09.2015 10:30 v sekci Recenze - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jestliže si velká část umělců dnes s vydáváním nových řadových alb dává hodně načas, Voxel se rozhodl jít jinou cestou. Po roce a čtvrt od debutu "All-Boom!" tu máme jeho nástupce s názvem "Motýlí efekt". Obsahuje příjemné písně, které si na nic nehrají a dobře se poslouchají.

7/10

Voxel - Motýlí efekt

Vydáno: 04.09.2015
Celkový čas: 34:21

Skladby: Tady a teď, Jednou, Všem, V čase zpátky, My dva, Optimistická, Bitch, Za svým, V naší ulici (radio edit), Paní Terezie, Usínací

Vydavatel: Warner Music

Nejen faktem zmíněným v perexu je Voxel jiný. Šlape si po své cestičce, ze které ho nesvedl ani několikanásobný neúspěch v SuperStar. Hudbu na nové album si napsal kompletně celou, s texty pomohl jeho dlouholetý spolupracovník Pokáč a produkci obstaral Honza Balcárek z dua Light & Love.

I když je Václavu Lebedovi pouhých třiadvacet let, přemýšlí jinak než velká část dnešní mladé generace. Založil si vlastní rodinu, vnímá věci, které se dějí ve společnosti a hlavně neztrácí dobrou náladu. Je založením optimista, což se hodně zrcadlí do jeho skladeb, které jsou právě jako motýli - lehké, barevné a hravé.

Není potřeba pořád vymýšlet nějaké složitější postupy, když cílem hudby je především bavit a nikdy se nenajde zpěvák či kapela, která by se zavděčila všem lidem. Z Voxela je cítit, že se rád učí novým věcem, nebojí se třeba na desce zcela vynechat bicí nástroje a důraznou rytmiku vůbec. Stačí mu cajon, kytary, klavír a ukulele.

Texty mu sice píše Pokáč, sám Voxel ovšem přiznává, že má pocit, jako by je psal sám. Za tu dobu už se natolik zkamarádili, že poznají své vlastní pocity a názory způsobem, jakým je říká jeden člověk. Proto nejsou imunní k problematice čím dál větší nevraživosti ve společnosti. Množství důvodů, které k ní vede, je stále větší. Barva pleti, náboženství, sexuální orientace a také sobectví nás lidí vede ke stále větší rozklíženosti společnosti, stejně jako drby, pomluvy a intriky. Jasně je to popsáno ve skladbách "V naší ulici" a "Všem".

Mnozí lidé také řeší kariéru na úkor rodiny, a pak spláčou nad výdělkem, když mají peníze, výbornou práci, ale vracejí se večer co večer mezi čtyři holé zdi, aniž by měli možnost sdílet své pocity s někým blízkým. Jednou z nich je i "Paní Terezie". K vrcholům desky pak patří jediný duet "My dva". Ten celkem drze Voxel nenazpíval s žádnou špičkovou zpěvačkou, ale se svojí vlastní ženou. Pro ni byla totiž skladba napsána, a i když její projev není takový, jaký by se čekal právě od profesionální zpěvačky, autenticita tento fakt jasně přebíjí. Často poslech skladeb z desky doprovází pocit, že je zpívá kluk od sousedů nebo blízký kamarád.

A nejsou to pouze zcela nové skladby. "Bitch" byla původně vyřízením účtů s dávnou přítelkyní (proto zde nechybí ani jediný vulgarismus na desce), "Tady a teď" také ležela několik let ve Voxelově šuplíku. Právě v ní zní naprosto netradiční uzbecký devítistrunný nástroj tar, ke kterému musel Lebeda vymyslet vlastní způsob ladění i hraní.

Velmi znělá a příjemná barva Voxelova hlasu je občas rušena jeho přízvukem ("zme") a pro skalní fanoušky už při tak krátké stopáži desky (lehce přes půl hodiny) bude možná malinko nepochopitelný výskyt největšího dosavadního Voxelova hitu "V naší ulici", který se už nachází na debutu "All-Boom!". Samotný interpret to vysvětluje faktem, že teprve tady se mu píseň podařila natočit a vyprodukovat takovým způsobem, že je s ní stoprocentně spokojen.

Přes tato negativa se zdá, že jeho cesta vede po správných stezkách.

NÁZORY
  • Srát na 34 minut nudy a trapárny .... co se tvá... (Radek, 12.09.2015 22:55) Reagovat

    Srát na 34 minut nudy a trapárny .... co se tváři jako popovej originál nejvyšší kvality a je to pouze slovenská Kristína v kalhotách s cílem zneužít její know-how.

    • Re: Srát na 34 minut nudy a trapárny .... co se tvá... (No More Hates , 01.01.2016 09:23) Reagovat

      Kdo jsi? Co jsi? Jak si vůbec troufáš něco kritizovat ty hovne? Podívej se, kolik to má views, jak často to hrají rádia, tv.. Byl jsi na nějakém koncertu? Zas další nula, co nemá aní ponětí, tady píše a dělá schizofrenní závěry o zneužití..Je mi fakt na blití z takových "odborníků"

  • Album je vyhnane praskami a syrove i nedotvorene (john, 13.09.2015 00:10) Reagovat

    Co toto je za moda vydat rychlo nove album, aj ked na nom su neni nijake dobre piesne..?

    • Re: Album je vyhnane praskami a syrove i nedotvorene (frenky, 13.09.2015 01:04) Reagovat

      to mluvíte o Klusovi?

  • Když tak už "NULOVÝ EFEKT" ... tak je to spr (Anonym, 14.09.2015 23:16) Reagovat

    Když tak už "NULOVÝ EFEKT" ... tak je to správně !!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Pokáč si třikrát po sobě podmanil malou Lucernu (22.03.2024 19:30)
- Fotogalerie: Pokáč zaplnil Lucerna Music Bar, přišli malí, velcí i celé rodiny (22.03.2024 10:17)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Rozhovory: Pokáč - Priority se přeházely. Není nutné přešlapovat a čekat na zásah shůry (28.11.2023 08:30)
- Video: Pokáč laškuje s Gabrielou Laškovou "V peřinách" (03.11.2023 10:54)
- Recenze: Pokáčovo "Rodinné album" se prohlíží příjemně, chybí mu však moment překvapení (31.10.2023 15:00)
- Video: Voxel se s letní hitovkou "Nám už nic nechybí" protancoval do podzimu (20.10.2023 10:49)
- Video: Pokáč vzdává hold matkám. Doporučuje jim: "Nejlepší lék je víno" (03.08.2023 08:45)
- Video: Pokáč se omlouvá za to, že není "Dokonalý muž" (05.04.2023 17:59)
- Štěrkovna Open Music nabídne nejlepší program v historii, kromě Lucie přijede i Pokáč s kapelou, Calin či Anna K (10.03.2023 12:26)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu