A-ha s "Under The Makeup" vsadili na severské krimi

30.08.2015 12:22 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Vydání druhého comebacku A-ha "Cast In Steel" se nezadržitelně přiblížilo, dočkáme se již v pátek 4. září. Nedočkavci však už teď mohou poslouchat krátké ukázky z celého alba v přehrávači, který naleznou na tomto YouTube kanálu. Skupina tam každý den přidává po jedné skladbě, na samotný závěr pak dojde i na fragmenty z bonusových tracků deluxe edice. Zároveň byla uvolněna k poslechu (a zakoupení) titulní kompozice "Cast In Steel".

V průběhu srpna bylo taktéž konečně dokončeno video k písničce "Under The Makeup". Režie se chopil Bode Brodmueller a kromě členů A-ha si v něm zahrály i herečky Frida Farrell a Sofie Gråbol. Vše bylo natočeno na místě pojmenovaném Telemark a práce v terénu zabrala necelé tři dny. Bode vnořil tuto skladbu do napínavé, seversky chladné krimi; to utahuje smyčku gradace stejným tempem jako hudební složka samotného songu. Několik mrazivých momentů může evokovat i dřívější klip k jejich písničce "Velvet".

"Under The Makeup" v sobě ani po vizuální stránce nezapře inspiraci bondovskými snímky, a možná si tak toto trio nepřímo říká o repete k napsání doprovodného songu k některé budoucí bondovce (prvně jim to vyšlo s "The Living Daylights"). A-ha s tímto videoklipem příjemně překvapují, osm bodů je rozhodně na místě. Níže pak najdete krátký dokument z jeho vzniku, z části je však pouze v norštině.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY