Nové desky pro 35. týden

30.08.2015 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Prázdniny jsou ty tam a v hudebních novinkách to začíná vřít. Kapkou benzínu do ohně přileje se svým druhým albem The Weeknd, debuty mladičké Ella Eyre a Halsey a dmýchat budou i metaloví Motörhead, rockoví Foals a folkový James Harries. Koncertními alby potěší Lisa Stansfield a Robert Cray a minout by vás neměla ani antologii Tonyho Bankse.
Pokud se v pondělí 31. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Weeknd - Beauty Behind The Madness (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b / pop

The Weeknd - Beauty Behind The Madness
Kanadský zpěvák, skladatel a producent Abel Tesfaye aka The Weeknd se za posledních pár let vypracoval mezi nejúspěšnější interprety. Už jeho předloňský debut "Kiss Land" zaznamenal slušný úspěch, na který pak navázal společným hitem "Love Me Harder" s Arianou Grande. V letošním roce pak zabodoval filmovou písní "Earned It", z úspěšného soundtracku k filmu "Padesát odstínů šedi". V této vlně úspěchů nyní The Weeknd přichází s druhým albem nazvaným "Beauty Behind The Madness", které vedle zmíněného filmového hitu přinese dalších třináct songů. Většinu z nich si obstaral víceméně sám, ale mezi jeho spolupracovníky najdete i řadu známých jmen jako Max Martin, Savan Kotecha, Kanye West, nebo rappera Bellyho. Navíc přivítal několik hostů i za mikrofonem, takže uslyšíte i Labyrintha, Lanu Del Rey a Eda Sheerana. Vzhledem k tomu, že z desky už je venku pět singlů, najdete na VEVU zpěváka jejich videoklipy.


Ella Eyre - Feline (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dance pop / neo soul

Ella Eyre - Feline
Jednadvacetiletá britská zpěvačka Ella Eyre není v hudební branži zrovna nováčkem. Svůj nakřáplý hlas už před třemi roky připojila k dvěma songům od Bastille a o rok později už jejího vokálu využili Rudimental, Naughty Boy, DJ Fresh a Tinie Tempah. Již koncem roku 2013 ale vydala i svůj debutový singl "Deeper" a toto všechno ji vyneslo druhé místo v prestižní anketě BBC Sounds Of 2014. Převážnou část loňského roku strávila přípravou svého debutu, které nyní konečně vychází pod názvem "Feline". Prakticky hned od počátku nahrávání předkládá svým fanouškům singly z něj, a tak není divu, že aktuální "Good Times" už je pátou ochutnávkou z desky. Ve standardní edici tuto pětici doplnila o dalších devět písniček a v případě deluxe edice se seznam skladeb rozrostl ještě o čtyři položky. O jejich produkci se postaral DJ Fresh, duo Sigma, blízký spolupracovník Britney Spears Alexander Kronlund, Ilya, který má na svědomí "Bad Blood" Taylor Swift, nebo méně známý Oscar Görres. Řadu písniček už Ella Eyre sdílí prostřednictvím svého soundcloud.com.


James Harries - Until The Sky Bends Down (Tranzistor label)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / indie folk

James Harries - Until the Sky Bends Down
Britský zpěvák a kytarista James Harries, u nás známý nejen svou písničkářskou tvorbou, ale i hudbou k filmu "Lidice", si svým posledním albem, natočeným na telefon, získal tisíce fanoušků. Nyní tento písničkář zvyklý spíše na komornější projev přichází se studiovou deskou nazvanou "Until The Sky Bends Down". Je to poprvé, co se manchesterský rodák vzdal finálního dohledu nad nahrávkou, a jak sám říká, skočil z útesu do neznáma. Album rozdělil na dvě poloviny: první strana s kapelou je velkolepá a odvážná, druhá strana je komorní, jen s klavírem nebo kytarou. Z více než třiceti skladeb vybíral irský producent Paul Bell. Všechny skladby rozebral do poslední noty a pak je zase složil v trochu jiné podobě. Nakonec společně vybrali deset nejlepších písní, které najdeme na albu. Natáčelo se v Česku a sám Harries to osvětluje: "Měl jsem mnoho možností, kde desku natočit, ale chtěl jsem, aby to bylo v České republice. Bydlím tady už dlouhá léta a vím, že je tu spousta skvělých muzikantů a ve vzduchu visí inspirace." Díky tomu se na albu podíleli i kytarista Josef Štěpánek, basista Jakub Vejnar, bubeník Jan Janečka, pianista Viliam Béréš a kytarista Steve Walsh. O mix se postaral Ondřej Ježek a výrazné grafické zpracování alba vytvořil Štefan Osciatka. Album, které vyjde i na vinylu, můžete slyšet v ukázkách na Supraphonline.cz


Nile - What Should Not Be Unearthed (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme žánr: technická death metal

Nile - What Should Not Be Unearthed
Už je tomu přes dvacet let, co se americká death metalová formace Nile dala dohromady. Nyní uvádí svou osmou studiovou deskou s titulem "What Should Not Be Unearthed", která čítá na deset nových písní. Osazenstvo formace si při nahrávání stanovilo jediný cíl: "Epická brutalita". Přesně tak to popsal kytarista formace Karl Sanders a dodal: "Skutečně jsme tentokrát chtěli klást důraz na brutální heavy metalové riffy a skladatelskou stránku. Myslím, že se nám to povedlo a fanouškům představíme třaskavou nálož. Věříme, že je zaujme na první poslech a nové písně se jim zakousnou do ušních bubínků." Jestli má pravdu, posuďte sami poslechem jedné z novinkových skladeb "Call To Destruction" na YouTube.com.


Tip týdne

Halsey - Badlands (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / electro pop

Halsey - Badlands
Jmenuje se Ashley Nicolette Frangipane, ale na pultech obchodů s hudbou a na koncertních pódiích jí najdete pod jménem Halsey. Teprve dvacetiletá zpěvačka z amerického Washingtonu vyrůstala mezi dvěma odlišnými hudebními směry. Zatímco její černošský otec poslouchal hip hopové hvězdy jako 2Pac, Notorious B.I.G., nebo Bone Thugs-n-Harmony, její matka s italskými kořeny holdovala rockověji laděným The Cure, The Cranberries, Nirvaně a Alanis Morissette. Není tedy divu, že její vlastní styl se tak trochu ocitl mezi oběma a svůj indie pop ona sama pojmenovala jako angry female. Nyní vydává své debutové album "Badlands", kam společně se svým přítelem, kterým je norský zpěvák Lido, zařadila celkem jedenáct písniček. Vedle Lida se na albu podíleli ještě například The Futuristics, Son Lux, Roy Kerr, Tim Bran z Dreadzone nebo Captain Cuts. Bližší seznámení s Halsey a s "Badlands" nabídne zpěvaččino YouTube.com.


Pentagram - Curious Volume (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Pentagram - Curious Volume
Legendární americká doom / heavy metalová formace Pentagram se po čtyřech letech připomene hudebním fanouškům s osmou studiovou deskou. Nahrávka "Curious Volume" potěší příznivce metalového žánru jedenácti písněmi, které vznikaly za dohledu švédského producenta Mattiase Nilssona a poté i za pomoci držitele ocenění Grammy Travise Wyricka, se kterým kapela spolupracovala i na předchozí "Last Rites". Jestli tato kapela stále platí za jednu z nejzásadnějších skupin svého žánru, posuďte sami. Stačí navštívit stránky allstreaming.nl a nové písně si poslechnout.


Lisa Stansfield - Live In Manchester (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul

Lisa Stansfield - Live In Manchester
Loni se po dlouhých letech vrátila na hudební scénu anglická zpěvačka Lisa Stansfield. Vydala album "Seven" a s ním následně vyjela na velké evropské turné, které se dokonce zastavilo i v pražské Lucerně. Nejvíce koncertů se ovšem pochopitelně odehrálo v Británii, a tak není divu, že odtud pochází i záznam koncertu, který nyní vychází na 2CD, DVD, Blu-Ray a také digitálně. Jak už napovídá název "Live In Manchester", natáčelo se v jejím rodném městě. Ve všech podobách se vám dostane všech dvaadvaceti písniček, které loni 7. září v moderní Bridgewater Hall zazněly. Video formáty navíc ale ještě přidají bezmála půlhodinový rozhovor se samotnou zpěvačkou. Odkazy na první dvě ukázky přichystala Lisa Stansfield na svém webu.


Soilwork - The Ride Majestic (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Soilwork - The Ride Majestic
Kromě Nile potěší fanoušky death metalu také švédští Soilwork. Nástupce dva roky starého počinu "The Living Infinite" je poslední deskou kapely, na které se podílel dlouholetý baskytarista formace Ola Flink. Ten totiž od Soilwork odešel dva měsíce před plánovaným vydání nahrávky. Osazenstvo kapely začalo na desce pracovat v prosinci loňského roku a za dohledu uznávaného producenta Jense Bogrena vzniklo jedenáct písní. Ve dvou z nich se blýsklí i hosté: V "The Phantom" uslyšíte Pascala Poulsena z Odium a do poslední albové skladby "Father and Son, Watching the World Go Down" přispěl Nathan James Biggs ze Sonic Syndicate. Novinka bude k dostání v několika různých formátech - na CD, vinylu a také v luxusních edicích s tričkem. Pokud si nové písně budete chtít poslechnout, budete mít možnost na konci roku. V rámci turné zavítají muzikanti i k nám - 5. prosince vystoupí v Plzni na festivalu Winter Basinfire Fest. Teď už si ale na YouTube.com poslechněte pro ukázku titulní novinkovou píseň.


Robert Cray - 4 Nights Of 40 Years Live (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / blues rock

Robert Cray - 4 Nights Of 40 Years Live
Americký blues rockový kytarista a zpěvák Robert Cray v loňském roce oslavil čtyřicet let na hudební scéně. Pro oslavu tohoto výročí uspořádal v prosinci loňského roku čtyři speciální koncerty a to hned na čtyřech místech v Los Angeles. Vedle tří divadel a klubů jako Venture, Belly Up a Saban Theatre se jeden koncert odehrál i v jeho nahrávacím studiu. Po celou dobu ho doprovázel jeho současný band ve složení: basista Richard Cousins, klavírista Dover Weinberg a bubeník Les Falconer. K němu se přidali ještě hostující zpěvák Kim Wilson, Lee Oskar na harmoniku, trumpetista Steve Madaio a saxofonisté Tom Scott a Trevor Lawrence. Všechny tyto koncerty Robert Cray nahrával a těšit se z jejich sestřihu můžete i vy prostřednictvím titulu "4 Nights Of 40 Years Live". Budete mít ovšem velmi těžkou úlohu pro jakou podobu se rozhodnout - zda pro kombinaci 2CD a DVD, nebo s Blu-Ray, nebo pro verzi na vinylu. S rozhodnutím by vám mohly pomoci ukázky na YouTube.com profilu labelu Mascot.


W.A.S.P. - Golgotha (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

W.A.S.P. - Golgotha
Americká formace W.A.S.P. patří mezi několik metalových stálic, které dokázaly zaujmout posluchače před čtyřiceti lety i nyní. Na pulty míří jejich patnáctá studiová nahrávka "Golgotha", kterou vydávají po dlouhých šesti letech od CD "Babylon". Pyšní se pořadovým číslem patnáct a obsahuje celkem devět písní. Současně jde o poslední řadovou nahrávku kapely společně s bubeníkem Mikem Dupkem, jenž ji opustil po dokončení alba a před jeho vydáním. Sám frontman kapely Blackie Lawless dodal: "Jsou chvíle, kdy se na vás všechno sesype - kariéra i osobní záležitosti. A přesně takto se to má i s novou deskou, jejíž nahrávání trvalo čtyři roky. Byla to dostatečně dlouhá doba na to, abychom našli ten správný směr a dokázali se na materiál podívat s odstupem."


Audiotopsy - Natural Causes (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / hard rock / metal

Audiotopsy - Natural Causes
Jestli vám na současné tvrdší rockové scéně chybí nová krev, u které se ale nemusíte obávat zásadních výstřelků, pak vás jistě potěší debut formace Audiotopsy. Formace, za kterou stojí kytarista Greg Tribbett a Matt McDonough z Mudvayne, zpěvák Billy Keeton a baskytarista Perry Stern, uvádí na trh debut s titulem "Natural Causes". Produkci dvanácti písní obstarali výše uvedení členové Mudvayne ve studiích The Porch Studio na Floridě za pomoci Tima Lauda. A jak svůj první počin hodnotí sami muzikanti? "Chtěli jsme napsat hutné skladby s velkými riffy. Nechtěli jsme, abychom zněli jako každá další kapela. Můžete tomu klidně říkat progresivní hard rock," prozradil kytarista. Jestli je tato charakteristika správná, posuďte sami po poslechu skladby "Headshot" na stránkách http://www.blabbermouth.net/news/audiotopsy-feat-mudvayne-members-natural-causes-album-details-revealed/.


Foals - What Went Down (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme 50982
žánr: indie rock / alternativní rock

Foals - What Went Down
Se čtvrtou studiovkou se co nevidět pochlubí britští Foals, kteří na nové desce pracovali společně s producentem Jamesem Fordem, který spolupracoval také s Arctic Monkeys. Jak uvedl frontman Yannis Philippakis, novinková deska má být nejhlasitějším a nejtvrdším albem, jaké kdy kapela nahrála. Důkazem má být deset nových písní, jež budou k dostání i na vinylu a v digitální podobě. Z rádií můžete znát dvojici singlů včetně titulního songu "What Went Down" a "Mountain At My Gates". Tu si můžete poslechnout tady.


Motörhead - Bad Magic (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr:: heavy metal

Motörhead - Bad Magic
Britská metalová formace Motörhead funguje na hudební scéně od roku 1975 a nyní, po čtyřiceti letech nepřetržitého působení, vydává trojice muzikantů v pořadí už dvaadvacátou studiovou desku. Nahrávka dostala do vínku název "Bad Magic" a posluchačům přináší třináct písní včetně poslední předělávky kousku "Sympathy For The Devil" původně od Rolling Stones. Že to bude opět pořádná nálož, o tom nelze pochybovat, stačí si poslechnout ukázky v podobě vybraných skladeb na stránkách http://loudwire.com/hear-five-songs-motorhead-bad-magic-album/. Pokud jste nestihli loňskou show kapely na plzeňském festivalu Rock For People, můžete začít shánět lístky na koncert kapely v pražském Foru Karlín, kde vystoupí společně se Saxon a Girlschool 18. února.


Tony Banks - A Chord Too Far (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / art rock / klasická hudba

Tony Banks - A Chord Too Far
Většina členů legendárních Genesis se prosadila i mimo svoji domovskou kapelu. Peter Gabriel, Phil Collins, či Steve Hackett mají velmi úspěšné sólové kariéry a Mike Rutherford velí už léta neméně úspěšným Mike And The Mechanics, a tak je asi nejméně skloňované jméno Tony Banks. Ovšem i tento skromný ale oceňovaný klavírista nahrál několik sólových alb a k tomu přidal i pár soundtracků, spoluprací s dalšími kolegy a navíc i dvě alba, kde se představil jako autor klasické hudby. Nyní se rozhodl z těchto svých prací připravit antologii, kterou nazval "A Chord Too Far". Celkem čtyřicet osm skladeb svého vlastního výběru sesypal na čtyři disky, jejichž složení včetně ukázek najdete v e-shopu Amazon.de.


Jill Scott - Golden Moments (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo soul

Jill Scott - Golden Moments
V případě americké zpěvačky Jill Scott vznikla dosti zvláštní situace. Zatímco v Americe aktuálně propaguje své aktuální červencové album "Woman", do našich obchodů se dostává její starší výběr "Golden Moments". Ten má na svědomí její někdejší label Hidden Beach, u něhož vydala první tři studiová alba. Kompilace nabídne celkem šestnáct remasterovaných hitů zpěvačky, včetně dosud nevydané "I Adore You". Tuto písničku a část dalších si můžete poslechnout na YouTube.com kanálu Hidden Beach.


Pořádná porce hard rocku? Rovnou dva živáky od Deep Purple!

Pokud byste si v nadcházejícím týdnu rádi poslechli i nějaký záznam z živé show, sáhněte po obsáhlých balíččcích, které pro vás připravili Deep Purple. Jedná se o "From The Setting Sun... (In Wacken)" a "...To The Rising Sun (In Tokyo)". První z uvedených živáků byl pořízen během vystoupení kapely na festivalu Wacken Open Air v roce 2013. Natáčení obstaralo devět HD kamer a kapela díky tomu vydá vůbec poprvé ve své historii koncertní záznam také ve 3D verzi na Blu-ray disku. "...To The Rising Sun (In Tokyo)" ale nezůstává nijak pozadu. Zaznamenanou show v Tokiu z dubna 2014 snímalo dvanáct kamer. Sety se na pultech se objeví hned v několika verzích, sety vyjdou na 2CD a DVD, DVD a také na Blu-ray ve dvou mutacích - klasické verzi a 3D verzi. Pro sběratele budou také připraveny vinyly.


Dále vychází:

Aerosmith - A Brand New Song And Dance (bootleg) (Bertus)
Aerosmith - Rehabilitated (bootleg) (Bertus)
Aerosmith - Sweet Emotion (bootleg) (Bertus)
Ahab - The Boats Of The Glen Carrig (Mystic Production)
Anthrax - A Fistful Of Noise (bootleg) (Bertus)
Anthrax - Metal Trashing Mad (bootleg) (Bertus)
Black Trip - Shadowline (Mystic Production)
Bob Dylan - The Legendary Broadcasts (1985-1993) (Bertus)
Bullet Boys - Elefante (Bertus)
Chris Thompson - Jukebox (The Ultimate Collection) (Bertus)
Cruciamentum - Charnel Passages (Mystic Production)
Delta Deep - Delta Deep (US Import)
Eat The Gun - Howlinwood (Mystic Production)
Guns N' Roses - Raw Power (bootleg) (Bertus)
Hammercult - Built For War (Mystic Production)
Hammercult - Built For War (Digipack) (Mystic Production)
Hole - Grease Your Lips (bootleg) (Bertus)
Hole - Live Through This Is Radio Hole (bootleg) (Bertus)
Karel Černoch - Setkání (Universal)
Kiri Te Kanawa /Jess Norman - Les Nuits DďEte/La Morte (Universal)
Lindsey Stirling - Live From London (Universal)
Mad Max - Thunder, Storm And Passion (Mystic Production)
Nirvana - Nirvana (BluRay Audio) (Universal)
Nirvana - Raw Power (bootleg) (Bertus)
Pantera - Born In The Basement (bootleg) (Bertus)
Praying Mantis - Legacy (Mystic Production)
Primus - In Numbers (bootleg) (Bertus)
Public Enemy - Fight The Power (Universal)
Pyramaze - Disciples Of The Sun (Bertus)
Různí - Napoleon Dynamite (soundtrack) (Bertus)
Různí - Písničky TVminiuni 2 - Flegyho výběr (Supraphon)
Různí - Tanecni liga 172 (Universal)
Různí - We Are Your Friends (soundtrack) (Universal)

Vychází na vinylu:
Adam Ďurica - Mandolína (Universal)
Backyard Babies - Four By Four (Sony Music)
Deep Purple - From The Setting Sun ... (In Wacken) (Mystic Production)
Deep Purple - To The Rising Sun ... (In Tokyo) (Mystic Production)
Eat The Gun - Howlinwood (Mystic Production)
Foals - What Went Down (Warner Music)
Green Day - Fm Live Lp (Bertus)
Hammercult - Built For War (Mystic Production)
Jimi Hendrix, - Atlanta Pop Festival.. (Sony Music)
Johnny Cash - At Folsom Prison (Sony Music)
Johnny Cash - At San Quentin (Sony Music)
Motörhead - Bad Magic (Bertus)
Motörhead - Bad Magic (Mystic Production)
Pentagram - Curious Volume (Mystic Production)
Pyramaze - Disciples Of The Sun (Bertus)
Robert Cray - 4 Nights Of 40 Years Live (Mystic Production)
Různí - Napoleon Dynamite (Bertus)

Reedice:
Abbado/BPH - Zápisník zmizelého (Universal)
Abbado/WPH - Novoroční koncert 1991 (Universal)
Amadeus Quartett - Smrt s dívka (Universal)
Anatol Ugorski - Obrazky Z Vystavy/Petruska (Universal)
Andrei Gavrilov - Balady/Sonaty 2 (Universal)
Andrei Gavrilov - Sonata Pro Klavir 3,7,8 (Universal)
Backyard Babies - Four By Four (Sony Music)
Bernstein/NYPH - Symfonie 5/Romeo A Julie (Universal)
Bernstein/RCGO - Symfonie 5,8 (Universal)
Black Temple - It All Ends/Limited (Universal)
Boulez/Eic - Tajné divadlo (Universal)
Brunner/Hagen Quartett - Kvintet klarinetový (Universal)
Emerson String Quartet - Kvartet pro smyčce Op.96/1 (Universal)
Emerson String Quartet - Kvartety pro smyčce 17+19 (Universal)
Emerson String Quartet - Smyčcové kvartery (Universal)
Ensemble Wien-Berlin - Chans.Bilitis/Aj. (Universal)
Ensemble Wien-Berlin - Komorní hudba (Universal)
Ensemble Wien-Berlin - Kvintety pro dechové nástroje (Universal)
Ensemble Wien-Berlin - Nonett F-Dur/Nonetto(1959) (Universal)
Enuff Z Nuff - Enuff Z Nuff (Collector's Edition) (Bertus)
Enuff Z Nuff - Strength (Collector's Edition) (Bertus)
Forest Field - Onwards And Upwards (Bertus)
Freddie Hubbard - Breaking Point (Universal)
Giuseppe Verdi - Rigoletto (Remastered) (Sony Music)
Gidon Kremer - A Paganini (Universal)
Giulini/Lapo - Symfonie 5 (Universal)
Hagen Quartett - Kvartety smyčcové (Universal)
Hagen Quartett - Smyčcové kvartety 22,23 (Universal)
Jason Moran - All Rise (Universal)
Järvi/Gso - Symfonie 11 (Universal)
Järvi/Gso - Symfonie 12/Hamlet (Universal)
Järvi/Gso - Symfonie 15 (Universal)
Jian Wang/Tang/Go - Koncert pro violoncello 1,2 (Universal)
Jimi Hendrix, - Atlanta Pop Festival.. (Sony Music)
Kremer/Keulen - Oktet 803 (Universal)
Maazel/Bph/Aj. - Hearold v Itálii/Rim.Karn. (Universal)
Modern Talking - 1st Album (30th Anniversary) (Sony Music)
Mr. Mister - Go On ... (Collector's Edition) (Bertus)
Mr. Mister - Welcome To The Real World (Collector's Edition) (Bertus)
Narciso Yepes - Sonáty (Universal)
Orpheus Chamber Orchestra - Serenáda pro smyčce a dech (Universal)
Anne Sophie Otter/Gardiner - Pisne Potul.Tovar/6 Zpevu (Universal)
Perlman/Barenboim - Sonáta pro housle Kv 376,377 (Universal)
Previn/WPH - Symphonia Domestica/Aj. (Universal)
Schmidt/Demus - Die Schone Magelone Op.33 (Universal)
Serkin/Abbado/Lso - Koncerty pro klavír 15,22 (Universal)
Serkin/Abbado/Lso - Koncerty pro klavír 18,24 (Universal)
Serkin/Abbado/Lso - Koncerty pro klavír 9,17 (Universal)
Sinopoli/Nyph - Tak pravil Zarathustra (Universal)
Still/Abbado/Cso - Koncert pro hoboj a trumpetu (Universal)
White Lion - Big Game (Collector's Edition) (Bertus)
White Lion - Pride (Collector's Edition) (Bertus)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY