Rádia i prodeje jsou pod nadvládou Kryštofů. V digitálech na trůnu stále Major Lazer a DJ Snake

26.08.2015 12:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Za poslední týden se v rámci IFPI nic moc zásadního nestalo. Nejprodávanější je i nadále deska "Srdcebeat" kapely Kryštof, která má navíc opět i nejhranější píseň v českých rádiích. Ani digitály nemají čím překvapit, stále vede trio Major Lazer, DJ Snake a MØ.
Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
RÁDIA - Buď jsou programoví ředitelé většiny českých rádií na dovolené, nebo má český posluchač poslední týdny stejný vkus. Jak jinak si vysvětlit, že se v rámci nejhranějších písní v tuzemských rádiích nic moc neděje. První je opět Kryštof s "Ty a já", druhý Felix Jaehn s Jasmine Thompson a na trojku se nám vrací Walk The Moon s hitem "Shut Up And Dance". Do první desítky se sice vrací i "Want To Want Me" od Jasona Derula a konečně mezi nejlepší doputoval i Xindl X společně s Mirka Miškechová v písni "Cudzinka v tvojej zemi", jinak jde ale u ostatních songů pouze o kosmetické posuny nahoru či dolů.

Zajímavý skok zaznamenal Adam Lambert, který je s hitem "Ghost Town" již na sedmadvacátém místě, podobně si polepšil Ed Sheeran se songem "Photograph" nebo Calvin Harris s Disciples, jejichž společný song "How Deep Is Your Love" si ze sedmdesátky polepšil na osmatřicítku. A novinky? Tedy novinka? Ano, je opravdu jen jedna, mají ji na svědomí 5Angels, jmenuje se "Long Lost Weekend" a obsadila jednadevadesáté místo.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Ty a já
  2. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
  3. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  4. Jason Derulo - Want To Want Me
  5. Sebastian - Toulavá
  6. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  7. LunchMoney Lewis - Bills
  8. ATMO Music & Jakub Děkan - Ráno
  9. Chinaski - Každý ráno
  10. Lost Frequencies - Are You With Me

Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Téměř žádný pohyb nezaznamenaly ani prodeje. Nejvíce i nadále kupujeme tuzemskou trojici Kryštof, Tomáš Klus a Kabát. Na čtyřku se nám vrátila Radůza, na pětku postoupil ze sedmičky Majk Spirit s albem "Y White" a s devítky na šestku se posunul i soundtrack k filmu "Tři bratři". Sedmý je David Koller, osmé místo okupují Chinaski a na devítce se opět vyhřívá projekt Lindemann zpěváka kapely Rammstein, který si vylepšil své skóre o sedmnáct příček.

Novinek je i tentokrát pomálu. První obsadila šestnácté místo, jde o výběr hitů Věry Martinové nazvaný "Vrcholky 2". O místo horší je novinka kapely Soulfly pojmenovaná "Archangel", která je u nás navíc i albem týdne. Další nováček v prodejní IFPI má čtyřicátou pozici a jde o právě vydané páté album kapely Bullet For My Valentine, které bylo pojmenováno "Venom". Šestačtyřicáté místo uzmul dvoudiskový výběr těch nejlepších filmových melodií s názvem "50 důvodů proč mít rád filmy", čtyřiapadesátku dvojalbum těch největších hitů Petra Kocmana nazvané prostě "Best of 1995 - 2015" a poslední novinka je devětapadesátá, má ji na svědomí Stamicovo kvarteto, které si pohrálo s divertimenty od Wolfganga Amadea Mozarta.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Tomáš Klus - Anat život není
  3. Kabát - Do pekla do nebe
  4. Radůza - Marathon (Příběh běžce)
  5. Majk Spirit - Y White
  6. ▲ Různí - Tři bratři O.S.T.
  7. David Koller - ČeskosLOVEnsko
  8. Chinaski - Rockfield
  9. Lindemann - Skills In Pills
  10. Led Zeppelin - Presence

Major Lazer & DJ Snake & MO - Lean On
© facebook interpreta
DIGITÁL - Digitály taktéž nemají čím překvapit. První příčku si udrželi Major Lazer, DJ Snake a , druhé místo obhájil The Weeknd a třetí One Direction. Na čtyřku povyskočili Felix Jaehn s Jasmine Thompson, kteří si vyměnili místo s OMIm. Šestá je Selena Gomez, sedmý Avicii, osmé místo si udržel Calvin Harris s Disciples. Devítku berou Wiz Khalifa a Charlie Puth, první desítku uzavírá letní Demi Lovato, která poskočila z šestnácté příčky.

Novinek je v první stovce hned osm. Nejzajímavější najdeme na padesátém místě, kde je skladba "High By The Beach" aneb pozvánka na nadcházející nové album Lany Del Rey. Jednasedmdesátý je zpěvák Matthew Koma, kterého můžeme znát se spolupráce s Tiestem nebo Afrojackem. Jeho sólový počin, který velmi dobře funguje i v klubech, se jmenuje "So F**kin' Romantic". Čtyřiaosmdesátá je americká zpěvačka Halsey, která již za pár dní vydá svůj očekávaný debut "Badlands". Své album, které vyjde i u nás, aktuálně propaguje singlem "New Americana". S novým singlovkou se hlásí i Major Lazer. Na sedmadevadesátém místě startuje jeho song "Powerful", v němž hostuje zpěvačka Ellie Goulding.

Top 10 - digital:
  1. Major Lazer & DJ Snake & - Lean On
  2. The Weeknd - Can’t Feel My Face
  3. One Direction - Drag Me Down
  4. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain't Nobody (Loves Me Better)
  5. OMI - Cheerleader
  6. Selena Gomez & A$AP Rocky - Good For You
  7. Avicii - Waiting For Love
  8. Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love
  9. Wiz Khalifa & Charlie Puth - See You Again
  10. Demi Lovato - Cool For The Summer

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 34. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY