Kapela Kryštof bere tento týden dvojité zlato - kromě prodejen si podmanila i rádia

19.08.2015 12:46 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Světe div se, v rádiích máme i tento týden zbrusu nové číslo jedna. A je navíc z českých luhů a hájů. A vlastně se dalo čekat, že kryštofácká balada "Ty a já" to dokáže. Zato v prodejích zůstává vše při starém - nejvíce kusů své desky "Srdcebeat" i za posledních sedm dní prodala kapela Kryštof.
Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
RÁDIA - Česká rádia nám jemně stagnují. Do první desítky nám z nižších pozic poskočila jen jedna novinka (jedná se o kapelu Young Rising Sons a jejich hit "High", který je aktuálně osmý), jinak si písně (například aktuální hity od Aviciiho, Lost Frequencies, Walk The Moon, debutový singl Sebastiana i "Ráno" od ATMO Music) mezi sebou tak nějak vyměňují místa. Nejdůležitější informací je tak zbrusu nová jednička, na kterou nám z šestky povyskočil ploužák "Ty a já" od Kryštofů.

Nouze je ale i o novinky. Ta první je sedmdesátá a jde o aktuální hit Calvin Harris a Disciples "How Deep Is Your Love". Další okupuje jednaosmdesátou příčku, má ji na svědomí americký zpěvák Andy Grammer a jmenuje se "Honey, I'm Good". Na pětaosmdesátce najdeme německého DJe Robina Schulze, který v rádiích láká na koupi nového alba "Sugar", které vyjde začátkem září, stejnojmenným singlem.

Na osmaosmdesátce jsou australští 5 Seconds Of Summer. Jejich hitovka "She's Kinda Hot" je první ochutnávkou z nadcházející desky, které se dočkáme již koncem října. Na třiadevadesátce se připomínají Chumbawamba, do IFPI se vrací jejich osmnáct let starý hit "Tubthumping". O jedno místo horší je Demi Lovato s letním hitem "Cool For The Summer". První stovku uzavírá dvojice DJů Axwell + Ingrosso, jejichž taneční song "Sun Is Shining" můžete znát i z nedávné reklamní kampaně jedné módní značky.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Ty a já
  2. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
  3. Lost Frequencies - Are You With Me
  4. LunchMoney Lewis - Bills
  5. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  6. Sebastian - Toulavá
  7. Avicii - Waiting For Love
  8. Young Rising Sons - High
  9. ATMO Music & Jakub Děkan - Ráno
  10. Digital Fever & IAN - Hey Girl

Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pěknou stagnaci můžeme vnímat i v prodejích. Ne, že by hudební fanoušci nekupovali desky, ale jejich vkus se už týdny nemění. První trojice Kryštof, Tomáš Klus a Kabát je neměnná, hned za nimi jsou tři reedice alb Led Zeppelin, které jsou v deluxe podobě doplněny i velkým množstvím bonusů. V desítce se opět vyhřívá i Majk Spirit, kapela Citron či soundtrack k filmu "Tři bratři".

První novinku najdeme na třicítce. Jde o tři roky starý titul "Morava", pod kterým je podepsáno Škampovo kvarteto, Pavel Fischer a Iva Bittová. Další vstup do hitparády je dvaačtyřicátý, jde o deváté studiové album "Genexus" od americké heavymetalové kapely Fear Factory. Na pětašedesátém místě startují The Beatles se sedmým studiovým albem "Revolver", které poprvé vyšlo v roce 1966. Poslední novinka je devětasedmdesátá, jde o remasterovanou verzi desky AC/DC s názvem "The Razor's Edge", kterou si fanoušci mohli poprvé koupit v roce 1990.

I tento týden je prodejní IFPI částečně zaplněna tituly, které se do hitparády vracejí po kratší či delší době. Jde například o platinovou kolekci hitů Horkýže Slíže, debut George Ezra "Wanted On Voyage", skvělé album Zaz s názvem "Paris", výběr Lenky Filipové s prostým názvem "Best Of" či poslední řadovku Coldplay "Ghost Stories". Ti se mezi první stovkou objevují především díky kampaním labelů, která tato alba nabízejí po určitou dobu za akční ceny.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Tomáš Klus - Anat život není
  3. Kabát - Do pekla do nebe
  4. Led Zeppelin - In Through The Out Door
  5. Led Zeppelin - Coda
  6. Led Zeppelin - Presence
  7. Majk Spirit - Y White
  8. Radůza - Marathon (Příběh běžce)
  9. ▲ Různí - Tři bratři O.S.T.
  10. Citron - Vypusťte psy!

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 33. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY