shop.musicserver.cz
Nové desky pro 34. týden

Nové desky pro 34. týden

Vydáno: 23.08.2015 07:49 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

S blížícím se koncem prázdnin přibývá zvučných jmen. S poněkud nečekaným albem přišli Bon Jovi, podobně jako Dr. Dre, jehož "Compton" konečně vyšlo fyzicky. S dlouho očekávanými novinkami se hlásí Natalie Imbruglia a Method Man, debutovat bude Jess Glynne. V závěsu jsou pak P.O.D., Disturbed, sólově Rob Thomas či metaloví Fear Factory.

Pokud se v pondělí 24. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bon Jovi - Burning Bridges (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop rock

Bon Jovi - Burning Bridges
Ačkoli Bon Jovi naplánovali na příští rok novou řadovou deskou, zhruba před měsícem ohlásili ještě jedno album, které má být jakýmsi dárkem všem jejich fanouškům a poděkováním za jejich více než třicetiletou věrnost. Novinka dostala název "Burning Bridges" a bude obsahovat deset písní. Jde o první studiový počin od alba "What About Now" z roku 2013 a zároveň o první album natočené bez kytaristy Ritchieho Sambory, který skupinu před dvěma lety opustil. "Burning Bridges" není klasickou studiovkou v pravém slova smyslu. Jak kapela uvádí, jde o desku, kam zařadila písničky, které v minulosti nedodělala, které dodělala, ale na desky nevybrala, a k nim přidala i pár zbrusu nových songů. Díky tomu se v seznamu autorů, kde vládne vedle Jona Bon Joviho i John Shanks, objevuje i Ritchie Sambora. Desku v rádiích prezentuje singl "Saturday Night Gave Me Sunday Morning" a na VEVU formace se už ve formě lyric videa objevily další kousky, včetně dalšího singlu "We Don't Run". Tahle zbrusu nová písnička naznačuje, že by Bon Jovi mohli zase trošku přitvrdit.


Tip týdne

Dr. Dre - Compton (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / gangsta rap

Dr.Dre - Compton
Dr. Dre patří k jedněm z nejúspěšnějších producentů a hudebních byznysmenů na světě, a tak trošku se už zapomíná, že on sám je také původem interpret. V novém tisíciletí ho ovšem stav hudební scény neinspiroval natolik, aby točil něco nového, a tak se na jeho novou desku čeká už d roku 1999. Dre sice od té doby sliboval album "Detox", ovšem k jejímu vydání nikdy nedošlo. Teprve natáčení autobiografického snímku "Straight Outta Compton" ho inspirovalo natolik, že se vrátil tajně do studia, kde natočil novinku "Compton". Na ní přinese celkem šestnáct nových skladeb, s jejichž produkcí mu pomohli například DJ Khalil, DJ Dahi, DJ Premier, nebo Trevor Lawrence Jr. a k nim pak přibyla dlouhá řada hostů, především těch, kteří se Dremu nyní mohli revanšovat za své úspěchy. Jsou mezi nimi například King Mez, Justus, Kendrick Lamar, Marsha Ambrosius, soulový zpěvák Anderson Paak, Xzibit, Ice Cube, Snoop Dogg, Eminem, Jill Scott, nebo The Game. Premiéru měl "Compton" už na začátku srpna na Apple Music a nyní se dostává do běžné distribuce na CD a také na vinylu. Deska sbírá samé pozitivní recenze. Proč? To můžete zjistit třeba na VEVU Dr. Dre.


Natalie Imbruglia - Male (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Natalie Imbruglia - Male
Po dlouhých šesti letech pauzy, kdy už to i chvíli vypadalo, že se k hudbě nevrátí, vydává australská zpěvačka a skladatelka Natalie Imbruglia své páté studiové album nazvané "Male". Celé album seskládala z coververzí a jeho název jasně napovídá, co bylo kritériem při výběru písní. Vybrala pro něj své oblíbené písně, které v původních verzích nazpívali její mužští kolegové. Prvním singlem je skladba "Instant Crush" Daft Punk, na níž navazují například "Cannonball" Damiena Rice, "Friday I’m In Love" od The Cure nebo "The Waiting" původně od Toma Pettyho. Další písničky dodali Josh Pyke, Death Cab For Cutie, Zac Brown Band, Iron & Wine, Pete Townshend, Neil Young, Modern English a Cat Stevens. O tom, že interpretací Natalie Imbruglie neztratily nic ze svého kouzla, možná leckdy naopak, se můžete přesvědčit díky sampleru na YouTube.com.


Method Man - The Meth Lab (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / rap

Method Man - The Meth Lab
Vydává-li některý z členů slavného Wu-Tang Clanu novou desku, je to pro fanoušky hip hopu, obzvláště toho východo pobřežního, malý svátek. V případě nové desky Method Mana jde ovšem už takřka o událost, protože na jeho čistou sólovku čekají fanoušci už neskutečných devět let. To jim ale Method Man hodlá vynahradit dokonale. Pro novinku "The Meth Lab" připravil celkem devatenáct tracků a na další se mohou těšit hned příští rok, kdy vyjde pokračování této desky. K tomu navíc přibude ještě letos nahrávka s Redmanem. Ten se koneckonců podílel i na jedné skladbě z novinky. Daleko větší penzum práce pak měli Hanz On, Streetlife, mladíček Mack Wilds, Uncle Murda a samozřejmě i další členové Clanu Raekwon a Masta Killa. První ukázky sdílí rapper na svém facebookovém profilu.


Jess Glynne - I Cry When I Laugh (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dance / house / r'n'b

Jess Glynne - I Cry When I Laugh
Angličanka Jess Glynne už v patnácti letech zkoušela své pěvecké umění v britském X Factoru, ovšem tam neuspěla. Do povědomí se tak dostala až o několik let později, kdy nazpívala vokály do hitu "My Love" deep housového DJe Route 94. Díky tomuto songu si jí všimli Clean Bandit, kteří jejího barevného mezzosopránu využili v písničce "Rather Be". Tuto spolupráci ji Clean Bandit oplatila i na jejím debutu "I Cry When I Laugh", když s ní nahráli singl "Real Love". K němu pak Jess Glynne přidala dalších třináct písniček, na kterých se produkčně a autorsky podíleli TMS, Starsmith, Steve Mac, Gorgon City, či třeba Wayne Hector. Jediným dalším hostem této verze je pak Emeli Sandé. K sehnání bude i deluxe edice s šesti kousky navíc, mezi kterými najdete výše zmíněné duety, dvě další písničky, akustickou verzi "My Love", či "Not Letting Go", kde se ke zpěvačce připojil Tinie Tempah. Její YouTube kanál nabízí z desky už několik videoklipů.


Disturbed - Immortalized (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Disturbed - Immortalized
Pět let se američtí Disturbed věnovali odpočinku a své fanoušky nechávali v napětí čekat, do bude dál. Nyní je ale všemu konec: Na pulty míří novinkové CD "Immortalized", kterému předcházel pilotní singl "The Vengeful One" a který muzikanti opatřili i klipem. Produkci nového materiálu dostal na starost Kevin Churko, který spolupracoval dříve také s Five Finger Death Punch, In This Moment a Papa Roach. Se spoluprací byly obě strany velice spokojené. Kytarista Dan Donegan se nechal slyšet, že "nového elementu v naší hudbě bylo potřeba. Naše poslední dvě alba od sebe bude dělit pět let, a proto je nezbytné přijít s něčím čerstvým a snažit se překonat sami sebe." A proč tedy Disturbed čekali s novým materiálem tak dlouho? "Když si vaši fanoušci zvyknou vás pravidelně vídat na koncertech a dostávat od vás nový přísun hudby, může se stát, že už toho bude prostě moc. Podobně jsme se cítili i my, což určitě není správné. Chtěli jsme zase lačnit po nové hudbě a zažívat ten pocit, kdy se neskutečně těšíte a jste připravení ze sebe vydat maximum. Přesně tak, jak si to naši fanoušci zaslouží. Na nové desce to ostatně poznáte sami," prozradil v nedávném interview frontman David Draiman.


Fear Factory - Genexus (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: extrémní metal

Fear Factory - Genexus
Fanouškům tvrdších metalových kapel se v nadcházejícím týdnu připomenou s novou deskou také američtí Fear Factory. V pořadí devátá studiovka dostala titul "Genexus" a osazenstvo kapely na ní spolupracovalo s Rhysem Fulberem a mix svěřili do rukou Andyho Sneapa, známého ze spoluprce s Arch Enemy, Testament nebo Machine Head. Zpěvák Burton C. Bell k samotnému názvu alba prozradil: "Slovo 'genexus' vzniklo spojením slov 'genesis' a 'nexus'. Popisuje další stupeň v lidské evoluci, jak se člověk dále vyvíjí a mění ze svého stávajícího stavu na 'mechanicky'. Lidé se stanou stroji, stroje lidmi. K veškerým rozdílům je oko slepé." Deska čítá deset písní a v limitované edici přináší další dvě písně navíc. Jednu z novinkových skladeb "ProtoMech" si můžete poslechnout na YouTube.com.


P.O.D. - The Awakening (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme žánr: alternativní metal

P.O.D. - The Awakening
Alternativní metalová formace P.O.D. vydává po roční odmlce novinkovou desku "The Awakening", která jistě patří u alternativně zaměřeného metalového publika k očekávaným počinům tohoto roku. Na v pořadí deváté studiovce s kapelou spolupracoval Howard Benson a kromě něj se ve studiu objevila také řada hostů - Maria Brink z formace In This Moment a Lou Koller, známý ze Sick Of It All. K pilotnímu singlu "This Goes Out To You" vznikl i videoklip, na který se můžete podívat tady. Ale pozor, podle slov muzikantů není možné soudit desku jen dle této písně, protože se skladby navzájem doplňují a provází je jeden koncept. "Naše nová deska je předurčena k tomu, abyste si ji poslechli celou a teprve pak z ní dělali závěry. Každá z písní je o postavě, která se pere se životem, přirozeně chybuje, bojuje a pokouší se. Dohromady tvoří příběh, ale aby skladby obstály i v dnešním světě, dokáže každá z nich obhájit své právoplatné místo," dodává osazenstvo P.O.D.


Rob Thomas - The Great Unknown (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / pop rock

Rob Thomas - The Great Unknown
Podobně jako v případě Natalie Imbruglie, se stejnou dobu čeká na i novou desku Roba Thomase. Nicméně u něj je to trošku jiné, protože ten před třemi roky vydal novinku se svými Matchbox Twenty. Svému třetímu sólovému albu dal název "The Great Unknown" a připravil pro něj celkem třináct písniček, kde hned první singl "Trust You" pro něj napsal Ryan Tedder z OneRepublic. Sám Thomas k tomu říká: "Ještě nikdy před tím jsem nezkoušel spolupracovat s jinými lidmi na mé vlastní nahrávce. Obvykle pracuju na nahrávkách jiných lidí, ale právě teď jsem to chtěl zkusit něco malinko odlišného a nevracet se zpátky s tím samým." I z tohoto důvodu k sobě přizval třeba lidi jako jsou elektronický hip hopový umělec Wallpaper, Shep Goodman a Aaron Accetta, kteří spolupracovali s American Authors, nebo Matt Serletic, který už pracoval na albech Matchbox Twenty.


Kadavar - Berlin (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Kadavar - Berlin
Německá rocková formace Kadavar působí na scéně od roku 2010 a na kontě má zatím dvě studiové desky, ke kterým přibude co nevidět třetí řadovka "Berlin". Vůbec poprvé se na ní ale představí nový baskytarista Simon Bouteloup. Muzikanti dali dohromady jedenáct nových písní a přidávají bonus v podobě předělávky "Reich der Träume" od Nico. Nyní si můžete vychutnat ukázku v podobě písně "The Old Man", ke které dali muzikanti dohromady i videoklip. Dodejme ještě, že deska bude k dostání v různých verzích - na CD a v několika různých barevných provedení vinylu.


Spector - Moth Boys (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Spector - Moth Boys
Oslovila vás před třemi lety debutová deska formace Spector "Enjoy It While It Lasts"? Pak by vám jistě neměl uniknout druhá počin této formace, který dostal do vínku název "Moth Boys".Z rádií už můžete znát singly jako "All The Sad Young Men" nebo "Bad Boyfriend". Společně s těmito skladbami obsahuje nahrávka celkem jedenáct písní, s jejichž produkcí kapele vypomohli Dev Hynes, Duncan Mills a Adam Jaffrey. Jendu z nich "All The Say Young Men" si můžete poslechnout na Vevo kanálu Vevo kanálukapely. Kapela si podle svých slov nahrávání užívala, ale jestli tomu tak bylo, posuďte sami.


Spock's Beard - The Oblivion Particle (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Spock's Beard - The Oblivion Particle
Americká progresivně rocková formace Spock's Beard funguje na hudební scéně přes dvacet let a nyní ohlašuje po dvouleté pauze novinkovou desku "The Oblivion Particle". Nahrávka, která obsahuje devět písní, vznikala pod dohledem producentů Richa Mousera, kytaristy kapely Alana Morsea a Johna Boegeholda. Podle prohlášení kapely se poslcuhači mohou těšit na tradiční progresivně rockovou nálož opepřenou moderním soundem. Sami se ale přesvědčte a poslechněte si jednu z nových písní "Tides Of Time". Pokud se vám bude líbit, vyčkejte oznámení koncertních termínů v rámci plánovaného podzimního turné.


The Strypes - Little Victories (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie rock

The Strypes - Little Victories
Irská senzace The Strypes na sebe opět upozorní - na pulty míří jejich druhá deska "Little Victories". Pokud ale očekáváte podobné bluesrockové ladění, jakým oplývala nahrávka "Snapshot" z roku 2013, budete jistě překvapení. Novinka je sice pořád trochu retro, ale tentokrát s nádechem stylu Kasabia a Arctic Monkeys. Deska bude navíc k dostání v několika verzích: Kromě klasické edice na CD mohou fanoušci sáhnout také po vinylu a luxusní vedzi CD. Podrobnější informace ke každé edici včetně singlů "Get Into It" a "Flat Out" najdete na stránkách vydavatelství.


Dále vychází:

Buckcherry - Rock 'N' Roll (Universal)
Butcher Babies - Take It Like A Man (Universal)
Crossing Edge - Breakout (Mystic Production)
Darktribe - The Modern Age (Mystic Production)
Dead Lord - Heads Held High (Universal)
Dead Lord - Heads Held High/Limited (Universal)
Eisregen - Marschmusik (Mystic Production)
Ghost - Meliora (Universal)
Ghost - Meliora (Universal)
Hate Eternal - Infernus (Mystic Production)
Hate Eternal - Infernus (Box) (Mystic Production)
Indesinence - Iii (Mystic Production)
Kagoule - Urth (Mystic Production)
Linda Ronstadt - Just One Look (Classic Linda Ronstadt) (Warner Music)
Lynch Mob - Rebel (Mystic Production)
The Murder Of My Sweet - Beth Out Of Hell (Mystic Production)
Pissgrave - Suicide Euphoria (Mystic Production)
Royal Hunt - Devil's Dozen (Mystic Production)
Různí - Pocahontas (soundtrack) (Universal)
Různí - Disneyland (soundtrack) (Universal)
Ruzní - Latino Dance Hits 2015 (Mystic Production)
Wildlights - Wildlights (Mystic Production)
Wolfheart - Shadow World (Universal)
Wrath Of Venus - Wrvth (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Buck Cherry - Rock 'N' Roll (Universal)
Dead Lord - Heads Held High (Universal)
Disturbed - Immortalized (Warner Music)
D'Angelo - Brown Sugar (Universal)
D'Angelo - Voodoo (Universal)
Eisregen - Marschmusik (Mystic Production)
Fear Factory - Genexus (Mystic Production)
Ghost - Meliora/Coloured Vinyl (Universal)
Hate Eternal - Infernus (Mystic Production)
John Lennon - Imagine (Universal)
John Lennon - Milk And Honey (Universal)
John Lennon - Mind Games (Universal)
John Lennon - Plastic Ono Band (Universal)
John Lennon - Rock 'N' Roll (Universal)
John Lennon - Some Time In New York City (Universal)
John Lennon - Walls And Bridges (Universal)
John Lennon/Yoko Ono - Double Fantasy (Universal)
Kadavar - Berlin (Bertus)
Kadavar - Berlin (Mystic Production)
Kagoule - Urth (Mystic Production)
Spock's Beard - The Oblivion Particle (Universal)
The Strypes - Little Victories (Universal)
Wildlights - Wildlights (Mystic Production)
Wolfheart - Shadow World (Universal)

Reedice:
Petra Göbelová - Normální žena (Bertus)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu