The Weeknd s "Can't Feel My Face" získal americké singlové zlato, One Direction debutovali na bronzu

11.08.2015 20:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

OMIho "Cheerleader" po čtyřech týdnech opouští čelo singlové hitparády, novým vládcem v USA je The Weeknd s "Can't Feel My Face", i když souboj to byl velmi těsný. Jeden z největších startů poslední doby předvedli One Direction, "Drag Me Down" debutovalo na trojce. Mezi alby zvítězil soundtrack z "Descendants".
The Weeknd - Can't Feel My Face
© facebook interpreta
SINGLY - The Weeknd to dokázal! Mezi kamarády a kolegy mám několik nadšenců, kteří jej poslouchají od prvního mixtape, vidět oblíbeného zpěváka na prvním místě je tak krásný pocit nejen pro mě. Fanoušci Weeknda za ty roky dostali do širšího povědomí a pak už stačilo, aby celý národ poznal, že interpret vlastně dělá hrozně líbivou muziku.

Posledních 12 měsíců bylo pro zpěváka neskutečných. Dosáhl Top 10 s "Love Me Harder", "Earned It" a "The Hills", nakonec však MJovský singl "Can't Feel My Face" byl ten, který Hot 100 dobyl. Jako správný rozumbrada dodám, že jsem to přece říkal. Nakonec to ale bylo opravdu těsné.

Weeknd vedl rádia se 152 miliony impresí oproti 144 milionů "Cheerleader", stažení měl 134 tisíc, vedle OMIho 129 tisíc, rozhodlo ale dotažení se ve streamech, kde si jako Streaming Gainer polepšil o 18 % na 15,4 milionů a tak zaostal za Jamajčanem jen o půl mega. V celkovém součtu bodů tak malé náskoky v rádiích a downloadech stačily.

Po více než 7 měsících tak máme teprve pátý různý zlatý singl, tak pomalu se hity na čísle 1 měnily naposledy před deseti lety. Kdo může být další výherce? Co třeba One Direction, kteří do Hot 100 vkročili rovnou bronzem, letošním nejvyšším startem. Povedené "Drag Me Down" dosáhlo 350 tisíc stažení a 8,5 milionů streamů a pro kapelu, nyní bez Zayna Malika už jen čtveřici, to je pátý Top 10 hit.

Co dále? Silentó kvůli nim spadl na čtyřku, na pětku, nové maximum, se dostalo "Lean On", a protože Major Lazer, DJ Snake absolvovali o víkendu v USA velké koncerty a objevili se v TV pořadech, příště to může být ještě lepší. Novou nejvyšší pozici má i Rachel Platten, s "Fight Song" vybojovala sedmičku. Naopak Taylor Swift, Wiz Khalifa a Fetty Wap se propadají.

Druhá desítka byla téměř neměnná, na 21. příčce ale debutoval Drake s "Back To Back", a zároveň přidal "Hotline Bling" na šedesát šestce a "Charged Up" na sedmdesát osmičce. Poté se objevil ještě na "100" Gamea na devadesátce. Na 64. příčce pak odstartovali Disclosure a Sam Smith s "Omen".

    Top 10 - singly:
  1. The Weeknd - Can't Feel My Face
  2. OMI - Cheerleader
  3.  N One Direction - Drag Me Down
  4. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  5. Major Lazer & DJ Snake feat. - Lean On
  6. Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  7. Rachel Platten - Fight Song
  8. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  9. Fetty Wap - Trap Queen
  10. Fetty Wap feat. Monty - My Way

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Různí - Descendants
© facebook interpreta
DESKY - Negativní rekord se v uplynulém týdnu udál v Billboard 200. Nejprodávanější deska zaznamenala pouze 30 tisíc prodaných kopií. Soundtrack z "Descendants" měl ještě o deset tisíc méně než dosud nejhůře prodávaná deska na zlatě, "Mission Bell" Amose Leeho z roku 2011.

S připočítáním vážených streamů a downloadů skladeb dosáhl soundtrack na 42 tisíc jednotek. Pokud jste o filmu nikdy neslyšeli, nedivím se, Disneyovské fantasy je určeno především pro americké děti. Letos to už je čtvrtý soundtrack v čele žebříčku.

V Top 10 pak máme už jen dvě novinky. "Professional Rapper" na sedmičce je debutem komediálního rappera Lil Dickyho, který se proslavil přes YouTube a na album se mu složili na Kickstarteru. Na devítce pak jako re-entry vítáme Led Zeppelin se znovu vydaným "In Through The Out Door". Album v roce 1979 strávilo sedm týdnů na prvním místě.

Zaujali také twenty one pilots, deska "Blurryface" vyšla nově na vinylu a vrátila se tak do první desítky. Co vybrat z nižších pozic? Snad jen "Water For Your Soul" Joss Stone na třicet čtyřce.

Příští týden se můžeme těšit na souboj velmi odlišných desek: "Kill The Lights" Luka Bryana a "Compton" Dr. Dre. Obě by měly dosáhnout 300 tisíc jednotek.

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - Descendants Sountrack (42 tisíc jednotek)
  2. Future - DS2 (37, -29 %)
  3. Taylor Swift - 1989 (35, -25 %)
  4. Ed Sheeran - x (30, -13 %)
  5. Jill Scott - Woman (27, -56 %)
  6. Sam Hunt - Montevallo (27, -1 %)
  7.  N Lil Dicky - Professional Rapper (26)
  8. twenty one pilots - Blurryface (25, +45 %)
  9. R Led Zeppelin - In Through The Out Door (24)
  10. Drake - If You're Reading This It's Too Late (23, +6 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY