shop.musicserver.cz
Nové desky pro 33. týden

Nové desky pro 33. týden

Vydáno: 16.08.2015 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ani dlouho trvající horka nezastavila nevysychající přísun hudebních novinek. Mezi těmi, na který se můžete těšit tento týden, je například sólová Grace Potter, Velšani Bullet For My Valentine, soundtrack k "True Detective", metaloví Soulfly, koncertní oslava Incognito, němečtí Madsen nebo blues-rockoví showmani Vintage Trouble.

Pokud se v pondělí 17. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bullet For My Valentine - Venom (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal / heavy metal

Bullet For My Valentine - Venom
Z Walesu pochází řada kvalitních kapel a interpretů a výjimkou není ani heavy metalový žánr. Kapela Bullet For My Valentine, kterou tvoří čtveřice nadaných hudebníků, má pro své fanoušky novinku v podobě páté studiovky "Venom". Současně se jedná o první desku kapely bez baskytaristy Jasona Jamese, který kapelu opustil během nahrávání uvedené novinky. Na jeho místo nastoupil Jamie Mathias. Z rádií můžete znát už několik singlů "Raising Hell", "No Way Out", "You Want A Battle? (Here's a War)" a "Army Of Noise". Nahrávka čítá celkem jedenáct písní a značnou porci z nich už kapela nasypala na své VEVO.


Grace Potter - Midnight (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Grace Potter - Midnight
Americká zpěvačka Grace Potter do této doby působila na hudební scéně se svojí kapelou The Nocturnals, ovšem nyní to poprvé zkusí čistě sólo. Svoji první desku nazvala "Midnight" a aby při jejím nahrávání a přípravě nebyla úplně sama, přizvala si k sobě producenta Erica Valentina, který má na svědomí řadu desek od Queens Of The Stone Age k Nickel Creek. Většinu nástrojů si nahráli jen takto ve dvojici, nicméně i tak v tuctu písniček uslyšíte několik hostů. Do hollywoodského studia Barefoot za nimi zavítali například i členové Nocturnals - bubeník Matt Burr, kytaristé Scott Tournet a Benny Yurco a basák Michael Libramento -, písničkář Rayland Baxter, zpěvačka Audra Mae, Noelle Skaggs z Fitz & The Tantrums, Wayne Coyne z The Flaming Lips, a Nick Oliveri z Queens Of The Stone Age. Prvním singlem se stala píseň "Alive Tonight", zbytek alba uslyšíte v ukázkách na Supraphonline.


Soulfly - Archangel (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal / groove metal

Soulfly - Archangel
Soulfly na svých fanoušcích nikdy nešetřili, na každé desce si dali patřičně záležet a jubilejní desátá studiovka Archangel není výjimkou. Deska obsahující deset písní je sice doposud nejkratším albem formace, nicméně i tak můžeme tvrdit, že velmi výživným. Jak prozradil lídr formace Max Cavalera, "je to velmi mystický, biblický a také exotický typ desky. Od alba 'Savages' se liší v zásadních věcech, jako je celkový zvuk a atmosféra. Třeba skladba 'Sodomites' vypráví o zničení Sodomy, 'Shamash' je o akadském bohu slunce, 'Ishtar' o babylonské královně, 'Titanomachy' zase o válce titánů." Produkci dostal na starost Matt Hyde, který dříve vypomohl také Slayer nebo Children Of Bodom. Ukázky společně s trailery se záznamy ze studia najdete na YouTube.com kanálu labelu Nuclear Blast.


Tip týdne

Vintage Trouble - 1 Hopeful Rd. (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rhythm & blues / soul / rock / blues

Vintage Trouble - 1 Hopeful Rd.
Americká blues rocková skupina Vintage Trouble sice existuje teprve pět let, ale i za tuto relativně krátkou dobu se dokázala poměrně slušně prosadit. Po vydání úspěšného debutového alba "The Bomb Shelter Sessions" v roce 2011, kdy zaujali svým mixem blues, energických beatů, soulových inspirací od Marvina Gaye a vibrací Jamese Browna, tento kvartet z Kalifornie předskakoval například Bon Jovi, The Who, Dave Matthews Bandu a aktuálně cestují po světě s AC/DC. Přitom všem stačili připravit konečně i pokračování debutu, které pojmenovali "1 Hopeful Rd.", kde ve dvanácti písničkách pokračují tam, kde skončili před čtyřmi roky. Úvodní skladba alba "Run Like The River" zazněla i při jejich letošním vystoupení na Glastonbury. Zbytek si můžete v ukázkách poslechnout na Supraphonline.cz. Komu se zalíbí, může titul najít i na vinylu.


Různí - True Detective (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / americana / roots rock

Různí - True Detective (soundtrack)
Je to teprve pár dnů, co televizní kanál HBO odvysílal poslední díl druhé řady seriálu "True Detective", kde si hlavní role zahráli Vince Vaughn, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch a Kelly Reilly. O hudební doprovod se i v této řadě postaral známý producent T-Bone Burnett, jehož hudební výběr najdete také na soundtracku. Ačkoli největší podíl na něm má Lera Lynn, tou hlavní hvězdou je Leonard Cohen, respektive jeho píseň "Nevermind", která byla úvodní znělkou této řady, přičemž její text se měnil s každou epizodou. Dalšími interprety, kteří tuto dvojici doplní se svými songy, jsou například Bob Dylan, Nick Cave, Warren Ellis, Cassandra Wilson, The Handsome Family a další. Seznam všech čtrnácti skladeb a jejich ukázky nabízí e-shop Supraphonline.cz.


Stray From The Path - Subliminal Criminals (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal / nu-metal

Stray From The Path - Subliminal Criminals
Americká hardcoreová formace Stray From The Path působí na hudební scéně od roku 2001. Nyní, dva roky po vydání desky "Anonymous" přichází na scénu s počinem "Subliminal Criminals", která se pyšní už pořadovým číslem osm. Fanouškům tvrdší muziky přináší jedenáct kousků včetně písní "First World Problem Child" s hostujícím Samem Carterem z Architects a "Eavesdropper" s Rou Reynoldsem, známým z Enter Shikari. Ve skladbě "Future Of Sound" si navíc poslechnete Codyho B. Warea. Nový materiál se podle názorů mnohých pohybuje už na hranici nu-metalu a rap metalu, ale nejlepší bude když si písně poslechnete a názor si sami uděláte. Navštivte proto YouTube.com kanál Sumerian Records, kde najdete řadu ukázek z novinky.


Incognito - Live In London 35th Anniversary Show (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / funk / acid jazz

Incognito - Live In London 35th Anniversary Show
Britská acid jazzová legenda, skupina Incognito, loni oslavila pětatřicet let svého působení na hudební scéně a podobně jako při kulatém výročí o pět let dříve i tentokrát slavila především na velkém londýnském koncertu. Narozeninová show se tentokrát odehrála v Shepherd's Bush Empire a opět u toho bylo několik hostů a přátel formace. S Incognito loňského 12. července vystoupil například italský zpěvák Mario Biondi, nebo americká soulová diva Carleen Anderson. Nyní pod názvem "Live In London 35th Anniversary Show" vychází záznam tohoto koncertu, a to hned ve třech podobách - jako audio na 2CD, nebo ve video podobě na DVD, či Blu-Ray. Upoutávkou mohl být jejich včerejší koncert v rámci Jihočeského jazzového festivalu nebo ukázka v podobě hitu "Always There".


Jay Pharoah - Can I Be Me? (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap / mluvené slovo

Jay Pharoah - Can I Be Me?
V roce 2010 se k americké show Saturday Night Live připojil herec, hlasový imitátor, rapper a improvizátor Jay Pharoah a za pět let se stal nedílnou součástí této relace. Jeho oblíbenost mu vynesla i jeho vlastní hodinový speciál nazvaný "Can I Be Me?", který nyní vychází ve zvukové podobě na CD. Album, které tak ocení především ti, kteří vládnou angličtinou a mají povědomí o americké kultuře, si bere na paškál osobnosti, jako jsou Chris Rock, Dave Chapelle, Eddie Murphy, Jay-Z, Kanye West, Katt Williams, Barack Obama, Eminem, Drake, Lil Wayne, Will Smith a řada dalších. Něco málo z jeho schopností naleznete na YouTube.com.


Madsen - Kompass (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / punk rock

Madsen - Kompass
Nebudeme-li počítat loňský živák "10 Jahre Madsen Live", napínala německá rocková kapela Madsen z Priessecku své fanoušky už tři roky. Následovník desky "Wo es beginnt" dostal název "Kompass" a dvanáct písniček, které pro něj bratři Madsenové připravili, opět kombinují prvky popu, rocku, indie a punku. Prvním singlem se stala skladba "Küss Mich", jejíž video sdílí Madsen prostřednictvím svého webu.


Různí - Ant-Man (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme na filmserveru.cz
žánr: filmová hudba

Různí - Ant-Man (soundtrack)
Dalším z Marvelovských komiksových hrdinů, který dostal svoje vlastní filmové zpracování, je Ant-Man, tedy hrdina disponující zvláštní schopností zmenšit své fyzické rozměry a zároveň znásobit svou sílu. Film "Ant-Man" měl u nás premiéru již před měsícem, ovšem stejnojmenný soundtrack k němu se k nám dostává fyzicky až nyní. Jeho náplň má na svědomí především autor hudby Christophe Beck, který v minulosti složil doprovod k filmům "Elektra", "Frozen" nebo "RED". K jeho sedmadvaceti kompozicím přibyly už pouze čtyři písničky od Commodores, Roye Ayerse, Camilo Azuquity a HLM. Ukázky ze soundtracku uslyšíte na Supraphonline.


Dále vychází:

Alexander Krichel - Sergej Rachmaninov - Piano Concerto No.2 (Sony Music)
Crown - Natron (Mystic Production)
Humangled - Prodromes Of A Flatline (Mystic Production)
Joan Baez - Blowing In The Wild (Mystic Production)
Kaipa - Discovering Kaipsa/Limited (Universal)
Kronos - Arisen New Era (Mystic Production)
Leon Fleisher - Four Hands (Sony Music)
Leon Fleisher - Two Hands (Sony Music)
My Refuge - A Matter Of Supremacy (Mystic Production)
Nils Monkemeyer - Brahms (Sony Music)
Olga Peretyatko - Rossini! -Digi- (Sony Music)
Pyogenesis - A Century In The Curse Of Time (Mystic Production)
Pyogenesis - A Century In The Curse Of Time (Fan Box) (Mystic Production)
Ragnaroek - Dornig (Mystic Production)
Redemption - Discovering Redemption/Ltd (Universal)
Rush - Signals/Audio (BluRay) (Universal)
Různí - Lady And The Tramp (soundtrack) (Universal)
Sacrilege - Six6Six (Mystic Production)
Tal & Groethuysen - 1915 (Sony Music)
Zandelle - Perseverance (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Bullet For My Valentine - Venom -Deluxe- (Sony Music)
Elvis Presley - Elvis 30 #1 Hits (Sony Music)
Elvis Presley - Elvis Presley (Sony Music)
Frank Sinatra - Watertown (Universal)
Madsen - Kompass (Sony Music)
Pyogenesis - A Century In The Curse Of Time (Mystic Production)
Rush - Signals (Universal)
Soulfly - Archangel (Mystic Production)
Status Quo - The Vinyl Collection (Universal)
The Band - Cahoots (Universal)
The Band - Islands (Universal)
The Band - Moondog Matinee (Universal)
The Band - Music From Big Pink (Universal)
The Band - Northern Lights Southern (Universal)
The Band - Rock Of Ages (Universal)
The Band - Stage Fright (Universal)
The Band - The Band (Universal)
Vintage Trouble - 1 Hopeful Rd. (Universal)

Reedice:
Atheist - Unquestionable Presence (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Chris Cornell - Euphoria Mourning (Universal)
Decomposed - Hope Finally Died ... (Mystic Production)

NÁZORY
  • BFMV (Fero, 16.08.2015 16:13) Reagovat

    Dúfam že na BFMV Venom bude aj recenzia :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu