V USA se nejvíce prodávala Jill Scott, singly počtvrté ovládl OMI

04.08.2015 21:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

OMI s "Cheerleader" možná naposledy vede singly, The Weeknd s "Can't Feel My Face" jej totiž výrazně dotáhl. Na nové maximum vystoupala MØ s "Lean On". Desek nejvíce prodala r'n'b zpěvačka Jill Scott, Top 10 dosáhli Lamb Of God, soundtrack ze "Southpaw" a šestnáctiletá Bea Miller.

OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - Top 10 nabídla jedinou změnu pořadí: hit "Lean On" Majora Lazera, DJe Snakea a jako Airplay Gainer vyskočil na šestku a tím tak o místo posunul čtyři ostatní singly a my už se těšíme na jeho živé podání na pátečním Fingers Up festivalu. Neměnné pozice však neznamají, že se nic nedělo.

OMI si totiž možná užívá poslední, čtvrtý týden na čele. The Weeknd s "Can't Feel My Face" totiž jako Digital Gainer výrazně dotáhl "Cheerleader" a navíc jeho singl dostal čerstvý videoklip a v uplynulém víkendu vystoupil na obrovsky populárním festivalu Lollapalooza.

Oba dosáhli se singly 148 tisíc downloadů, v rádiích vede Weeknd 144 ku 140 milionům impresí, ve streamech zase o 3 miliony vede OMI s 16,1 miliony. Zatímco "Cheerleader" si celkově polepšil o 5 % v celkových Billboardích bodech, "Can't Feel My Face" o procent patnáct a tipoval bych, že příště je triumf jeho.

Co se dělo mimo první desítku? Selena Gomez si s "Good For You" polepšila z šestnáctky na třináctku, když dosavadní maximum byla devítka, Fetty Wap s "679" vystoupal o dvě příčky na šestnáctku a Demi Lovato dorazila do Top 20 s "Cool For The Summer".

V celém Hot 100 nalezneme jen dvě novinky, "Fire N Gold" účastnice amerického X-Factoru Bey Miller na 78. místě (viz desky) a "Cheyenne" Jasona Derula na devadesátce.

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader
  2. The Weeknd - Can't Feel My Face
  3. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  4. Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  5. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  6. Major Lazer & DJ Snake feat. - Lean On
  7. Fetty Wap - Trap Queen
  8. Fetty Wap feat. Monty - My Way
  9. Rachel Platten - Fight Song
  10. Walk The Moon - Shut Up And Dance

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Apple Music nově započítáno do Billboard vzorců

Od tohoto týdne Billboard a Nielsen do žebříčků Billboard započítává i čísla ze streamovací služby Apple Music.
Změna tak zasáhne všechny hybridní (prodej + streaming + rádia) žebříčky včetně hlavního Hot 100 a protože deskový Billboard 200 se neslavně změnil na žebříček popularity s připočítáním vážených downloadů a streamů, tak i ten.
Celkem je nyní příhlíženo k těmto streamovacím službám: Amazon Prime, Apple Music, Beats Music, Google Play, Medianet, Rdio, Rhapsody, Slacker, Tidal, Spotify a Groove Music Pass (dříve Xbox Music). Deezer tam nenajdete, v USA příliš známý není.

Jill Scott - Woman
© facebook interpreta
DESKY - Tentokráte k vítězství postačilo pouze 62 tisíc jednotek. Tolik měla americká herečka a zpěvačka Jill Scott s pátou řadovkou "Woman". Opakuje tak vítězství čtyři roky starého "The Light of the Sun", ovšem s méně než polovičním prodejem.

Jedná se o první sólistku na čísle jedna po pěti měsících. Pokud bychom vyfiltrovali pouze žánr r'n'b, navazuje až na rok a sedm měsíců staré "Beyoncé" Beyoncé.

Dále se nám střídají starší alba s novinkami. Na dvojku spadl Future a bronz brali nově metaloví Lamb Of God. Ty si asi našinec vybaví kvůli nešťastnému smrtelnému incidentu fanouška a frontmana Randyho Blythea. "VII: Sturm Und Drang" je navzdory názvu jejich osmým albem.

Čtyřku měla Taylor Swift a za ní odstartoval soundtrack z filmu "Southpaw", tedy Eminem, 50 Cent, The Weeknd a další.

Za neúnavným Edem Sheeranem najdeme poslední novinku v elitní desítce, debut Bey Miller "Not An Apology". Přestože v druhé sezóně amerického X-Factoru skončila nyní šestnáctiletá zpěvačka až devátá, vzal si ji pod sebe Simon Cowell. Podle mě pro něj bude sedmé místo satisfakcí.

    Top 10 - alba:
  1.  N Jill Scott - Woman (62 tisíc jednotek)
  2. Future - DS2 (52, -65 %)
  3.  N Lamb Of God - VII: Sturm Und Drang (50)
  4. Taylor Swift - 1989 (47, -8 %)
  5.  N Různí - Southpaw Soundtrack (45)
  6. Ed Sheeran - x (34, +5 %)
  7.  N Bea Miller - Not An Apology (33)
  8. Meek Mill - Dreams Worth More Than Money (31, -21 %)
  9. Sam Hunt - Montevallo (27, -7 %)
  10. Tyrese - Black Rose (26, -49 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY