shop.musicserver.cz
Nové desky pro 32. týden

Nové desky pro 32. týden

Vydáno: 09.08.2015 06:04 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Hned čtyři koncertní záznamy se nám sešly v tomto týdnu. Ten hlavní má na svědomí Lindsey Stirling, ty další čeští Krabathor, američtí Gregg Allman a Geoffrey Golden. K nim se pak přidali folk-punkový Frank Turner, countryový Luke Bryan či metaloví Buried In Verona. Představíme také debutanty Golden Rules i druhou desku Don Broco.

Pokud se v pondělí 10. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lindsey Stirling - Live From London (DVD) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover / dubstep / electro house

Lindsey Stirling - Live From London
Je to teprve měsíc, co v Praze už podruhé během svého více jak rok trvajícího turné vystoupila americká houslistka a tanečnice Lindsey Stirling, a už se svým fanouškům připomene znovu. A opět koncertně. Pro toho, kdo se ani do Incheba Arény ani do Žlutých lázní nedostal, respektive pro ty, kteří by si její vystoupení rádi připomněli, přichystala záznam svého koncertu. Jak už poodhaluje název "Live From London", je na něm zachycené vystoupení z londýnského divadla The Forum, kde se zastavila se svoji show 6. listopadu loňského roku. Na tomto koncertě jí svými vokály navíc doplnily i dvě zpěvačky - Dia Frampton a Lzzy Hale z hard rockových Halestorm. Záznam můžete v obchodech nalézt jak ve video podobě na DVD a Blu-Ray, tak i jako audio na CD. Obě podoby nabídnou prakticky kompletní koncert s tím, že na DVD a Blu-Ray jsou připojeny ještě tři videoklipy a krátký rozhovor. Upoutávkou může být trailer na YouTube.com nebo ukázky na Supraphonline.cz.


Frank Turner - Positive Songs For Negative People (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folk punk

Frank Turner - Positive Songs For Negative People
Kariéra folk punkového písničkáře Franka Turnera za posledních několik let vystoupala strmě nahoru. Obzvláště dobře se chytla jeho poslední deska "Tape Deck Heart", která se v Británii dostala až těsně pod vrchol albové hitparády, a jako první z jeho nahrávek zasáhla výrazněji i Ameriku. Všichni jsou tedy napjatí, jak se povede následovníku tohoto alba, novince "Positive Songs For Negative People". Na ní Turner přinese celkem dvanáct písniček, které nesou čistě jeho rukopis. Nahrávalo se trošku netypicky v americkém Nashvillu a Frank Turner ani tentokrát nezůstal u jednoho producenta. Tentokrát mu padl do hledáčku Butch Walker, který má prsty v albech Pink, Avril Lavigne, Fall Out Boy, nebo i Taylor Swift. První ochutnávku naservíroval Turner v podobě lyric videa k písničce "Get Better". Pokud se vám zalíbí, můžete hledat i vinyl nebo o deset akustických verzí bohatší deluxe edici. Ukázky z ní nabízí třeba český Supraphonline.cz.


Luke Bryan - Kill The Lights (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country pop

Luke Bryan - Kill The Lights
S americkým countryovým zpěvákem Lukem Bryanem jsme se do této doby setkávali pouze v komentářích výsledků Billboardu, nicméně nyní vám můžeme představit jeho páté album "Kill The Lights". Už v květnu uvedl novinku pilotním singlem "Kick The Dust Up", který překvapil svými hip hopovými inspiracemi. Celý zbytek desky takový ale není. Aby byla patřičně rozmanitá, o to se postaral naprosto reprezentativní výběr countryových autorů. Na dvanácti písničkách se podíleli taková esa jako Luke Laird, Shane McAnally, Dallas Davidson, Chris DeStefano, Ashley Gorley, nebo Hillary Lindsey, tedy lidi, kteří mají na svědomí hity například Carrie Underwood, Kacey Musgraves, Keitha Urbana, nebo Blakea Sheltona. Co se týče producenta, zůstává Luke Bryan stálý - tím je opět Jeff Stevens. Jak se jim vše povedlo, zjistíte například z ukázek na Supraphonline.cz.


Buried In Verona - Vultures Above, Lions Below (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Buried In Verona - Vultures Above, Lions Below
Australská metalcoreová formace Bruied In Verona přichází na scénu s novinkou, která se již pyšní pořadovým číslem pět. Nahrávka "Vultures Above, Lions Below" potěší milovníky post hardcoreu dvanáctkou skladeb a vůbec poprvé se posluchače mohou těšit na projev kytaristy Marka Harrise a baskytaristy Brandona Martela. Naopak naposledy si na této desce zahrál bubeník Conor Ward. Z rádií už můžete znát trojici singlů "Can't Be Unsaid", "Pathways" a "Hurricane". První z nich najdete k poslechu na musicfeeds.com.au, o které zpěvák Brett Anderson prozradil, že vznikla zrovna v době, kdy mu bylo nejhůř: "Chtěl jsem se ze všeho vypsat a nechat to za sebou. Od té doby se snažím soustředit jen na samé pozitivní věci."


Tip týdne

Geoffrey Golden - Kingdom... Live! (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / gospel / křesťanská hudba

Geoffrey Golden - Kingdom... Live!
Křesťanskou hudbu a gospel ve spojení s r'n'b a soulem vám nepředstavujeme zrovna často. Dnes to trošku napravíme a představíme vám debutanta Geoffreyho Goldena, který na sebe upozornil vítězstvím v sedmé řadě gospelové televizní soutěže Sunday Best. Ačkoli název "Kingdom... Live!" napovídá, že se jedná o živák, je toto album zároveň i jeho debutem. Nahrávka vznikla během koncertu v Dallasu a o produkci se postaral sedminásobný držitel Grammy Kirk Franklin, který byl zároveň Goldenovým mentorem ve zmíněné soutěži. Celkem jedenáct písniček tento zpěvák z Clevelandu představuje prostřednictvím svého facebookového profilu.


Don Broco - Automatic (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Don Broco - Automatic
Pokud vás před třemi lety nadchl debut formace Don Broco, jistě se těšíte i na jejich druhou desku "Automatic". Aby si úspěch co nejvíce pojistili, pozvali si do studia jako producenta držitele Grammy Jasona Perryho. Ten se snažil posunout kapelu zase o kousek dál v tom smyslu, aby se zbytečně nezaobírali maličkostmi a nenechali se pohltit perfekcionismem. "Řekl nám, že celkový dojem a pocity jsou daleko důležitější a hodnotnější, než se snažit vše detailně vypracovávat. Když jsme poprvé začali psát, stanovili jsme si docela hloupé hranice. Bylo to ale zapotřebí, protože jsme se potřebovali opět naučit týmové práci," prozradil kytarista Simon Delaney. Výsledek si můžete poslechnout na stránkách magazínu Kerrang!.


Gregg Allman - Gregg Allman Live: Back To Macon, GA (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / rock'n'roll

Gregg Allman - Gregg Allman Live: Back To Macon, GA
Ačkoli americký kytarista a zpěvák Greg Allman nahrál nejen se svým bandem řadu živáků, včetně toho z loňského roku, kde ho doplnila řada jeho slavných kolegů, ten letošní s názvem "Gregg Allman Live: Back To Macon, GA" bude jiný. Poprvé se tu na DVD a Blu-Ray prezentuje jako sólový muzikant. Jak už název napovídá, záznam koncertu vznikl v Georgii ve městě Macon, kde před čtyřiceti lety s Allman Brothers Band začínal. Ono sólový je ale třeba brát s rezervou. V Grand Opera House ho totiž doprovodilo dalších osm muzikantů, včetně veterána z Allman Brothers Band, perkusisty Marca Quinones. Jako speciální host vystoupil i Allmanův syn Devon. Záznam vedle zmíněné video podoby, bude mít i pouze audio podobu, kde šestnáct písniček vyjde jak na CD, tak i na vinylu. Navnadit vás mohou videa na Allmanově kanálu YouTube.com. Více ukázek pak najdete na Supraphonline.cz.


HEALTH - Death Magic (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: noise rock

HEALTH - Death Magic
Americká noise rocková formace HEALTH se po dlouhých šesti letech hlásí o slovo s novou deskou. Nahrávka s titulem "Death Magic" je v pořadí třetím albem tohoto kvartetu a v rádiích se jako první ochutnávka objevila skladba "New Coke", následovaná kouskem "Stonefist". Kromě těchto dvou písní čítá nahrávka dalších deset skladeb. Všechny produkoval The Haxan Cloak, vlastním jménem Bobby Krlic. Podle dosavadních recenzí se nahrávka náramně povedla, což ostatně můžete ohodnotit sami na oficiálních stránkách kapely. O svůj názor se nezapomeňte podělit v komentářích.


Julio Bashmore - Knockin' Boots (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: house

Julio Bashmore - Knockin' Boots
Bristolský producent Matt Walker, jehož budete spíše znát pod pseudonymem Julio Bashmore, se v minulosti podepsal pod nahrávkami Hyetal, L-vis 1990 a především pak pod albem "Devotion" Jessie Ware. Svůj první sólový singl "Battle For Middle You" představil už v roce 2011 a od té doby se čekalo na albovou prvotinu. Nakonec se jí fanoušci dočkali letos pod názvem "Knockin' Boots" a ve dvanácti skladbách, převážně v houseovém stylu najdete i několik hostů. Na desce uslyšíte interprety jako Sam Dew, BIXBY, J'Danna, Seven Davis Jr. a Okmalumkoolkat. Některé z nich uslyšíte i v ukázkách na Basmorově profilu soundcloud.com.


Krabathor - Rebirth Of Brutality: Live In Uherské Hradiště (Mystic Production)
Badnzone / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: extrémní metal

Krabathor - Rebirth Of Brutality: Live In Uherské Hradiště
Pro příznivce české metalové scény máme nyní skvělou zprávu. Legenda extrémního metalu, kapela Krabathor, ohlásila letos na jaře comeback a po krátkém turné tu máme i novinkový živák "Rebirth Of Brutality: Live In Uherské Hradiště". Třídiskový materiál nabídne dohromady tři hodiny videa, kromě záznamu samotného koncertu například obsáhlý rozhovor pořízený ve spolupráci s magazínem Spark nebo záběry z festivalu Brutal Assault, kde formace vystoupila v loňském roku. Už samotné zpracování balení je velmi moderní a promyšlené. "Jako témata jsem zvolil především proti-křesťanský postoj, válečné hrůzy, politiku, ale také například trendy dnešní doby jako povrchní jednání, dogmata, jaderný konflikt, lež a pokrytectví či absenci pokory. Veškerá použitá grafika by měla fungovat i jako jednotlivé panely, nicméně prvotní idea byla koncepční dílo," prozradil autor grafické podoby materiálu Jaroslav "Corvus" Burda.


Různí - The Man From U.N.C.L.E. (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme na filmserveru
žánr: filmová hudba

Různí - The Man From U.N.C.L.E. (soundtrack)
Za pár dní do českých kin vtrhne nový špionážní film Guye Richieho "The Man From U.N.C.L.E.", který u nás poběží pod názvem "Krycí jméno U.N.C.L.E.". Hudbu k tomuto filmu měl na starosti Daniel Pemberton, který skládal hubu již k filmu "Blood" nebo "Konzultant" a aktuálně dodělává hudbu k snímku "Steve Jobs". Není tedy překvapením, že právě jeho kompozice zabírají na soundtracku "The Man From U.N.C.L.E." největší prostor. Nicméně mezi čtyřiadvaceti položkami najdeme i písničky, o jejichž podání se postarali Roberta Flack, Tom Zé, Solomon Burke, Louis Prima a The Witnesses, Luigi Tenco, Peppino Gagliari, či Nina Simone. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí internetový obchod Amazon.de.


Paul Kalkbrenner - 7 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika

Paul Kalkbrenner - 7
Tento týden máme hudební lahůdku i pro milovníky elektronické hudby. Těm totiž jméno Paula Kalkbrennera není jistě neznámé. Legendární producent má na kontě už šest studiových desek a nyní představují sedmý počin s jednoduchým názvem "7". Pilotní vlaštovkou z novinkové desky se stala skladba "Cloud Rider", ke které vznikl i videoklip. Kromě této skladby obsahuje nahrávka ještě dalších jedenáct skladeb. Pozorní posluchači v rozmanitých chutích alba jistě najdou i ingredience v podobě písní "White Rabbit" z dílny Jefferson Airplane a "Never Too Much" Luthera Vandrosse.


Golden Rules - Golden Ticket (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / soul /

Golden Rules - Golden Ticket
Název projektu Golden Rules vám zřejmě nic neřekne, což není až takové překvapení, protože vznikl teprve letos. Pod tímto názvem se spojil americký rapper Eric Biddines a britský producent Paul White, kterého můžete znát ze spolupráce s Danny Brownem nebo Charli XCX. Spojením těchto dvou muzikantů vznikl debut "Golden Ticket" s celkem třinácti písničkami, které oscilují mezi soulem a hip hopem. Ve většině z nich si vystačili úplně sami, pouze v jedné jim zahostoval Mos Def. Jak zní podstatná část alba, zjistíte díky streamu na stránkách consequenceofsound.net.


Dále vychází:

Abbado/Lucern.Festiv.Orch. - Symfonie 9 (Universal)
Battle/Domingo/Levine - Live In Tokyo 1988 (Universal)
Enabler - Fail To Feel Safe/Limited (Universal)
Krisiun - Forged In Fury/Limited (Universal)
Lee Santana - A Song Of Divine Love (Sony Music)
Terror - The 25th Hour/Limited (Universal)
Weissenberg Alexis - Partity Bwv 828+830/Aj. (Universal)

Vychází na vinylu:
Ansermet/Osr - Daphnis Et Chloe (Universal)
Billie Holiday - Lady In Satin (Sony Music)
The Clash - London Calling (Sony Music)
Don Broco - Automatic (Sony Music)
Enabler - Fail To Feel Safe (Universal)
Frank Turner - Positive Songs For Negative People (Universal)
Health - Death Magic (Universal)
Karajan/WPH - Louskáček/Peer Gynt (Universal)
Kings Of Leon - Only By The Night (Sony Music)
Krisiun - Forged In Fury (Universal)
Patti Smith, - Horses (Sony Music)
Paul Kalkbrenner - 7 (Sony Music)
Rage Against The Machine - Rage Against The Machine (Sony Music)
Smith Patti - Easter (Sony Music)
Solti/CSO - Symfonie 8 (Universal)

Reedice:
Elvis Presley - Today (Legacy Edition) (Sony Music)
Gamma Ray - Heading For Tomorrow (Anniversary Edition) (Mystic Production)

NÁZORY
  • Jste si jistí, že ten Paul Kalkbrenner bude mít... (Anonym, 09.08.2015 14:01) Reagovat

    Jste si jistí, že ten Paul Kalkbrenner bude mít death metalové album?

    • Re: Jste si jistí, že ten Paul Kalkbrenner bude mít... (Tomáš Parkan - musicserver.cz, 09.08.2015 16:53) Reagovat

      Omlouváme se, kolegyně neupravila žánr. Chybu jsem opravil.

  • Fear Factory - Genexus (Josh, 10.08.2015 13:22) Reagovat

    V patek 7.8. vyslo nove album Fear Factory - Genexus, ale v prehledu chybi. Je prehled nejak omezeny na ciste 'klasickou' distribuci (dostupnost CD jsem nezjistoval, album jsem si koupil digitalne pres Google Play)? Diky

    • Re: Fear Factory - Genexus (Tomáš Parkan - autor, 10.08.2015 13:38) Reagovat

      Dobrý den, ano. Až na výjimky některých českých projektů jsou v článku zmiňovány tituly, které u nás v ten daný týden vyšly fyzicky. Co se týče Fear Factory, v ČR vychází toto album fyzicky až v pátek 21.8., takže je budeme zmiňovat v článku za dva týdny.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Stále neporažený Frank Turner se vrátí do Prahy s novým albem i svými The Sleeping Souls (28.03.2024 07:37)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu