Rapper Future v USA dosáhl svého prvního triumfu v albech

28.07.2015 22:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Future v rychlém sledu vydal už třetí desku a vida, "DS2" již dosáhla zlata. Dařilo se také Tame Impala, naopak propadli elektroničtí Ratatat nebo The Chemical Brothers. V singlech si OMI zvýšil náskok nad The Weekndem, nejvyšší debut měli 5 Seconds Of Summer a mega posun se povedl Fettymu Wapovi.

OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - OMI si s "Cheerleader" připisuje třetí vítězný týden. Navíc zvýšil náskok na "Can't Feel My Face" The Weeknda. Hit v USA zaznamenal 163 tisíc downloadů, 13,7 milionů streamů a 131,8 milionů rádiových impresí.

Oproti tomu Weeknd měl 122 tisíc downloadů, 10,8 milionů streamů a 136,8 milionů rádiových impresí. O čtvrtinu mu přitom spadly downloady, které ho tak stály možné vítězství. "Can't Feel My Face" ale zrovna dostalo videoklip, bitva o zlato tak pokračuje dál.

Zprávou týdne je úspěch Fettyho Wapa. S "Trap Queen" sice zůstal šestý, na sedmičku však z 87. místa vystřelil další singl "My Way" poté, co byl uvolněn na digitální služby. Posledním, aspoň tak velkým skokem, byl posun "Roar" Katy Perry z 85. příčky na stříbro dva roky zpět. "My Way" dosáhlo 152 tisíc downloadů a 6,6 milionů streamů, a to zejména z uživateli nahraných klipů na YouTube, track totiž zatím oficiální video nemá.

Fetty Wap je navíc prvním rapperem po čtyřech letech, který má v Top 10 hned dva vlastní singly, od Lil Waynea s "She Will" a "How To Love". A protože jeho další skladba "679" je osmnáctá, následuje po dvou letech Eminema, který jako poslední vtísnil tři skladby do Top 20.

Zbývající posuny v první desítce můžete vidět níže, Silentó se například vrátil na své maximum, bronz.

Jasně nejvyšší debut měli 5 Seconds Of Summer, pop-punková kapela s "She's Kinda Hot" odstartovala na dvacet dvojce s bronzem v downloadech se 124 tisíci staženími. Demi Lovato se s "Cool For The Summer" jako Digital Gainer posunula na 24. příčku a po vydání videa ji určitě uvidíme ještě výše. Na rovné šedesátce debutovali Calvin Harris & Disciples s novinkou "How Deep Is Your Love".

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader
  2. The Weeknd - Can't Feel My Face
  3. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  4. Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  5. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  6. Fetty Wap - Trap Queen
  7. Fetty Wap feat. Monty - My Way
  8. Rachel Platten - Fight Song
  9. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  10. Major Lazer & DJ Snake feat. - Lean On

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Future - DS2
© facebook interpreta
DESKY - Rapper Future v rozmezí tří let stačil vydat už tři alba a po Top 10 "Pluto" a stříbrném "Honest" se mu nyní podařilo s novinkou "DS2" vybojovat zlato. Desku, jejíž název znamená "Dirty Sprite 2" a navazuje na mixtape, téměř celou produkoval Metro Boomin a nachází se ní pouze jediný host, Drake, na singlu "Where Ya At".

Vyšla teprve týden od prvotního oznámení a za debutový týden se jí prodalo více než dvakrát více než v případě předchozí řadovky. Podobně nečekaně vyšly letos už desky rapperů Meeka Milla, Kendricka Lamara a Drakea.

Taylor Swift jsme měli opět na stříbru, na trojku spadl s jen lehkým propadem prodejů Tyrese a následovaly tři novinky. Australští psychadelicky rockoví Tame Impala s bramborovou medailí oslavují premiérové Top 10 umístění v USA, "Currents" je jejich třetí počin. Jak můžete vidět níže, trojice desek měla shodně 50 tisíc, rockerům tak jen o stovky kusů uniklo stříbro.

I další dva debuty dělilo jen málo, countryoví Alan Jackson a Jason Isbell dosáhli 48, respektive 47 tisíc. Zatímco Jackson získal již své čtrnácté umístění v první desítce, pro Isbella je to první takový úspěch.

Co ještě doporučit, i když se nevlezlo do elitní desítky? Elektronickou hudbu: "Magnifique" Ratatat (36) a "Born In The Echoes" The Chemical Brothers (73). U ani jednoho z interpretů se vysoké umístění nečekalo, zasloužili by si jej ale.

    Top 10 - alba:
  1.  N Future - DS2 (151 tisíc jednotek)
  2. Taylor Swift - 1989 (50, -9 %)
  3. Tyrese - Black Rose (50, -35 %)
  4.  N Tame Impala - Currents (50)
  5.  N Alan Jackson - Angels And Alcohol (48)
  6.  N Jason Isbell - Something More Than Free (47)
  7. Meek Mill - Dreams Worth More Than Money (39, -26 %)
  8. Ed Sheeran - x (33, -4 %)
  9. Sam Hunt - Montevallo (30, -1 %)
  10. ▼ Kidz Bop Kids - Kidz Bop 29 (25, -35 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY