shop.musicserver.cz
Nové desky pro 31. týden

Nové desky pro 31. týden

Vydáno: 02.08.2015 08:24 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinky ve stojanech s hudbou budou opět řádně žánrově rozkročené. Elektroniku zastoupí Asian Dub Foundation, world music Jitka Šuranská s kolegyněmi z Maďarska a Izraele, indie rock The Maccabees, neo soul Lianne La Havas a trochu jiný gospel má na svědomí Gurrumul. Pro rockery vychází tento týden netradiční živák U.D.O. nebo comebacková deska Veruca Salt.

Pokud se v pondělí 3. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Asian Dub Foundation - More Signal More Noise (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trip hop / electronica / big beat

Asian Dub Foundation - More Signal More Noise
Britští Asian Dub Foundation vydali před dvěma roky album "The Signal And The Noise", na kterém se zpět do skupiny vrátili zakládající členové DR Da, Rocky Singh a Ghetto Priest a navíc se na něm uvedl nový člen, neortodoxní flétnista Fluteboxer Lee. Album bylo určené pouze pro japonský trh, ale formace se letos rozhodla nahrát jej znova a nabídnout ho fanouškům po celém světě pod názvem "More Signal More Noise". Rovnou z turné vtrhli do londýnských Red Bull Music Studios a během tří dnů natočili jedenáct kousků tak, jako by je hráli naživo s minimem overdubbingu. Za další tři dny bylo album smícháno. Výsledkem ovšem není pouze jiná podoba původního alba, ale pouze některých skladeb a naopak několik novinek přibylo. Novinkou je například písnička "Fall Of The House Of Cards", kterou ADF nahráli společně s indickou skupinou Gandu Circus, nebo skladba "Get Lost Bashar", která je inspirovaná vraždou syrského básníka Ibrahima Qashousha během Arabského jara. Několik ukázek z desky už skupina nabízí na svém webu a navíc si je budete moct užít i naživo. ADF budou totiž jednou z hlavních hvězd festivalu Rock For Churchill.


Creepoid - Cemetery Highrise Slum (Warner Music)

web / facebook.com / Bandzone / psali jsme
žánr: alternativní rock

Creepoid - Cemetery Highrise Slum
Rockeři z Philadelhie, kteří tvoří formace Creepoid, se příští týden připomenou s deskou "Cemetery Highrise Slum". Nástupce rok starého stejnojmenného díla nebude už podle názvu oplývat nijak závratně pozitivními skladbami a podle dosavadních recenzí se fanoušci mohou těšit hlavně na pořádnou dávku deprese a melancholie. Taky se ale dočkají odkazů na grunge, shoegaze, britpop nebo dokonce Sonic Youth. Jaký je výsledný sound celé desky, to posuďte po poslechu ukázek na stránkách stereogum.com. O svůj názor se nezapomeňte podělit do komentářů.


The Maccabees - Marks To Prove It (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Creepoid - Cemetery Highrise Slum
Britská formace The Maccabees se po úspěchu své třetí desky poněkud stáhla ze scény. Následovníka úspěšné "Given To The Wild" začal londýnský kvintet chystat již na začátku roku 2013, avšak ani rok poté s nahráváním moc nepokročil. Vydání ohlásili na květen letošního roku, ale nakonec se dostává na pulty obchodů až nyní. Příznivci kapely dostanou za čekání celkem jedenáct písniček, z nichž část už nyní sdílí prostřednictvím svého VEVO profilu. Pokud se vám aktuální svěží zvuk kapely zalíbí, můžete v obchodech hledat také vinyl.


U.D.O. - Navy Metal Night (Mystic Production)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

U.D.O. - Navy Metal Night
Pokud nedáte dopustit na tradiční metalovou muziku a Accept jsou vaše srdeční záležitost, nenechte si ujít ani novinku U.D.O., za kterou stojí právě bývalý frontman Accept Udo Dirkschneider. Formace v čele s nesmrtelným zpěvákem vydává nevšední živák "Navy Metal Night" se záznamem vystoupení odehraného v únoru loňského roku ve společnosti německého námořního orchestru a sboru. Set bude k dostání na CD, DVD a Blu-ray disku včetně různých variant. "Celé vystoupení mě dostalo. Bylo to pro mě jako splnění obrovského snu," dodal k setu sám frontman. Ukázku najdete tady.


Lianne La Havas - Blood (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo soul

Lianne La Havas - Blood
Jsou to prakticky tři roky, kdy jsme vám poprvé představili britskou zpěvačku Lianne La Havas a její debut "Is Your Love Big Enough?". Od té doby vystoupila například na Glastonbury, začala úzce spolupracovat s Princem, Alt-J, nebo Aqualung a nyní se konečně hlásí se svým druhým albem nazvaným "Blood". Inspirací pro toto album jí byla návštěva na Jamajce, a tak není divu, že do jejího neo soulu s jazovými inspiracemi přibyly další prvky stylů, jako jsou reggae, doo-wop, gospel a r'n'b. Svůj podíl na výsledném zvuku má také producent Di Genius, kterého na Jamajce potkala. Ten se zařadil po bok dalších spolupracovníků, kterými jsou Paul Epworth, Matt Hales, tedy Aqualung, či Mark Batson, který je známý ze spolupráce s Eminemem, Sealem nebo Aliciou Keys. Výsledkem je deset písniček, z nichž část již v různých podobách sdílí na svém YouTube.com.


Veruca Salt - Ghost Notes (Warner Music)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Veruca Salt - Ghost Notes
S čerstvou náloží rockové muziky se co nevidět pochlubí i americká formace Veruca Salt. Kvartet z Chicaga nechal své fanoušky čekat na novinku dlouhých devět let, protože teprve před dvěma lety kapela ohlásila comeback a muzikanti se pustili do příprav "Ghost Notes". Jako producenta si vybrali Brada Wooda, který s nimi spolupracoval i na debutu "American Thighs". Osazenstvo kapely se na očekávané desce sešlo navíc ve své původní sestavě, ve které hráli naposled na desce "Eight Arms To Hold You" z roku 1997. Novinka čítá celkem čtrnáct nových písní, přičemž dvě z nich jste mohli slyšet už během loňského roku - "The Museum of Broken Relationships" a "Black and Blonde", kterou původně nahrála Nina Gordon pro svou debutovou sólovku. Ochutnávku v podobě pilotního singlu "Laughing In The Sugar Bowl" si můžete poslechnout na YouTube.com.


Tip týdne

Gurrumul - The Gospel Album (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / gospel

Gurrumul - The Gospel Album
Ačkoli bychom za jménem Gurrumul mohli hledat například i nějakou black-metalovou kapelu, je vše zcela jinak. Skrývá se za ní australský, respektive austrálský zpěvák Geoffrey Gurrumul Yunupingu, který je tedy potomek původních obyvatel Austrálie. Narodil se jako slepý a i přes to se naučil hrát na bubny, klávesy, didgeridoo a také na kytaru pro praváky, kterou ale drží jako levák. Když v roce 2008 vydal své debutové album "Gurrumul", byl nominovaný na čtyři australské hudební ceny ARIA, z nichž dvě také získal. Mezi jeho fanoušky se řadí například Elton John, Sting, či Björk. Jeho třetí album dostalo název "The Gospel Album" a jak název napovídá, dvanáct písniček, které na něj zařadil, má tentokrát duchovní nádech a podtext. Bližší seznámení s tímto zpěvákem i prvním singlem "Jesu" poskytuje web jeho labelu.


Ecstatic Vision - Sonic Praise (Mystic Production)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock / alternativní rock

Ecstatic Vision - Sonic Praise
Jestliže vás už nudí tradiční alternativné rockové kapely, nezapomeňte tento týden věnovat svou pozornost formaci Ecstatic Vision. Kapela totiž přichází na trh s novinkou "Sonic Praise". Pětiskladbový debut nadějné formace se nese na omamných vlnách, které rozráží intenzivní kytarové riffy. Nechybí ani notná dávka psychedelie, díky které působí celá nahrávka až nadpozemsky. Přesvědčte se sami a na stránkách stereogum.com si poslechněte dvanáctiminutové veledílo "Astral Plane" společně s ostatními písněmi z novinkového alba. Svůj názor nám sdělte v komentářích!


Marco Beltrami & Philip Glass - The Fantastic Four (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme na filmserveru
žánr: instrumentální hudba / filmová hudba

Marco Beltrami & Philip Glass - The Fantastic Four (soundtrack)
Za týden bude mít světovou premiéru nový příběh Fantastické čtyřky, který do našich kin vstoupí s týdenním zpožděním. Ovšem již nyní si můžete vychutnat soundtrack k tomuto snímku, kde původní čtveřici herců nahradila nová krev. Vypráví o neúspěšném pokusu o teleportaci, díky níž získají čtyři mladí vědci specifické superschopnosti, které se jim budou hodit v boji proti tyranovi, jenž má v úmyslu ovládnout svět. Orchestrální hudbu k filmu složila dvojice Marco Beltrami a Philip Glass a pětadvacet kompozic zaplnilo i zmíněný soundtrack. Fragmenty z nich uslyšíte i v různých video ukázkách na webu snímku.


Kataklysm - Of Ghosts And Gods (Mystic Production)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Kataklysm - Of Ghosts And Gods
Kanadská death metalová formace Kataklysm platí ve svém žánru nejen za jednu nejlepších, ale také za jednu z nejsvědomitějších a nejpracovitějších kapel. Za svou dvacetiletou kariéru zvládlo osazenstvo formace vydat jedenáct desek, které brzy doplní novinková "Of Ghosts And Gods". Nahrávka přináší posluchačům deset kousků, jejichž atmosféru vystihuje už samotný přebal alba. Pro jeho vytvoření angažovali muzikanti Art By Surtsey. "Přebal desky odráží realitu lidskosti - od samotné existence po smrt, od smrtelnosti až k věčnosti," dodalo osazenstvo Kataklysm. Na finálních přípravách se podílel například i vyhledávaný britský producent Andy Sneap, který spolupracoval také s Megadeth, Exodus, Amon Amarth nebo Testament.


Jitka Šuranská & Irén Lovász & Michal Elia Kamal - Tři hlasy / Three Voices (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

Jitka Šuranská & Irén Lovász & Michal Elia Kamal - Tři hlasy / Three Voices
Loňské Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou spojily tři zpěvačky ze třech zemí - českou držitelku žánrového Anděla Jitku Šuranskou, maďarská folklórní hvězda Irén Lovasz a kosmopolitní skupina Light In Babylon s izraelskou zpěvačkou íránského původu Michal Elia Kamal. Nové album "Tři hlasy / Three Voices" je záznamem jejich setkání a společného koncertního vystoupení, kde je dále doprovodil ještě pražský mezinárodní ansámbl Shum Davar a mandolinista Martin Krajíček. "Na přípravu společného vystoupení jsme měli dva dny a museli jsme překonávat jazykové bariéry. Také bylo zvláštní stavět kapelu z lidí, kteří se vůbec neznají, nic o sobě neví a pochází z různých kultur," přiznává počáteční nejistotu Jitka Šuranská. Zpěvačka Michal Elia Kamal dodává: "Pro mě je zpívání písní v maďarštině nebo v češtině něco, co vychází z mého srdce, protože dokonce i když odtam nejsem, stejné pocity a stejné příběhy už nosím dávno v sobě." Jak vše nakonec dopadlo, můžete zjistit z ukázek na webu vydavatelství Indies Scope.


Různí - Descendants (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: teen pop

Různí - Descendants
Disney Channel právě uvedl svůj nový film "Descendants", který u nás poběží pod názvem "Následníci". Jak název napovídá, půjde o potomky, ovšem ne jen tak ledajaké, ale přímo pohádkové. Všichni známe ony konce "a žili šťastně až navěky", ale co se děje pak? Inu, ve většině případů následují křtiny a Popelka, Sněhurka a další se stali rodiči a jejich potomci žijí obyčejným pohádkovým životem - jsou krásní, zpívají písně, sní o svých princích nebo princeznách a samozřejmě chodí do školy. Jenže své potomstvo nemusí mít jen ti, o kterých pohádka je a pro které končí dobře, své tři tečky mají i ti ostatní. V tomto muzikálu ztvárnili hlavní role aktuální hvězdy stanice, jako Dove Cameron, Cameron Boyce, Booboo Stewart, Sofia Carson, a tak není divu, že jsou hlavními interprety i stejnojmenného soundtracku. Většinu ze třinácti písniček z filmu už dnes najdete na VEVU Disney Channel.


Různí - Živá píseň Strážnice (Český rozhlas)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folklór

Různí - Živá píseň Strážnice
Mezinárodní folklorní festival ve Strážnici letos oslavil sedmdesáté výročí své existence a u této příležitosti vychází jakési ohlédnutí za posledními patnácti ročníky na albu "Živá píseň Strážnice". Autoři a editoři se rozhodli koncipovat dva zvukové disky tak, aby na tom prvním vynikla pestrost festivalového dění v jeho regionální a hudební různorodosti, rozmanitosti scén a v náznaku vykreslené účinkování národnostních menšin i zahraničních souborů. Druhý zvukový nosič je pak zaměřen na významné osobnosti, z nichž někteří už nejsou mezi námi. Ze zesnulých jmenujme například primáše Zdenka Kašpara, zpěváka Jaroslava Kováříka, cimbalistu a redaktora Jana Rokytu st., či zpěváka Luboše Holého. Dále jsou zastoupeni Dušan Holý, Jarmila Šuláková, Vlasta Grycová, Milan Križo, Jan Karpiel, Antonín Konrády, Václav Harnoš a další.


Reedice poslední trojice desek arzenálu Led Zeppelin

Přínos Led Zeppelin na rockovou scénu je neodmyslitelný. Kapela, díky které vznikla řada dalších nadějných a úspěšných formací, má na svém kontě celkem devět studiových desek se nyní připomíná reedicí posledních třech alb - "Presence" z roku 1976, "In Through The Out Door" vydanou o tři roky později a "Coda" z roku 1982. Uvedené nahrávky jsou nyní k dostání v luxusních reedicích a prošly důkladným remasteringem. Kromě standardních tracklist obsahují i spoustu materiálu navíc v podobě "hrubých mixů", jak je tomu v případě desek "Presence" a "In Through The Out Door". Rozšířená verze alba "Coda" přináší navíc rovnou patnáct písní, rozprostřených na dvě CD.


Dále vychází:

Alondra De La Parra - Stravinsky: Werke Für Klavier Und Orchester (Sony Music)
Ann Hallenberg - Agrippina - Opera Arias By Graun, Händel, Perti, A.O. (Sony Music)
Bocelli/Wilson - Turandot (Universal)
Goblin Rebirth - Goblin Rebirth (Mystic Production)
Kiss - Lafayette Music Room (bootleg) (Bertus)
Pearl Jam - Aladdin, Las Vegas (bootleg) (Bertus)
Pearl Jam - Deep (Live In Chicago 1992) (bootleg) (Bertus)
Rush - Kiel Auditorium (bootleg) (Bertus)
Různí - The Darjeeling/Limited (Universal)
Soundgarden - Damage Noveau (bootleg) (Bertus)
Soundgarden - Live At The Palladium Hollywood (bootleg) (Bertus)
The Very Best Of Percy Sledge & Ben E. King (Warner Music)
Xandria - Fire & Ashes (EP) (Mystic Production)
Year Of The Goat - The Unspeakable (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Jackie McLean - Capuchin Swing (Universal)
Joe Henderson - Page One (Universal)
Kataklysm - Of Ghosts And Gods (Mystic Production)
Led Zeppelin - Coda (Remastered Original) (Warner Music)
Led Zeppelin - Presence (Remastered Original) (Warner Music)
Lianne La Havas - Blood (Warner Music)
Miles Davis - Volume 1 (Universal)
Pearl Jam - Aladdin, Las Vegas (Bertus)
Placebo - Placebo (Universal)
Steve Rothery - The Ghosts Of Pripyat (Universal)
The Band - Cahoots (Universal)
The Band - Islands (Universal)
The Band - Moondog Matinee (Universal)
The Band - Music From Big Pink (Universal)
The Band - Northern Lights Southern (Universal)
The Band - Rock Of Ages (Universal)
The Band - Stage Fright (Universal)
The Band - The Band (Universal)
The Maccabees - Marks To Prove It (Universal)
Tina Brooks - True Blue (Universal)

Reedice:
Alice Cooper - The Studio Albums (1969-1983) (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Headlinerem Ostravy v plamenech, která slaví deset let metalové jízdy, je Udo Dirkschneider (26.03.2024 16:12)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu