Tyresovi patří americký žebříček desek, singly ovládl OMI

22.07.2015 21:21 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Americký zpěvák, a také herec, Tyrese po téměř dvou dekádách od svého debutu dosahuje zlaté pozice s novinkou "Black Rose". Další novinky měli Owl City nebo Years & Years. Vítězství v singlech si zopakoval OMI, na kterého už dotírá The Weeknd. Top 10 dosáhlo "Lean On" Major Lazera, DJe Snakea a MØ.
O tom, proč se žebříčky aktualizují místo čtvrtku už v úterý a co se tím mění pro vydávání našich komentářů, si přečtěte zde.

OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - Máme tu první regulérní, sedmidenní týden, počítáný nově od pátku do čtvrtka, a jak to tedy dopadlo? Dobře pro OMIho. Své prvenství obhájil. "Cheerleader" byl stažen 172 tisíckrát, streamován 13,7 milionkrát a v rádiích dosáhl 122 milionů impresí.

To znamená, že opět porazil Wize Khalifu, který navíc ještě spadl až na bronz. 12 vítězných týdnů "See You Again" je tedy definitivně definitivních. Každopádně nadále vede Hot Rap Songs a žebříček Songs of the Summer, který má velkou šanci nakonec ovládnout.

Kdo jej obral o to stříbro? The Weeknd. "Can't Feel My Face" tak zpěvákovi zajistilo nejvyšší umístění kariéry, dosud nejlepší "Earned It" bylo bronzové. Nový singl byl popáté v řadě Airplay Gainerem, nyní už má 128 milionů v rádiích, a s 161 tisíci downloady a 10,7 miliony streamů už stíhá OMIho.

Další singl, "The Hills", chronologicky vlastně předcházející, se navíc dostal do Top 10. Weeknd je jediný interpret vedle Taylor Swift, který letos v první desítce měl simultánně dva hity. Minulý týden se ještě zpěvákovi povedlo mít tři singly na prvních třech místech žánrového Hot R&B Songs, když třetí bylo "Earned It". To nyní v hlavním žebříčku a tedy i ve stejně počítaném žánrovém podžebříčku přeskočil Omarion s "Post To Be".

Pozice čtyři až osm se neměnily. Zajímavostí je, že OMI, Charlie Puth, Silentó, Fetty Wap, Walk The Moon a Rachel Platten jsou všechni nováčci, což tu nebylo roky.

Vytouženou novinkou v Top 10 je "Lean On". Dlouhodobě světově nejstreamovanější skladba to konečně dotáhla do elitní desítky v celkovém americkém pořadí a Major Lazer, DJ Snake a tak můžou slavit. Zatímco Snake už takových pozic dosáhl, s "Turn Down For What", pro zpěvačku a elektro skupinu to je první takové umístění. Diplo však už v Top 10 viděl singly, které produkoval ostatním, a navíc nedávno uspěl i s Jack Ü.

Nejvyšším debutem je "Kings Never Die" Eminema a Gwen Stefani na osmdesátce. Nezvyklá, ale silná kombinace.

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader
  2. The Weeknd - Can't Feel My Face
  3. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  4. Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  5. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  6. Fetty Wap - Trap Queen
  7. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  8. Rachel Platten - Fight Song
  9. Major Lazer & DJ Snake feat. - Lean On
  10. The Weeknd - The Hills

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Tyrese - Black Rose
© facebook interpreta
DESKY - Tyrese (Gibsona) možná znáte především jako herce série "Rychle a zběsile" (či jako postavu na Facebooku, která ignoruje veškerá autorská práva a reuploaduje videa, která pak dosahují miliony zhlédnutí a původní autor tak ztrácí statisíce dolarů), napřed však začal kariéru jako zpěvák. A ani ji nikdy neopustil.

Debut "Tyrese" vyšel v roce 1998, když mu bylo 19 let, a nyní, po dlouhých 17 letech, dosahuje nejvyššího umístění. Povedlo se mu to s šestou řadovkou "Black Rose", přičemž poslední tři mezi sebou dělily vždy jen dva roky. 77 tisíc jednotek ale nejsou žádná slava. Minimálně se tedy může pochlubit tím, že je prvním albem s koordinovaným pátečním datem vydání, co kdy vyhrálo.

Na stupni vítězů ho ze stran pohlídali Taylor Swift a Meek Mill, který po prvním týdnu ztratil hodně strašlivých 82 % výkonu. Procenta tentokrát jsou ale trochu nespravedlivá, protože srovnáváme výkon v 11 dnech oproti regulérnímu sedmidennímu období.

Zbylými novinkami v Top 10 je kompilace "Kidz Bop 29", tedy další kolekce známých hitů předělaných dětmi do mládeži přístupných verzí, a druhá deska poprockových R5 "Sometime Last Night".

Kdo se nevešel do první desítky? Těsně unikla popíkovým Owl City s "Mobile Orchestra" a metalovým Between The Buried And Me s "Coma Ecliptic". Tip týdne se však nachází až na 47. místě: debut synthpopových Years & Years "Communion".

    Top 10 - alba:
  1.  N Tyrese - Black Rose (77 tisíc jednotek)
  2. Taylor Swift - 1989 (55, -21 %)
  3. Meek Mill - Dreams Worth More Than Money (53, -82 %)
  4.  N Kidz Bop Kids - Kidz Bop 29 (38)
  5. Ed Sheeran - x (34, -42 %)
  6.  N R5 - Sometime Last Night (31)
  7. Sam Hunt - Montevallo (30, -33 %)
  8. Meghan Trainor - Title (22, -39 %)
  9. Drake - If You're Reading This It's Too Late (20, -35 %)
  10. Maroon 5 - V (19, -45 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY