Black Eyed Peas v novince "Yesterday" samplují ostošest

24.07.2015 12:38 - David Böhm | foto: facebook interpreta

To, že si will.i.am, hlava skupiny Black Eyed Peas, rád půjčuje, není žádná novinka. Jako příklad uveďme hity jako "Shut Up" nebo "Pump It". Pokud jste si ale při čtení titulku představili další hitparádový zářez, jste na omylu.

Po pěti letech nová hudba nejspíš není nic pro příznivce počinů "The E.N.D" nebo posledního "The Beginning". Will.i.am, Apl.de.Ap a Taboo se vrací při oslavě dvaceti let od založení skupiny ke svým kořenům - tedy k deskám, které sice kritici chválili, komerční úspěchy však nesklidily. Vzpomínání na časy minulé se tedy musí obejít bez Fergie, ta se totiž k formaci připojila až v roce 2002.

Klip k nové skladbě se odehrává v obchodě s hudbou, kde se pánové prohrabují starými LPčky a hledají ta, která je nějak ovlivnila - na vybraných se dokonce objeví. Vysamplovány byly například písně "Paul Revere" od Beastie Boys, "Killa Bees" od Wu-Tang Clanu nebo "3 Feet High and Rising" od tria De La Soul. Oficiální video je k nalezení na Apple Music, pro nedočkavce přikládáme neoficiální YouTube verzi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY