shop.musicserver.cz
Nové desky pro 30. týden

Nové desky pro 30. týden

Vydáno: 26.07.2015 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Při návštěvě hudebních obchodů se tentokrát můžete zastavit u speciálního živáku Lynyrd Skynyrd plného hostů, novinek Joa Satrianiho nebo Lamb of God, nováčků Camera Shy či u dvou soundtracků k filmům "Bojovník" a "Papírová města". Příznivci tvrdších žánrů si nyní přijdou na své s Lamb Of God nebo živákem od Bring Me The Horizon.

Pokud se v pondělí 27. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Joe Satriani - Shockwave Supernova (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / blues

Joe Satriani - Shockwave Supernova
Americký kytarista Joe Satriani nezahálí a dva roky po "Unstoppable Momentum" vydává své patnácté studiové "Shockwave Supernova". Album natáčel hudebník během loňského roku v kalifornských studiích Skywalker Sound za spolupráce renomovaného, progresivně rockové multiitrumentalisty Mikea Keneallyho a dvou členů The Aristocrats - bubeníka Marca Minnemanna a baskytaristy Bryana Bellera. "Nemohl jsem si přát lepší kapelu, která by mé nové skladby pomohla dostat na světlo světa," dodal k výběru spolupracovníků Satriani. K Satrianimu se opět po čase vrátil producent John Cuniberti, s nímž spolupracoval již v roce 1986 a naposled v roce 2008 na albu "Professor Satchafunkilus And The Musterion Of Rock". Vydáním této desky žije Satrianiho web a pokud by se vám ukázky zalíbí, je pro vás připravena také verze na vinylu. Případně si ho můžete rovnou poslechnout naživo. Joe Satriani v rámci svého světového turné zavítá v polovině října do Prahy a do Třince.


Lamb Of God - VII - Sturm Und Drang (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: groove metal / thrash metal

Lamb Of God - VII - Sturm Und Drang
Američtí Lamb Of God platí na metalové hudební scéně za jednu z nejzásadnějších moderních kapel. Každá jejich novinková deska je ostře sledovaná kritikou i hudebními fanoušky a novinka "VII: Sturm Und Drang" není výjimkou. Produkci osmé studiovky dostal opět na starost Josh Wilbur a jak se spolupráce povedla jste mohli sami ohodnotit prostřednictvím pilotního singlu "Still Echoes". Deska je silně ovlivněna nedávnou kauzou, ve které si zpěvák kapely Randy Blythe zahrál hlavní roli. Návštěva koncertu Lamb Of God totiž stála jednoho z fanoušků život a frontman byl kvůli tomu v roce 2012 zadržen na pražském letišti. Samotný singl je inspirován pankráckou věznicí: "Byla tam i gilotina, na které byly v letech 1943 až 1945 popraveny skoro dva tisíce lidí. Bylo to levnější, než je nechat zastřelit, a rychlejší, než je pověsit. Seděl jsem tam a přemýšlel právě o těchto lidech, kteří zde přišli o život." Singl si můžete poslechnout tady.


Lynyrd Skynyrd - One More For The Fans (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: roots / blues rock

Lynyrd Skynyrd - One More For The Fans
Američtí Lynyrd Skynyrd zásobují své fanoušky opravdu vydatně. Po květnovém vydání raritních živáků z roku 1975, ovšem nyní přicházejí s daleko aktuálnější nahrávkou. Za albem "One More For The Fans" se ukrývá záznam speciálního koncertu, který se uskutečnil 12. listopadu loňského roku v atlantském Fox Theatre, kam si formace pozvala řadu svých slavných kolegů a hudebních přátel. Devatenáct hitů kapely si tak s nimi zahráli a zazpívali Tuesday's Gone, Cheap Trick, Peter Frampton, Alabama, Trace Adkins, Blackberry Smoke, Charlie Daniels, Gov't Mule, Warren Haynes, John Hiatt, Randy Houser, Jason Isbell, Jamey Johnson, Aaron Lewis, moe., O.A.R., Robert Randolph, nebo Donnie Van Zant. Tuto koncentraci hvězd pak řídil producent Don Was. Titulem, který vychází jak na CD, tak i na DVD, žije už nějaký čas facebookový profil Lynyrd Skynyrd.


Tip týdne

Gus G. - Brand New Revolution (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický heavy metal

Gus G. - Brand New Revolution
Jestli někdo pochybuje, že prorazit jako sólový kytarista je na dnešní scéně takřka nemožné, možná ještě neslyšel řeckého kytarového virtuóza Guse G. Hudebník, známý nejprve z kapely Firewind a následně jako člen sestavy koncertní kapely Ozzyho Osbournea, umí zapůsobit i jako sólový umělec. Na pulty obchodů posílá své druhé sólové CD "Brand New Revolution", na kterou si pozval celou řadu hostů. Za mikrofonem uslyšíte mimo jiné Jeffa Scota Soto, Elize Ryd nebo Matse Levéna. Z dvanácti nových písní si můžete nyní poslechnout ukázku otvíráku "The Quest".


Camera Shy - Camera Shy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Camera Shy - Camera Shy
Za názvem Camera Shy se ukrývá duo Nick Bassett a Lexy Morte, které jste mohli společně zaregistrovat ve skupině Whirr. Zatímco zpěvačka Alexandra Morte už domovskou skupinu opustila, Basset je i nadále členem této post-rockové formace. Společně se ovšem pustili do indie popu a po dvou EP vydávají konečně i svůj eponymní debut. Ten nabídne celkem osm skladeb, jejichž produkci dostal na starosti poměrně neznámý Arthur Rizk, který letos spolupracoval s elektronickými experimentátory Frozen Niagara Falls. Jak se mu vedlo v případě Camera Shy, zjistíte ze dvou ochutnávek na stránkách Brooklyn Vegan.


Debauchery - F*ck Humanity (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Debauchery - F*ck Humanity
Německá formace Debauchery se na poli death metalu realizuje už od roku 2003, kdy vyšla jejich první nahrávka. Nyní míří na pulty "F*ck Humanity", pyšnící se pořadovým číslem devět. Osazenstvo kapely spolupracovalo na dvanácti nových písní (včetně intra a balady) s Dennisem Wardem, kterého si vyžádali také třeba Krokus nebo Unisonic. Pokud budete chtít získat desku ve speciální edici, investujte do třídiskové limitované verze. Kromě jiného zda najdete bonusový disk s různými verzemi nových skladeb a také předělávku "Painkiller" od Judas Priest. Ukázky písní najdete na stránkách vydavatelství nuclearblast.de.


Southpaw - Bojovník

Různí - Southpaw (soundtrack)
Tento týden mělo v českých kinech premiéru akční drama "Bojovník" s Jakem Gyllenahaalem v hlavní roli. Hudbu k filmu, jenž se v originále jmenuje "Southpaw", složil nedávno tragicky zesnulý James Horner a jeho čtrnáct kompozic zaplnilo první ze stejnojmenných soundtracků. Ukázky si můžete poslechnout na stránkách německého Amazonu.

Ve filmu navíc zazní i několik písniček, jejichž produkci dostal na starosti Eminem. Na desku se pak dostalo taktéž čtrnáct skladeb, v nichž vedle Eminema samotného uslyšíte například interprety jako Gwen Stefani, 50 Cent, The Weeknd, Notorious B.I.G., Rico Love, Busta Rhymes, Action Bronson & Joey Bada$$, Slaughterhouse a Eminem nezapomněl ani na svůj vlastní projekt Bad Meets Evil. I v tomto případě můžete pro první poslech ukázek využít stránky německého Amazonu.


Bring Me The Horizon - Live At Wembley (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / Bandzone / psali jsme
žánr: metalcore

Bring Me The Horizon - Live At Wembley
Britská metalcoreová formace Bring Me The Horizon se v poslední době těší velké oblibě a pokud i vy patříte mezi fanoušky této nadějné kapely, máme pro vás lahůdku v podobě záznamu z jejich koncertu, odehraného 5. prosince v londýnské Wembley Areně. Podle původních plánů měl set "Live At Wembley" vyjít už před pár měsíci, nicméně kapela uvedené na trh odsunula se slovy, že fanoušci čekání po poslechu lepšího výsledku jistě ocení. Ukázku v podobě záznamu písně "The House Of Wolves" najdete na YouTube.com.


Roger Waters - Amused To Death (reedice) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Roger Waters - Amused To Death (reedice
Roger Waters se rozhodl nabídnout všem skalním fanouškům reedici svého alba z roku 1992 "Amused To Death". Letošní vydání nabídne hned v několika podobách a bude zaměřena především na zvuk, o jehož nové zpracování se postaral dlouholetý spolupracovník jak Waterse, tak i Pink Floyd, James Guthrie. Vedle remasterované podoby na CD budete moct zvolit i verzi s Blu-Ray, která nabídne mix v 5.1, dále download ve vysokém rozlišení a především dvě verze na vinylu - buď jako picture disc, nebo jako 200g klasiku. Některé zdroje navíc hovoří i o vydání na SACD. Více se o této reedici rozhovořil sám Waters na YouTube.com.


We Came As Romans - We Came As Romans (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-hardcore

We Came As Romans - We Came As Romans
Americkou formace We Came As Romans není třeba fanouškům moderního metalu dlouze představovat. I tak je ale více než pravděpodobné, že novinka "We Came As Romans" skalní příznivce spíš překvapí. Jak už muzikanti naznačili na desce "Tracing Roots" z roku 2013, kapela se pomalu odklání od svého metalcoreového zvuku a objevuje krásy alternativního rocku. V rádiích jste mohli už zaslechnout pilotní singl "The World I Used to Know" a ohodnotit také spolupráci s producentem Davidem Bendethem, jenž vypomohl také Papa Roach nebo Asking Aleandria. Ukázku najdete na kerrang.com. O svůj názor na novou tvorbu We Came As Romans se s námi podělte v komentářích!


Různí - Paper Town (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme na filmserveru
žánr: filmová hudba

Různí - Paper Towns (soundtrack)
Dalším z filmů, které měly tento týden českou, respektive světovou premiéru, je snímek "Paper Towns", který u nás běží pod názvem "Papírová města". Hudbu k tomuto mysterióznímu dramatu má na svědomí Son Lux a americký skladatel John Debney, který je podepsaný také pod hudbou k filmu "Pokušení Krista". Na soundtracku k filmu tak pochopitelně najdete hudbu této dvojice, kterou navíc rozšíří i další písničky od interpretů jako Santigold, Sam Bruno, Haim, Vampire Weekend, Galantis, Alice Boman a další. Celkem se jich na albu seřadilo šestnáct a některé z nich už tvůrci prezentují na webu filmu.


Dále vychází:

America - The Warner Boss. Years (1971-1977) (Warner Music)
Axe - Rock 'N' Roll Party In The Streets (The Best Of) (Bertus)
Bad Manners - The Very Best Of Bad Manners (Warner Music)
Bring Me The Horizon - Live At Wembley (BluRay) (Sony Music)
Jonne - Jonne (Mystic Production)
Symphony X - Underworld (Mystic Production)
Thunder - The Best Of (1989-1995) (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Billie Holiday - Lady In Satin (Sony Music)
Dangerdoom - The Mouse & The Mask (Warner Music)
Joe Satriani - Shockwave Supernova (Sony Music)
Kings Of Leon - Only By The Night (Sony Music)
Lamb Of God - Vii - Sturm Und Drang (Mystic Production)
Lynyrd Skynyrd - One More For The Fans (Mystic Production)
Metallica - ...And Justice For All (Universal)
Metallica - Garage Inc (Universal)
Metallica - Kill Em All (Universal)
Metallica - Master Of Puppets (Universal)
Metallica - Metallica (Black Album) (Universal)
Metallica - Reload (Universal)
Metallica - Ride The Lightning (Universal)
Metallica - S&M (Universal)
Miles Davis - Bitches Brew (Sony Music)
Miles Davis - In A Silent Way (Sony Music)
Miles Davis - Kind Of Blue (Sony Music)
Miles Davis - Sketches Of Spain (Sony Music)
Patti Smith - Horses (Sony Music)
Patti Smith Group - Easter (Sony Music)
Rage Against The Machine - Rage Against The Machine (Sony Music)
Roger Waters - Amused To Death (Sony Music)
Roger Waters - Amused To Death (Picture LP) (Sony Music)
Symphony X - Underworld (Mystic Production)
The Clash - London Calling (Sony Music)

Reedice:
Dangerdoom - The Mouse & The Mask (Warner Music)
Jimi Hendrix - Blue Wild Angel: Jimi Hendrix Live At The Isle Of Wight (Sony Music)
Jimi Hendrix - Blues (Sony Music)
Jimi Hendrix - Hendrix In The West (Sony Music)
Maroon 5 - V (Universal)
Maroon 5 - V (Deluxe Edition) (Universal)
Metallica - Metallica (Black Album) (Universal)
The Knack - Live From The Rock N Roll Fun House (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu