Damon Albarn se do nové desky Gorillaz pustí na podzim

18.07.2015 13:08 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Už jsou tomu čtyři roky, co fiktivní britská formace Gorillaz potěšila své fanoušky studiovou deskou. Jak ale vyplývá ze slov tvůrce kreslené kapely Damona Albarna, v pořadí pátá studiovka na sebe nenechá už dlouho čekat. Na podzim mají začít velké přípravy.

"V září začnu pracovat na nové desce Gorillaz," uvedl umělec v jednom z posledních rozhovorů. Ještě dodal: "Měl jsem toho opravdu, ale opravdu moc, takže jsem dříve prostě neměl čas. Už se nemůžu dočkat, až budu mít nějaký režim, každodenní práce ve studiu mi skutečně chybí." Albarn tím jistě narážel na perné období, které má za sebou se svou neméně slavnou formací Blur. Ta docela nedávno ohlásila comeback na hudební scénu s deskou "The Magic Whip". Gorillaz jsou ale další jeho srdcovkou, které nyní bude věnovat patřičnou pozornost.

O novém počinu populární kreslené partičky mohli začít fanoušci polemizovat už začátkem tohoto roku. Jamie Hewlett, který stojí za vznikem Murdoca a Noodlea, totiž zveřejnil na svém Instagramu nové nákresy a připsal: "Ano, Gorillaz se vrací!"


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY