Folkové prázdniny oslaví třicátiny s Glenem Hansardem

13.07.2015 13:33 - David Věžník | foto: Folkové prázdniny

Festival folku a world music Folkové prázdniny letos vstupuje do svého třicátého ročníku. V zámku a podzámčí v Náměšti nad Oslavou se tak letos na přelomu července a srpna bude hlavně slavit, a to rovnou odvážně. Hlavní téma přehlídky totiž tentokrát zní právě "O odvaze", organizátoři tedy slibují i odvážný program.

"Bude mnoho bodů programu, které v České republice ještě nebyly nebo jsou dokonce připraveny jen pro tento festival. K jubileu bude ale jistě patřit pozvání některým výjimečným muzikantům, kteří již před lety na Folkových prázdninách hráli a na jejichž účinkování a pobyt často vzpomínáme," uvedl hlavní dramaturg festivalu Michal Schimdt.

Hlavní hvězdou 30. ročníku Folkovek bude bezpochyby Glen Hansard. Oscarovému písničkáři z Irska bude patřit pódium v pátek 31. července. O den dříve se zámeckým parkem rozezní ojedinělý projekt Tři niněry. Celý festival odstartují v sobotu 25. července rakouští dechaři Federspiel, česká jména v programu zaujímají například Iva Bittová, Szidi Tobias nebo Zrní.

Třicátý ročník Folkových prázdnin se uskuteční v termínu 25. července až 1. srpna a jeho součástí bude, jako již tradičně, také množství dílen, workshopů, hudebně-publicisticko-vědátorské Kolokvium, noční koncerty, open scéna a další aktivity. Detailní informace najdete na oficiálním webu festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY