Nové desky pro 28. týden

12.07.2015 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden bude hodně pestrý. Představí se dva synth popové projekty Years & Years a Prides, rockový veterán Sammy Hagar s novou skupinou, indie popová Lucy Rose, electro popový Owl City, německy zpívající Sarah Connor, jazzoví Polar Bear, elektroničtí Orb, metalisti Cradle Of Filth a Powerwolf nebo sólová deska Sifona z WWW.
Pokud se v pondělí 13. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sarah Connor - Muttersprache (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Sarah Connor - Muttersprache
Německá zpěvačka Sarah Connor se po patnácti letech na hudební scéně, osmi albech, bezpočtu hudebních cen a několika úspěšných turné rozhodla opustit angličtinu a zpívat tak, jak jí zobák narostl. Svoje deváté album nazvala příznačně "Muttersprache", tedy mateřský jazyk, a novinku nazpívala kompletně v němčině. Společně se svým týmem, kde nechybí například Peter Plate z kapely Rosenstolz, napsala třináct písniček, ve kterých opustila i pokusy o soul a r'n'b a naladila je spíše do popu a pop rocku. Podle prvních reakcí všechny tyto kroky byly jednoznačně dobrým směrem. Její hudba je daleko věrohodnější a i díky tomu vyhrála v Německu po deseti letech albovou hitparádu. Podobně se jí vedlo i ve Švýcarsku a v Rakousku brala bronz. Zda je tento úspěch oprávněný, můžete zjistit prostřednictvím sampleru na webu zpěvačky, který sdílí rovnou v deluxe verzi. Ta přidává dalších sedm songů, v nichž uslyšíte už i angličtinu, například v podobě živé coververze Sashova hitu "I Feel Lonely".


Years & Years - Communion (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop

Years & Years - Communion
Když počátkem tohoto roku byly zveřejněny výsledky prestižní ankety BBC Sound Of 2015, stanulo na nejvyšší příčce londýnské synthpopové trio Years & Years. Frontman a klávesák Olly Alexander, baskytarista Mikey Goldsworthy a synthy mág Emre Turkmen spolu fungují již od roku 2010 a doposud mají na svém kontě čtyři EP a několik povedených singlů. Nejvíce se do tohoto okamžiku zadařilo skladbě "Desire" z podzimu minulého roku, která to dotáhla na dvaadvacáté místo britské singlové prodejní hitparády. Po vyhlášení výsledků následující singl "King" vystoupil už na její vrchol a jen těsně pod vrcholem skončil další v pořadí "Shine". Nyní trio přichází konečně s debutovou deskou "Communion", kde ve standardní edici k zmíněným třem písničkám přidalo dalších deset kousků. Deluxe edice nabídne ještě čtyři bonusy včetně dvou akustických verzí "King" a "Ready For You". Album, které bude k dostání i na vinylu, Years & Years představují na svém VEVU.


Owl City - Mobile Orchestra (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / synthpop / EDM

Owl City - Mobile Orchestra
Adam Young, kterého bude většina znát spíše pod pseudonymem Owl City, se na hudební scéně zapsal především dvojicí hitů "Fireflies" a "Good Time" s Carly Rae Jepsen. Ovšem od té doby uplynul již nějaký čas a zatím se mu podobný úspěch již nepovedl. Nyní je tu ale nová deska "Mobile Orchestra", která by to mohla změnit. I na ní totiž do své elektronické taneční hudby přizval několik známých jmen. To první, Aloe Blacc, představil již první singl "Verge" a těmi dalšími jsou Jake Owen, Britt Nicole či překvapivě i bratrské trio Hanson, které si příliš na spolupráce nepotrpí. Společně ale nahráli písničku "Unbelievable", s níž aktuálně vstupují do rádiových éterů. Vedle zmíněných dvou singlům, které Owl City sdílí na svém VEVU, "Mobile Orchestra" přinese ještě dalších osm písniček.


The Orb - Moonbuilding 2703 AD (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika / trip hop / dub / IDM

The Orb - Moonbuilding 2703 AD
Britské elektronické duo The Orb loni oslavilo čtvrt století své existence, ale to rozhodně neznamená, že by usnuli na vavřínech a nepokračovali dál. To koneckonců dokládá i jejich třinácté album "Moonbuilding 2703 AD", které je po šesti letech ryze autorskou nahrávkou Alexe Patersona a Thomase Fehlamana. Novinka má v základní verzi pouze čtyři skladby, které ovšem v celkové délce překonávají stopáž padesáti minut. The Orb v nich spojili dohromady elektroniku, trip hop, dub, chill-out a styl IDM, za kterým se skrývá Intelligent dance music. První ukázky těchto spojení najdete na webu vydavatelství Kompakt. Přijdou-li vám dostatečně přitažlivé stejně jako většině kritiků, jejichž hodnocení na metacritics.com dosahuje bezmála 80%, můžete rovnou vyhledat o dvě skladby bohatší a třináct minut delší deluxe edici, nebo limitovanou verzi na vinylu, která přinese ještě jednu deseti minutovou skladbu, ve níž duo skládá poctu americkému rapperovi J Dilla.


Liam Bailey - Definitely Now (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / reggae / blues / rock

Liam Bailey - Definitely Now
Je docela možné, že jméno Liama Baileyho vám moc povědomí nebude. Co vám ale určitě bude bližší, je singl Chase & Status "Blind Faith", na kterém se skladatelsky podílel a dokonce si v něm i zahostoval. Britský hudebník a zpěvák má velmi výrazný osobitý projev, který si nejvíce vychutnáte při poslechu debutu "Definitely Now". Ten sice jinde ve světě vyšel už před rokem, nicméně k nám se dostává nyní. Už v začátcích své kariéry se britský umělec dočkal hodnotné pomoci od svého kamaráda a producenta Salaama Remiho. Není tedy divu, že ten samý člověk, který ho seznámil s Amy Winehouse, se výrazně podepsal i pod jeho debutem. Pozitivně laděné recenze na čtrnáctku nových písní ostatně mluví za vše. Vy se ale raději přesvědčte sami poslechem kousků na okayplayer.com.


Lucy Rose - Work It Out (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie folk

Lucy Rose - Work It Out
Jsou to dva roky, co v rámci festivalu Nouvelle Prague představila svůj debut "Like I Used To" anglická písničkářka Lucy Rose. Nyní se tato šestadvacetiletá zpěvačka, klavíristka, kytaristka a perkusistka vrací s druhým albem nazvaným "Work It Out". Nahrávala jej v londýnských Snap Studios, kde jí dělal společnost producenta Rich Cooper, známý ze spolupráce s Mumford & Sons a Tomem Odellem. V tomto tandemu připravila v indie popovém stylu s prvky folku a rocku celkem třináct písniček, respektive osmnáct, pokud seženete deluxe verzi. Drtivou většinu z nich již dnes sdílí se svými příznivci prostřednictvím svého YouTube.com profilu.


Cradle Of Filth - Hammer Of The Witches (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: extrémní black metal

Cradle Of Filth - Hammer Of The Witches
Již s jedenáctou studiovou deskou míří na trh britská extrémní metalová formace Cradle Of Filth. Kapela v čele s charismatickým zpěvákem Danim Filthem na ní představuje také svůj nový line-up, který obohatili kytaristé Marek "Ashkok" Škerka a Richard Shaw. Klávesy nyní okupuje Lindsay Schoolcraft. Formace s obměněným osazenstvem připravila jedenáct vydatných písní a tři z nich už poslala i do rádií. Konkrétně jste mohli slyšet už "Right Wing Of The Garden Triptych", "Deflowering The Maidenhead Displeasuring The Goddess" a "Enshrined In Crematoria". Náladu alba doplňuje přebal alba, který pro kapelu přichystal Litevec Arthur Berzinsh. Kapela natočila už také několik videoklipů a jeden z nich "Right Wing Of The Garden Triptych" si můžete prohlédnout na YouTube.com.


Spin Doctors - Songs From The Road (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Spin Doctors - Songs From The Road
Americká rocková formace oslavila v roce 2001 návrat na hudební scénu a po zatím poslední studiovce "If The River Was Whiskey" připravili muzikanti novinku v podobě živého alba. Nahrávka nese titul "Songs From The Road" a na pulty míří na DVD a CD. Nahrávalo se před dvěma lety v Německu, kde se kapela zastavila v říjnu. "Myslím, že zníme lépe, než kdy dřív. Prostě světová třída," prozradil sebevědomě k živému setu bubeník Aaron Comess. Jestli má pravdu, posuďte sami poslechem ukázek všech albových písní, které najdete na stránkách Allmusic.com.


Tip týdne

Polar Bear - Same As You (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Polar Bear - Same As You
Pod názvem Polar Bear se do roku 2000 skrývala americká rocková skupina, avšak již jedenáct let patří britské jazzové formaci pod vedením bubeníka Seba Rochforda, který spolupracoval v minulosti i s Corrine Bailey Rae, Brianem Enem nebo Herbiem Hancockem. Společně s ním skupinu tvoří saxofonisté Pete Wareham a Mark Lockheart, basista Tom Herbert a kytarista a programátor Leafcutter John. Již to naznačuje, že pojetí jazzu je v podání této skupiny lehce experimentální a před rokem s tímto stylem zaznamenali velký úspěch, když bylo jejich album "In Each And Every One" nominováno na Mercury Music Prize. Letos v březnu na tento úspěch navázala dalším, v pořadí již šestým, albem "Same As You", které vychází nyní i u nás. Skupina s ním opět sklízí velmi pozitivní kritiky, jejichž oprávněnost můžete posoudit poslechem ukázek na webu Polar Bear. Deska bude k dostání také na vinylu.


Kelly Keeling - Mind Radio (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / progresivní metal

Kelly Keeling - Mind Radio
Kelly Keeling si za svou hudební kariéru vyzkoušel už ledasco. Spolupracoval s celou řadou hard rockových hvězd, napsal několik filmových soundtracků a nyní vydává své třetí sólové album "Mind Radio". Nástupce pět let starého díla "Lime Green Limousine", na kterém pracoval společně se slavným Markem Zimmermanem, je výsledkem rovněž velmi hodnotné spolupráce. Hudebník nyní totiž oslovil žádaného Alessandra Del Vecchia. "Je to neuvěřitelný člověk, skvělý zpěvák, skladatel. Jsem velice rád, že jsme se spolu sešli a dali dohromady tuto desku," prozradil nedávno Kelly. Jak moc je deska výjimečná, posuďte ale raději sami poslechem traileru na YouTube.com.


Sammy Hagar & The Circle - At Your Service (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Sammy Hagar & The Circle - At Your Service
Americký rockový zpěvák a někdejší člen Van Halen, či superkapely Chickenfoot Sammy Hagar dal minulý rok dohromady novou skupiny, kterou nazval The Circle. Jejími členy jsou dále dlouholetý basák Van Halen Michael Anthony, kytarista Vic Johnson a bubeník Jason Bonham, který bubnoval s Virginia Wolf, Foreigner a po smrti svého otce, Johna Bonhama, ho několikrát nahradil i ve slavných Led Zeppelin. Hagar s touto skupinou vyjel loni na turné a právě jeho záznam "At Your Service" se stal debutem formace. Na dvou CD najdete vedle skladeb samotného Hagara i hity kapel všech zúčastněných, tedy Montrose, Van Halen, The Waboritas, nebo Led Zeppelin. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek najdete v internetovém obchodě Amazon.com.


Between The Buried And Me - Coma Ecliptic (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Between The Buried And Me - Coma Ecliptic
Metalové fanoušky potěší tento týden také novinka americké progresivní formace Between The Buried And Me. Nástupce tři roky staré "The Parallax II: Future Sequence" vznikal za dohledu producenta Jamieho Kinga, se kterým muzikanti nahráli pro "Coma Ecliptic" celkem jedenáct písní. Jak už muzikanti prozradili dříve, jedná se o koncepční album, bez nadsázky možná i o rockovou operu. Pilotním singlem se stala "Memory Palace" a k dalším z nových písní "The Coma Machine" natočili muzikanti videoklip. Najdete ho na YouTube.com formace. A že vám ten zvuk přijde takový jiný, ale dobře známý? Přesně tady se podepsala ruka Jense Bogrena, který vypomohl také Katatonii, Amon Amarth nebo Devinu Townsendovi.


Sifon - Siphon (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / elektronika

Sifon - Siphon
Ondřeje Anděr, kterého budou znát příznivci jeho domovské formace WWW spíše pod přezdívkou Sifon, se rozhodl vydat své debutové sólové album "Siphon", které svojí náplní značně překvapí. Není totiž ani tak hip hopové, ale spíše elektronické a především se zcela obejde bez typického Sifonova sekaného rapu. Jeho dvanáct skladeb je totiž čistě instrumentální a sám Sifon o nich říká: "Práce na té desce byla mojí tajnou misí do sebe samého, osvobodila a i nadělala paseku. Poslední kapkou byla nedávná jiskra od Vladimira 518 během našeho rozhovoru po společném koncertu v Crossu, takže jsem se nakonec před třemi měsíci pustil ze řetězu do utajované práce. Deska je částečně obřím objektem svařeným ze zvukového šrotu, který léta shromažďuju, částečně fixuje obrazy z mých cest. Je dobrodružná, vypouštím ji jako draka a přestříhávám provázek." Něco málo odhalují ukázky na webu Saampl.com.


Man Overboard - Heavy Love (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

Man Overboard - Heavy Love
Man Overboard se s železnou pravidelností se hlásí s novými deskami. Novinková "Heavy Love" vychází podobně jako její předchůdce po dvou letech a kapela nyní míří skutečně vysoko: Muzikanti totiž zvolili zcela odlišný přístup k nahrávání a namísto postupného se skládání skladeb se sešli ve studiu a nahrávali naživo. Výsledkem práce je dvanáct písní a jednu z nich si můžete poslechnout na YouTube.com. U renomovaného média Alternative Press si deska získala vysoce nadprůměrné ohodnocení, ale nás více zajímá váš názor. Podělte se s námi o něj v komentářích pod článkem.


Prides - The Way Back Up (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop

Prides - The Way Back Up
Skotské synth popové trio Prides působí na hudební scéně od roku 2013. Přestože představované album "The Way Back Up" je jejich debutem, stihlo do této doby poměrně dost. Hráli například na loňském závěrečném ceremoniálu 20. Her Commonwealthu a jejich písnička se stala součástí počítačové hry FIFA 15. Pro svůj debut připravili celkem jedenáct skladeb v případě standardní edice a o pět více pro deluxe edici. Lépe skupinu a její tvorbu poznáte například prostřednictvím jejich YouTube.com profilu.


Refew - Na kredit (BigBoss)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Refew - Na kredit
Libeňský rapper Refew po několika letech působení na hudební scéně, jednom EP a mixtapu vydal své debutové album "Na kredit". Stalo se tak už na začátku června prostřednictvím labelu BigBoss a nyní jde deska do širší distribuce. Hlavními producenty nahrávky jsou Vladimir 518 a DJ Mike Trafik, ovšem pod jednotlivými tracky jsou podepsaní například Grimaso, DJ Wich, Peacock Beats, nebo Special Beatz. Nechybí ani početný zástup hostů, kde narazíte na jména jako Bee, Orion, Supa, LA4 nebo již zmíněný Vladimir 518. Nikoho nepřekvapí, že Refew již nějaký čas zásobí svůj facebookový profil klipy z této desky.


Powerwolf - Blessed & Possessed (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Powerwolf - Blessed & Possessed
Senzace rockové a metalové scény, německá formace Powerwolf, připravila po dvou letech novinkové album. Nahrávka s titulem "Blessed & Possessed" přichází na trh ve dvou verzích - jako standardní a luxusní edice. Kvintet v čele se zpěvákem Attilou Dornem připravil pro příznivce energicky úderného power metalu jedenáct skladeb a některé z nich předvedli během uplynulého víkendu českému publiku i naživu jako jedna z hvězd sobotního programu festivalu Masters Of Rock. Produkci nového materiálu dostali na starost pánové Fredrik Nordström a Henrik Udd ve švédských studiích Fredman a z rádií už jistě znáte kousek "Army Of The Night". "Tato skladba bude vedle mnoha dalších nových kousků znít naživo neuvěřitelně dobře. Nemůžeme se dočkat, až ji předvedeme fanouškům. Energie, která z ní prýští, nás dostala už při skládání." Vy si ji můžete poslechnout na stránkách blabbermouth.net.


Dále vychází:

Bachman - Heavy Blues (Bertus)
Chicago - The Studio Albums (1979-2008) (Warner Music)
Dagoba - Tales Of The Black Dawn (Mystic Production)
Dew-Scented - Intermination (Mystic Production)
Doobie Brothers - The Warner Bros.Years (1971-1983) (Warner Music)
Dragonforce - In The Line Of Fire ... (... Larger Than Live) (Mystic Production)
Foreigner - Greatest Hits (Live) (Mystic Production)
Kamchatka - Long Road Made Of Gold (Bertus)
Marika Gombitová - Ten príbeh za záš sen stál (Warner Music)
Různí - Cinderella-The Legacy Coll (soundtrack) (Universal)
Různí - Pisne K Taboraku-50 Duvodu (Universal)
Různí - Tanecni Liga 171 (Universal)
Vince Staples - Summertime '06 (Universal)
ZZ Top - Lowdown (Live At The Capitol Theatre) (bootleg) (Bertus)

Vychází na vinylu:
Bachman - Heavy Blues (Bertus)
Between The Buried And Me - Coma Ecliptic (Mystic Production)
Cradle Of Filth - Hammer Of The Witches (Mystic Production)
Dew-Scented - Intermination (Mystic Production)
Frank Sinatra - Come Dance With Me! (Universal)
Frank Sinatra - Come Swing With Me! (Universal)
Iced Earth - Iced Earth (Universal)
Iced Earth - Night Of The Stormrider (Universal)
Kamchatka - Long Road Made Of Gold (Bertus)
Lucy Rose - Work It Out (Sony Music)
Man Overboard - Heavy Love (Warner Music)
Years & Years - Communion (Universal)
ZZ Top - Lowdown (Live At The Capitol Theatre) (Bertus)

Reedice:
Andrea Bocelli - Amore (Universal)
Andrea Bocelli - Andrea (Universal)
Andrea Bocelli - Bocelli (Universal)
Andrea Bocelli - Cieli Di Toscana (Universal)
Andrea Bocelli - Concerto: One Night In Cen (Universal)
Andrea Bocelli - Il Mare Calmo Della Sera (Universal)
Andrea Bocelli - Love In Portofino (Universal)
Andrea Bocelli - My Christmas (Universal)
Andrea Bocelli - Passione (Universal)
Andrea Bocelli - Romanza (Universal)
Andrea Bocelli - Sogno (Universal)
Andrea Bocelli - The Complete Pop Albums (Universal)
Iced Earth - Night Of The Stormrider (Universal)
Rage - Nice N' Dirty (Collector's Edition) (Bertus)
Rage - Out Of Control (Collector'S Edition) (Bertus)
Rage - Run For The Night (Collector'S Edition) (Bertus)
Van Halen - Diver Down (Warner Music)
Van Halen - Fair Warning (Warner Music)
Van Halen - Van Halen II (Warner Music)
Van Halen - Women And Children First (Warner Music)
Vicious Rumors - Vicious Rumors (Collector'S Edition) (Bertus)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY