Deep Purple vydají koncem srpna hned dva živáky

01.07.2015 11:47 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Formace Deep Purple o sobě nedala chvíli vědět, nicméně se to nyní chystá rychle napravit. Kapela vydá 31. srpna hned dva živáky - "From The Setting Sun... (In Wacken)" a "...To The Rising Sun (In Tokyo)". Na pultech se objeví hned v několika verzích, sety vyjdou na 2CD a DVD, DVD a také na Blu-ray ve dvou mutacích - klasické verzi a 3D verzi. Pro sběratele budou také připraveny vinyly.

První z uvedených živáků "From The Setting Sun... (In Wacken)" byl pořízen během vystoupení kapely na festivalu Wacken Open Air v roce 2013. Natáčení obstaralo devět HD kamer a kapela díky tomu vydá vůbec poprvé ve své historii koncertní záznam také ve 3D verzi na Blu-ray disku. "...To The Rising Sun (In Tokyo)" ale nezůstává nijak pozadu. Zaznamenanou show v Tokiu z dubna 2014 snímalo dvanáct kamer.

Mix audia obou živáků proběhl v německém Hamburku za účasti Eikeho Freesea a Alexe Budokana. Na průběh práce dohlížel sám baskytarista Deep Purple Roger Glover. Ten k chystaným setům poznamenal: "Jedna kapela, dvě publika a dvě země - to jsou dva zcela odlišné příběhy: Na jedné straně slavný německý festival a na straně druhé jedno z nejváženějších míst v Tokiu - Nippon Budokan. Masivní festivalové vystoupení oproti skoro až svátečnímu koncertu v místě s důkladně promyšlenou akustikou."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY