Lenka Dusilová v klipu k "Tětivě" zkoumá lidskou zálibu v kostýmech

30.06.2015 16:47 - Veronika Ondečková | foto: Adam Holý

Lenka Dusilová a Baromantika mají na svědomí jedno nejoceňovanějších alb loňského roku "V hodině smrti". S mnohaměsíčním odstupem od uvedení na trh si deska konečně vysloužila první videoklip. Dočkala se jej písnička "Tětiva" a její režie se chopil Adam Vopička (Calm Season, The Prostitutes) společně s kreativní produkcí &FLUX, pod jejichž taktovkou vznikly mimo jiné videoklipy Calm Season, Zrní nebo Thoma Artwaye.

Klip je vizuálně zajímavý díky neotřelé konfrontaci fenoménu cosplay a pražské architektury vzniklé v období komunismu. "S Lenkou už se dlouho bavíme o tom, že bych jí moc rád udělal videoklip. Doteď ale buď nebyly peníze, čas nebo oboje. Někdy začátkem roku jsem se náhodou dostal k fotkám kluka, který má doma tolik tématickejch sběratelskejch figurek, že ani nemůže otevřít okno. Napadlo mě natočit o něm videoklip. Postupně jsem ten nápad rozšiřoval až do téhle finální fáze," hovoří o vzniku videa Adam Vopička, kterému Lenka Dusilová nechala zcela volnou ruku.

Příběh ztvárňují dvě postavy, které videoklip zachycuje jednak coby jejich robotická alterega, ale zároveň jako dva sbližující se mladé lidi. Zdánlivě jednoduchému nápadu tak nechybí vnitřní napětí a překvapivě dobře funguje s lehce sekaným flow písničky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY