Kryštof je v "Ty a já" romantický jako nikdy

23.06.2015 09:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kapela Kryštof si deskou "Srdcebeat" definitivně vydobyla status jedné z největších stálic naší populární scény. Nahrávky se už prodaly tisíce kusů, cokoli se kolem kapely šustne, je sledováno snad ještě větším počtem dychtivých fanoušků, a tak si každou novou událost formace náležitě užívá.

Nový videoklip k písni "Ty a já" navazuje na titulní "Srdcebeat". Ten byl barevný, roztančený, usměvavý. Balada postavená hlavně na klavíru je o něčem jiném. Krajčo se v textu písně emočně naprosto otevřel a v souladu s mrazivou melodií skladba přináší hitovost na první poslech. Mnoho lidí o ní hovoří jako vůbec o tom nejlepším, co Kryštof v repertoáru má, s čímž lze jednoznačně souhlasit. Je to ten pravý závěr studiového alba.

Samotné video je dle kapely tím nejvýpravnějším, co kdy natočila. Režisérka Karin Babinská obsadila ke svému příteli Richardu Krajčovi do druhé hlavní role stále populárnější herečku Hanu Vágnerovou. Při psaní scénáře se nechala inspirovat svými oblíbenými filmy "Bonnie a Clyde" či "Butch Cassidy a Sundance Kid". Natáčení v Praze a Berouně zaštítila firma Film United v čele s Rickem McCallumem, producentem tří dílů "Star Wars". Za kamerou stál Brit Sam McCurdy, který má sebou řadu filmů či seriály jako "Hra o trůny" a "Merlin".

Přes tato fakta klip působí civilně, nikterak extravagantně a pompézně, aby nebyl v přímém rozporu s náladou skladby a jejím vyzněním. Jestli takhle má vypadat romantika v písních a videoklipech jedenadvacátého století, je to jenom dobře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY