shop.musicserver.cz
Adam Lambert - The Original High

Nový Adam Lambert holduje švédskému tanečnímu popu. "The Original High" je jeho nejlepší deska

Vydáno: 24.06.2015 08:30 v sekci Recenze - Martin Kocián | foto: facebook interpreta

Konec teatrálnosti! Tak by šlo v krátkosti definovat nové album Adama Lamberta. Zpěvák se na něm zbavil všech svých pozlátek a jediným opravdovým zlatem, co mu zbylo, je to, které má v hrdle. Obklopen hvězdným týmem vydává své dosud nejsilnější album "The Original High".

8/10

Adam Lambert - The Original High

Vydáno: 12.06.2015
Celkový čas: 40:42

Skladby: Ghost Town, The Original High, Another Lonely Night, Underground, There I Said It, Rumors (Feat. Tove Lo), Evil In The Night, Lucy (Feat. Brian May), Things I Didn't Say, The Light, Heavy Fire

Vydavatel: Warner Music

Tři roky už utekly od vydání posledního alba Adama Lamberta s názvem "Trespassing". Během této pauzy však rozhodně nezahálel. Zahrál si v několika epizodách poslední řady populárního muzikálového seriálu "Glee", a především vyrazil na celosvětové turné s legendární kapelou Queen, kde měl nelehký úkol - převzít žezlo po zesnulém pěveckém bohu Freddiem Mercurym. Zhostil se ho však se ctí. Což mohou potvrdit i návštěvníci únorové pražské zastávky.

Produkci Lambertova třetího alba "The Original High" si vzalo na starost osvědčené švédské tvůrčí duo Max Martin a Shellback, které stojí například za úspěchem desky "1989" od Taylor Swift. Získání těchto výkonných producentů lze považovat za Adamův nejchytřejší kariérní postup.

Už díky pilotnímu singlu "Ghost Town" bylo jasné, jakým směrem se bude novinka ubírat. A také to, že se můžeme těšit na zcela novou hudební tvář pana Lamberta. Song s nečekaně temnou atmosférou, který začíná příjemnou kytarovou linkou připomínající "What´s up" od 4 Non Blondes, se po minutě zvrhne v mix hypnotických tanečních beatů, které umocňuje magická píšťala. Další taneční pecky na sebe nenechají dlouho čekat. Hned titulní píseň nebo skladby "Another Lonely Night" či pulzující hymna "Evil In The Night" by doslova mohly zbourat nejeden taneční parket.

Není to však jen o rozverném popu. Ve výtečné "Underground", kde jsou velmi dobře zdůrazněny Adamovy hedvábně hladké vokály a připomenuto, jak hořkosladká láska může být, najdeme prvky r'n'b, stejně tak v úžasném duetu se švédskou popovou senzací Tove Lo. Spojení jejich hlasů je tu doslova kouzelné .

Další, skoro povinná spolupráce musela vzniknout s Brianem Mayem - za doprovodu jeho kytary se zpěvák v temně špinavé "Lucy" mění v rockovou hvězdu a dokazuje, proč byl právě on vybrán jako frontman na turné Královny. Nejvíce srdcervoucí okamžik si však Lambert schoval pro jedinou baladou na albu, kterou věnoval svému milenci. Jmenuje se "There I Said It" a emoce a zranitelnost pronikající skrz jeho zpěv dojímají až k slzám. Jeho vokály a slavné falsetto jsou v této baladě zatraceně silné. Znovu se tu potvrzuje, jak výtečným zpěvákem bývalý finalista soutěže American Idol je.

Není pochyb o tom, že Adam Lambert natočil své nejlepší a nejucelenější album. Jeho hlas zkoumající nové polohy a odstíny je silnější než kdykoliv předtím. Taneční rytmy fungují na výbornou a vydařené vpády do r'n'b naznačují směr, kterým by se mohl ubírat v budoucnosti.

NÁZORY
  • Dík za recenzi (Shimoli, 24.06.2015 10:27) Reagovat

    Hezky napsaná recenze, díky moc za ni.
    Vím, že ne všichni Adamovi fanoušci překousnou to popové ladění jeho alba (ačkoliv tohle je prostě styl hudby, kterou Adam chtěl, chce a zřejmě ještě chvíli bude chtít dělat), ale z ohlasů také vím, že většině jeho fanoušků se album líbí.
    O to víc mně mrzí, že o něj v obchodě a to bohužel ani internetovém (myslím tím české internetové obchody) nezakopnete - teda, nejen to, i kdybyste na kolenou klečeli a prosili, máte to marné. Naši distributoři se asi rozhodli, že o Adamovo CD u nás nikdo nestojí nebo že jim nestojí za to je shánět pro ty lidi co o něj mají zájem a chtějí mít v ruce skutečné cédéčko, ne jen mp3 z iTunes nebo Google Play. Já vím, že by se těch CD asi neprodaly kvanta (ale to se asi dneska neprodávají všeobecně), ale neschopnost zajistit ani internetovou distribuci alba, tak to je už snad trochu síla. Adam v naší republice určitě není tak neznámý jak by se mohlo distributorům zdát a jak mám zkušenosti, jeho fanoušci se moc těšili až si jeho album (na CD) budou moct u nás koupitě. Zatím ale mají smůlu.
    No tak snad s příštím albem... :)


    • Re: Dík za recenzi (Michal P., 24.06.2015 11:44) Reagovat

      Shimoli, tak to ses ale asi vůbec nesnažila. Já jsem si kupoval CD v Českých Budějovicích a bez problému jsem ho sehnal. Měli dokonce i deluxe verzi s třemi bonusy, která byla jen o pár korun dražší, tak jsem si koupil tu. Jinak album je dostupné ve všech českých internetových obchodech ode dnes vydání, tedy od 12. června. Původně jsem myslel, že ho koupím tam, ale nakonec jsem se vypravil do ČB, abych ho měl dřív. Byl jsem v tomto týdnu ale i v Praze a tam ho mají taky všude. Dokonce v jednom obchodě ho přímo celé přehrávali a měli ho tam vystavené na pultu. Řekl bych, že vydavatelství v tomto směru v žádném případě nezaspalo.

      • Re: Dík za recenzi (DrakulkaCZ, 24.06.2015 13:09) Reagovat

        Ahoj. To by mne zajímalo, jestli myslíš ten obchod na rohu náměstí, kam standardně chodím já i pro lístky na koncerty - tam opravdu objednají, co je možné - anebo Bontonland na Lannově třídě s prodavačem, který mi v zimě na dotaz na Adama Lamberta nejen nenabídl ani možnost to zjistit, ale rovnou pohrdlivě odvětil, že nemá a nikdy neměl (a pravděpodobně nikdy mít nebude).

        • Re: Dík za recenzi (Michal P., 24.06.2015 13:46) Reagovat

          Myslím ten na náměstí na rohu samozřejmě, Bontonland na Lannově třídě je zralej na zavření :) Na náměstí měli album už v pátek (toho 12. června) a protože u nás už desky vychází v pátek, tak jsem tam samozřejmě hned spěchal...

      • Re: Dík za recenzi (Shimoli, 24.06.2015 13:16) Reagovat

        No tak já se přiznám, že jsem se opravdu nesnažila. Osobně mám totiž to album jako CD objednané přímo z Adamova obchodu v USA a tady jsem si koupila jednu verzi na iTunes a jednu na Google Play (tam ale remixy) no a jinak TOH Deluxe jedu na Spotify (na kompu zdarma, na mobilu placeně - protože na mobilu Spotify zdarma zrovna moc nefungují). Já s tím problém nemám.
        Ale v našem fanclubu se na mně obrátilo už několik lidí, kteří prostě očekávali, že když si to album objednali v předprodeji, tak jim dojde hned jak vyjde (jo, možná naivní představa, ale v USA třeba to tak chodí a co vím, jinde ve světě taky) no a někteří vyrazili do obchodu hned poté, co u nás mělo vyjít a tam prostě nebylo.
        Ne, vážně nemám čas obíhat obchody v ČR a zjišťovat, jestli mají nebo nemají TOH na skladě. A jsem opravdu ráda, když tady vidím, že jsou u nás i taková místa, kde se dá Adamovo album sehnat bez problémů (což je pro mně znamením, že věci jdou tím správným směrem). Ale není tomu tak všude. A já bych byla ráda kdyby bylo. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Queen zvažují, že s Adamem Lambertem vydají nový materiál (11.04.2023 14:34)
- Nové desky 8/2023 - od Gorillaz přes Adama Lamberta po Jamese Harriese (28.02.2023 20:15)
- Audio: Adam Lambert skvěle přezpíval nesmrtelný hit "Holding Out For A Hero" od Bonnie Tyler (09.01.2023 12:35)
- Adam Lambert chystá muzikál (04.06.2021 08:31)
- Na online koncertu k Bowieho narozeninám zahráli Trent Reznor, Corey Taylor nebo Adam Lambert (11.01.2021 08:28)
- "Tohle je Party v USA." Miley Cyrus, Lady Gaga a další hvězdy slaví vítězství Bidena v prezidentských volbách (07.11.2020 19:37)
- Nové desky 39/2020 - od Bon Jovi přes The Jaded Hearts Club po Queen s Adamem Lambertem (06.10.2020 12:30)
- Queen s Adamem Lambertem vydají první společnou desku (26.08.2020 17:15)
- Recenze: Adam Labert je na desce "Velvet" hlavně sám sebou (12.06.2020 08:30)
- Nové desky 11/2020 - od The Weeknda přes Adama Lamberta po Heaven Shall Burn (23.03.2020 08:15)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu