Heavymetaloví Rage ohlašují nový line-up

20.06.2015 08:35 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Německá heavymetalová formace Rage, které vévodí zpěvák a baskytarista Peter "Peavy" Wagner, prošla nemalými změnami. Po personálním přetřesu a odchodu oblíbeného kytaristy Victora Smolskiho došlo ke změně i na postu bubeníka. Novými členy jsou Marcos Rodriguez (kytara) a Vassilios "Lucky" Maniatopoulos (bicí).

"Při hledání nových členů se ke mně dostalo pár skutečně zajímavých návrhů," uvedl frontman. "Chtěl jsem mít kolem sebe ale skutečné hudebníky, kteří potáhnou za stejný provaz jako já." Podle některých to bylo právě hudební cítění, které rozdělilo duo Smolski-Wagner. Fenomenální kytarista totiž chtěl jít alternativním směrem, zatímco zpěvák a baskytarista se chtěl realizovat ve sféře heavy metalu a symfonické prvky přidávat pouze na okrasu.

V těchto dnech Rage připravují nové album, které bude nástupcem úspěšného CD "LMO" z roku 2013, na kterém úzce spolupracoval s Lingua Mortis Orchestra. Vydání je naplánované na začátek příštího roku. V mezičase stihnou Rage také turné "Black In Mind", kterým oslavují dvacetileté výročí od vydání stejnojmenného alba. V rámci koncertní šňůry zavítají také 12. prosince do zlínského klubu Masters Of Rock Café na Čepkově.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY