shop.musicserver.cz
Slož to! Otevřená výzva pro hudební interprety

Slož to! Otevřená výzva pro hudební interprety

Vydáno: 22.06.2015 00:00 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Máte kapelu a píšete si vlastní skladby? Vadí vám nenávist a násilí v reálném životě i na internetu? Chcete s tím něco udělat? Výzva SLOŽ TO! vám dává možnost se vyjádřit.

HateFree Culture vyhlašuje otevřenou výzvu pro sólové i skupinové (zejména začínající) hudební interprety. Hledáme skladby, které reflektují témata, jako je rasismus, xenofobie, násilí z nenávisti, ale také pokojné vzájemné soužití a respekt vůči příslušníkům menšin, subkultur nebo jiných sociálních skupin. Skladby by měly mít potenciál téma citlivě otevřít, tlumit napětí a konflikty ve společnosti a přispívat k dobrému soužití.

Slož to
© facebook interpreta
Výzva SLOŽ TO! je součástí celostátního projektu HateFree Culture, který reaguje na dlouhodobý narůst negativních postojů vůči některým skupinám obyvatel ČR - Romům, muslimům, cizincům a dalším menšinám - a zvyšující se toleranci vůči radikálním a násilným řešením.

Třem vybraným z vás na naše náklady natočíme singly v nahrávacím studiu a pomůžeme s jejich šířením různými kanály - dle našich možností a uvážení. Vítězi na naše náklady natočíme profi videoklip (jeho autorem bude studio Družina), který premiérově uvede TV Óčko na podzim 2015. Vítězné skladby se pak stanou součástí HateFree Culture a řady jejích aktivit na sociálních sítích a v médiích.

Termín přihlášek: 31. 7. 2015
Termín vyhlášení výsledků: první polovina září 2015

Podmínky pro přihlášení do výzvy Slož to!

- Přihlášené skladby by měly reflektovat témata jako vzájemné soužití různorodých skupin, respekt nebo naopak nenávist, násilí, xenofobie, násilí z nenávisti atp.
- Přihlášené dílo musí být výsledkem tvůrčí činnosti autora nebo kolektivu spoluautorů - přihlášený interpret musí mít k dílu veškerá autorská práva.
- Zájemci o účast v projektu se mohou přihlásit od 3. 6. do 31. 7. 2015.
- Účastníci výzvy musí být starší 18 let (účastníci mladší 18 let musí spolu s přihláškou dodat souhlas rodičů s jejich účastí v projektu).
- Pořadatel si vyhrazuje právo vyřadit přihlášená díla, která nesouvisí s tématem výzvy nebo podněcují k násilí, netoleranci a extremismu, apod.
- Pořadatel si vyhrazuje právo odmítnout všechny přihlášené skladby.
- Účastníci výzvy nemusí být občany ČR.
- Skladby musí být v českém, slovenském nebo anglickém jazyce.
- Každý interpret (sólový nebo skupina) může přihlásit maximálně 5 skladeb.
- Přihlášení děl do projektu probíhá pouze elektronickou formou, a to na email song@hatefree.cz (v případě větších souborů je možné poslat přes některou z virtuálních úschoven, každý ze souborů však nesmí přesahovat 20 MB). Uchazeč zašle hudební soubor s nahrávkou přihlášené skladby (ve formátu WAV nebo MP3). Součástí přihlášky musí být název každé z přihlášených skladeb, rok jejího vzniku, její krátká anotace, která mimo jiné vysvětlí její vztah k tématu výzvy, a v neposlední řadě uchazeč připojí text písně.
- Účastníci dávají registrací souhlas se zpracováním osobních údajů.
- Registrací zároveň souhlasí s bezplatným užitím díla pro propagační účely výzvy Slož to!. Současně souhlasí v případě výběru díla s jeho bezplatným užitím pro natočení videoklipu a singlů, které budou dále v souvislosti s HateFree Culture propagovány v online prostoru a médiích.
- S autory vybraných skladeb bude podepsána smlouva.
- O výběru děl bude rozhodovat odborná komise složená ze známých interpretů, členů týmu HateFree Culture a zástupců TV Óčko. Komise rozhodne nejpozději do konce září 2015.

Projekt HateFree Culture realizuje Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR. Projekt je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize.

(Placená inzerce.)

NÁZORY
  • Doporučuju Řezníka (Petr, 22.06.2015 16:58) Reagovat

    Doporučuju Řezníka.

  • Neskutečné až trestuhodné mrhání veřejných... (majoritní plátce daní, 24.06.2015 12:02) Reagovat

    Neskutečné až trestuhodné mrhání veřejných prostředků!

  • Co mě neskutečně vadí (Martin, 25.06.2015 10:28) Reagovat

    je neskutečný příliv proimigrantské a promuslimské propagandy ve všech médiích, která jde proti většinovému názoru české populace. Opravdu se k ní musí přidávat i musicserver?

    • Re: Co mě neskutečně vadí (Anonym, 25.06.2015 13:58) Reagovat

      jj, ale protiimigrantská davová psychóza a protimuslimská demagogie je v pohodě, viď, ovečko? ;) (btw cože? Česká populace má i nějaký názor? A která, prosím tě? :()

  • humus (Václav Hess, 26.06.2015 21:31) Reagovat

    Tohle je humus. To si jako z daní máme platit písničky co nám budou prozpěvovat o islámu? To už jsme klesli tak hluboko?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu